100 litrede Hamburg Filtre Deneyimi
Beğenenler: [T]153481,leovo[/T][T]178138,GoldfishKeeper[/T][T]193172,Nadirmbuna[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192980,cmdonmezer[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=mikolanj24]Benim çok merak ettiğim bir şey var hamburg filtreyle ilgili.Acaba bu yöntemin zemin tarafına uygulanma gibi bir olasılığı var mı?Mesela karides akvaryumlarında karidesler için daha iyi olur mu acaba böyle bir şey?[/QUOTE]
Hamburg filtre ile olur mu dusunmek lazim ama taban icin aslinda taban filtreleri var. Kumun altina koyuluyor ve tum kumu filtre malzemesine donusturuyor. Bunu pek dogru bulmayan arkadaslar var.
(Su linke bir goz atabilirsin bir arkadasla cok eglenceli bir tartismaya girdik. Sonuna kadar oku sikilmazsan http://www.akvaryum.com/Forum/taban_filtresi_yapimi_k739442.asp )
Ben onlarca karides tankinda gordum. Gayet de basarililar aslinda Yalniz iyi tasarlanip kolay tikanmamasini saglamak gerekir. Eger uygulamayi dusunuyorsan bununla ilgili detaylari aktarabilirim. (dusunmuyorsan yorma beni :P) Kucuk bir puf noktasi; taban filtrelerini iki yonlu calisabilen kafa motorlariyla kullanirsan tikanma durumunda pompayi 10 saniyeligine emecek degil de ufleyecek sekilde calistirirsin, boylece tikaniklik acilir ;)
Tum tabani hamburg filtre yaparsan seramige falan da gerek kalmaz aslinda.
Acaba şu en ince süngerleri nereden bulabiliriz? Yani şu mutfaktaki Scotch bright gibi ince olan süngerleri demek istiyorum. Karides için o tip sünger kullanmak gerek. Geniş gozenekliler önerilmiyor.
Şimdi biraz baktımda akvaryum sıvacı süngeri yazıp gugıla bir sürü konu var.
Bana kalirsa nanolar icin en guzeli selale filtredir.
Beğenenler: [T]178138,GoldfishKeeper[/T]