125 litre için farklı öneriler.?
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 11:35
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Yaklaşık 125 litrelik bir akvaryum alma arifesindeyim, Tatlı su akvaryumu yapabilicem,
şimdi öncelikle sorularımda boğucu olursam şimdiden özür dilerim daha çok yeniyim :D
Şimdi ben alıcağım bu akvaryum'da klasik tatlısu balıklarını beslemek açıkçası istemiyorum,
daha egzotik yada daha renkli alışı gelmedik tatlısu balıkları beslemek istiyorum, zaten sıkıntıda burada başlıyor, haliyle çoğu tür birbiriyle olmuyor
Sizlerden ricam. bu alvaryumda muhakkak olmalı dediğim bazı canlıları ve türleri belirtsem bana bunlarla birlikte hangi balıkların uyumlu olucağını söyliyebilirmisiniz ?
dedimya daha çok yeniyim
1-Elma salyangoz-zebra salyangoz (yada daha renkli olan ama hırçınlığı az olan)
2-Karides., Mavi karides. ( mavi kerevit düşündüm ama orta saldırgan olması ve yavaş balıklara musallat olma sıkıntısı var)
3-Midye., altın midyede olabilir normal klasikte olabilir
4-Cüce boynuzlu vatoz veya kral vatoz
bunlarla birlikte tatlısu için olan balon balığı beslemeyi çok isterim ama hırçınlığı aşikar.
bunlarla birlikte beslememi önerdiğiniz balık çeşitlerini duymak isterim.
Öte yandan filtre olarak dış üniteli bir filtrenin daha uygun olucağını düşünüyorum
aklımda olan birkaç model var bunun hakkındada yorum yaparsanız sevinirim
JAD Lifetech 828 4 sepetli
Fluval 105
Soon olarak :D tamam küfür etmeyin :D mazur görün yeniyim
ısıtıcı olarak belli bir marka tercih etmelimiyim. ve 100-200 WATT yeterlimidir
Şimdiden sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim
Yaklaşık 125 litrelik bir akvaryum alma arifesindeyim, Tatlı su akvaryumu yapabilicem,
şimdi öncelikle sorularımda boğucu olursam şimdiden özür dilerim daha çok yeniyim :D
Şimdi ben alıcağım bu akvaryum'da klasik tatlısu balıklarını beslemek açıkçası istemiyorum,
daha egzotik yada daha renkli alışı gelmedik tatlısu balıkları beslemek istiyorum, zaten sıkıntıda burada başlıyor, haliyle çoğu tür birbiriyle olmuyor
Sizlerden ricam. bu alvaryumda muhakkak olmalı dediğim bazı canlıları ve türleri belirtsem bana bunlarla birlikte hangi balıkların uyumlu olucağını söyliyebilirmisiniz ?
dedimya daha çok yeniyim
1-Elma salyangoz-zebra salyangoz (yada daha renkli olan ama hırçınlığı az olan)
2-Karides., Mavi karides. ( mavi kerevit düşündüm ama orta saldırgan olması ve yavaş balıklara musallat olma sıkıntısı var)
3-Midye., altın midyede olabilir normal klasikte olabilir
4-Cüce boynuzlu vatoz veya kral vatoz
bunlarla birlikte tatlısu için olan balon balığı beslemeyi çok isterim ama hırçınlığı aşikar.
bunlarla birlikte beslememi önerdiğiniz balık çeşitlerini duymak isterim.
Öte yandan filtre olarak dış üniteli bir filtrenin daha uygun olucağını düşünüyorum
aklımda olan birkaç model var bunun hakkındada yorum yaparsanız sevinirim
JAD Lifetech 828 4 sepetli
Fluval 105
Soon olarak :D tamam küfür etmeyin :D mazur görün yeniyim
ısıtıcı olarak belli bir marka tercih etmelimiyim. ve 100-200 WATT yeterlimidir
Şimdiden sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 14:26
Yani yazdığınız türler itibariyle akvaryumun bitkili olması gerektiği fikri oluştu bende.Bu yazmış olduğunuz omurgasızların çoğu bitki ister uğrasabilirseniz ve tecrübenizde varsa güzel bir akvaryum olur.:)
dış filitre hiç kullanmadım ama ısıtıcı eğer eviniz kışları çok soğuk olmuyosa 100w dogalgaz sobası tarzı tek biyer ısıtılıyorsa 200w almanızda fayda var kaliteli alırsanız birkez almış olursunuz.(jager,sera.jbl gibi)
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 14:51
@srknkdgn dostum..,, evet canlı bitki olayına girmeyi düşünüyorum., sıkıntılarını okudukça ve araştırdıkça görüyorum. en azından beslemeyi düşündüğüm omurgasızlar nekadar az canlı bitkilerimi yerlerse :D okadar benim için iyi :D
Gelelim filtre olayına., inan bende son derece kararsızım. nitekim iç filtrelerde saat'te 800 litre süzebilen (en azından açıklamada) filtrelerin olduğunu görüyorum. bu arada 2 adet iç filtre yap diyenlerde oluyor ama düşündüğüm akvaryumun ebatları ve hacmi açısından bence gereksiz diye düşünüyorum
evim kışın doğalgazlı olmasına karşın orta soğuklukta. ozaman 1 adet kaliteli 100 wat yeticektir sanırım. olmadı ilerliyen zamanlarda farklı bişeyle değiştiririm.
ama yinede balık konusunda süper kararsızım.
Gelelim filtre olayına., inan bende son derece kararsızım. nitekim iç filtrelerde saat'te 800 litre süzebilen (en azından açıklamada) filtrelerin olduğunu görüyorum. bu arada 2 adet iç filtre yap diyenlerde oluyor ama düşündüğüm akvaryumun ebatları ve hacmi açısından bence gereksiz diye düşünüyorum
evim kışın doğalgazlı olmasına karşın orta soğuklukta. ozaman 1 adet kaliteli 100 wat yeticektir sanırım. olmadı ilerliyen zamanlarda farklı bişeyle değiştiririm.
ama yinede balık konusunda süper kararsızım.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 15:44
Dış filitre kullanmadım derken yanlış anlaşılmasın:) iç filitre 50 lt akvaryum için bile yetersizdi sonra akvaryumu buyuttum direk sump sistemli kendim yaptım.kesinlikle dış filitre kullan ama marka konusunda tavsiyeleri bilen kullanan kişilerden alman daha doğru olur.