1000 lt Diskus Akvaryumu yardım!
Selamlar!
Arkadaslar 200*70*70 tahmini 1 tonluk akvaryum yaptırıcam! Daha nerede yaptırıcagımı bilmiyorum! (bu konuda da ankarada sağlam referanslara ihtiyacım var) Dış filtrelerin ne kadar maliyetli oldugunu biliyorum! Sump yaptırıcam uygun olanda bu sanırım! Ama bu boy bi tanka delik açmak sakıncalı olur mu? Arka camın köşe tarafına odasız olmasını istiyorum! Üst köşe tarafta olması basıncı azaltırmı camın kalınlığı 15mm olucak sizce uygun mu?
Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkür ederim!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İsterseniz iyi bir yerden fiyat alabilirim mobilyalımı olacak..?
Ertan bey
Projeniz daha şimdiden çok güzek olacağa benziyor ve şimdiden kutlamak istiyorum.Büyük tank bakımı,konumlandırılması gibi konulara girmek istemiyorum çünkü zaten böyle bir proje tasarladığınıza göre gerekli şartları sağlayabileceğiniz konusunda kendinize güveniyorsunuzdur.Bence ölçüler bir discus tankı için gayet hoş.Filtreleme için sump en iyi seçenek olacaktır iyi düşünmüşsünüz.Üst köşeden açılacak sump deliğinin 15mm camda pek bir sorun yaratmayacağını düşünüyorum ancak yinede arka cama geriye doğru bir çekiş gücü uygulayacağı için aşağı dönen dirseğe aksi yönde bir kuvvetle desteklemek iyi olabilir.15mm cam,malliyeti dışında bu proje için gayet uygundur diye düşünüyorum.
Umarım herşey planladığınız gibi olur.Bitmiş halininin fotoğraflarını görmek için sabırsızlanıyorum.
Tekrar tebrikler ve saygılar...
Selamlar ;
Ertan bey eğer eviniz giriş katında değilse Allah size kolaylık versin.Ayrıca bu akvaryumu taşımayı başarırsanız apartmanın içerisinden daireye çıkartırken kolaylıkla çeviremezsiniz.Sanırım bu durumda akvaryumun evde yapılması söz konusu olabilir.Ayrıca evin durumuna göre akvaryumun konumunu iyi hesaplamanız lazım.Mobilyası, sump'ı dahil sanırım 1.5 tonu bulacak.Bunları düşündünüzmü bilemiyorum, bence bunları çok iyi hesaplamalısınız.
Saygılarımla.
Selamlar ;
Sump'ı kendinizin yapacağını söylemişsiniz.Daha önceden tecrübeniz varmı bu konu ile ilgili ? Ayrıca ne tarz sump yapmayı düşünüyorsunuz ? Sump deliğinin üzerine ekstra cam yapıştırarak cama kuvvet kazandırmak sıkça kullanılan bir yöntemdir, bence uygun olur.
Saygılarımla.
Her ne kadar bu konuda tecrübem olmasa da tespit edebildiğim kadarıyla ustalar kule tipi (wet-dry) sump öneriyorlar. Sizin düşündüğünüz kadar geniş hacimlerde filtrelemeyi önceden çok iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Eski akvaryumu kullanarak ancak geleneksel tip (wet) sump yapabilirsiniz. Discus gibi bir tür için bu ne kadar verimli olur bilmiyorum. Yanlış anlamayın, aklıma takılanları söyledim.