1000 lt Diskus Akvaryumu yardım!
yardımlarnızı bekliyorum sizce böyle bir tank neye mal olur! Bu boyuttaki tankı yapabilecek imalatıçlar var mı? 1400 ytl fiyat aldım mobilyasıyla beraber bu fiyat sizce uygun mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
dostum taymura gideceksin tarif edeceksin sana fiyat çıkaracaklar. pazrlık edip dişini sökeceksin.bu ebatlarda akvaryum risklidir, herkese yaptırılmaz. sen karşısında otururken patlasa allah korusun ölürsün o basınçla patlayan camın karşısında olmak istemezsin. sen yokken olsa evi su basar onun için işi profesyonellere bırak başın ağrımasın bence...
Tansu bey gerçekten bende böyle yapmayı çok istiyorum. Ama taymur bu ölçülerde akvaryum için 2500 ytl istedi! Baska bi imalatçı aynı durumlarda 1400 ytl istedi aradaki fark neden bu kadar uçuk olabilir! Aklım karışmasa tercihim taymurdan yana olurdu ama bu farkın nedenini anlamaya çalışıyorum! Saglam bir kazık yersem karşısında yine rahat oturamam
200 X 70 X 70 i biraz ufaltabilirseniz yani 180 X 60 X 60 gibi ozaman hacim yaklaşık 650 litre eder bunuda 10mm cam kullanarak (alttan ve üstten metal köşebentlerle atkılara destek yapmak kaydıyla) maliyeti düşürebilirsiniz
Ancak ilk kurulum sorun diil bu ay olmasa öbür ay yapılabilir önemli olan sonrası bence bunun ısıtılması ve filtrastonu için yapacağınız ödemeleri düşünün
Bence fatura farkı hatrı sayılır olacaktır
Hayallerinize kavuşmanız dileğiyle
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
[QUOTE=RAPTOR666]15 mm cam maliyeti çok yükseltir
200 X 70 X 70 i biraz ufaltabilirseniz yani 180 X 60 X 60 gibi ozaman hacim yaklaşık 650 litre eder bunuda 10mm cam kullanarak (alttan ve üstten metal köşebentlerle atkılara destek yapmak kaydıyla) maliyeti düşürebilirsiniz
Ancak ilk kurulum sorun diil bu ay olmasa öbür ay yapılabilir önemli olan sonrası bence bunun ısıtılması ve filtrastonu için yapacağınız ödemeleri düşünün
Bence fatura farkı hatrı sayılır olacaktır
Hayallerinize kavuşmanız dileğiyle
[/QUOTE]
Merhaba arkadaşın dediği ölçülerde yaptırırsanız maliyetini hesaplayayım size
180x60 3 adet 1,08x3=3,24 metrekare
60x60 2 adet 0,36x2=0,72 metrekare
kuşaklar
180x5 4 adet 0,9x4=0,36 metrekare
50x5 4 adet 0,2x4=0,10 metrekare
kuşaklarla beraber camın metrekarelerini hesaplarsak
3,24+0,72+0,36+0,10=4,42 metre kare cam gider 10 mm camın metrekaresi 35 ytl idi bundan 2 ay önce 4,42x35=154,70 ytl ye akvaryumunuz çıkacaktır bence 1400 ytl ona ödeyeceğinize bu akvaryumu yaptırabilirsiniz
iyi günler.
Ertan bey ister eviniz 5 kat olsun ister birinci kat hiç bir akvaryum üreticisi bu akvaryumun camlarını dışarda yapıştırıp sonra taşıyıp sizin evinize getirmez getiremez.Çünkü bu büyük bir riskdir.Taşıma sırasında olabilecek herhangi bir esneme çarpma vs. büyük riskler doğracaktır. Genelde bu tip akvaryumlar konulacağı mekanlarda yapıştırılıp bir daha yerinden hareket ettirilmez.Cam kalınlığı 15 mm yeterli gibi görünsede bazı basınç değerlerinden dolayı alt camın üst üst 2 tane yapılması ve genelde bu tür akvaryumların gömme yapılmasından dolayı kenarlara , üstüne ve altına metal destekler atılır.Bu destekler gömme olduğunda dolayı görselliğe bir engel teşkil etmeyeceği için.
Ertan bey sizin adınıza kendi akvaryumcum ile konuşum. Tüm tanklarımı kendisi yapmıştır ve 15 senedir bu işi yapıyor. Cam kalınlığı 12 mm yeterlidir dedi ( üstden ve altdan 10cm rodajlı ) Eğer yaptığım bir akvaryumda problem çıkarsa mesleği bırakırım da diyor 12mm camdan istediğiniz boyutlardaki tankın fiyatı 650 ytl. 15mm cam isterseniz fiyat ikiye katlıyormuş ki bu tüm Tcde aynıdır dedi. 15mm camdan ise 1100 diyor. Yanlız akvaryumu yerinde yapması gerekiyor. Bu abimizin yol masraflarıda gidiş geliş 60 ytl olsa 700 ytl ye gelecek size. İsterseniz telefonla detayları kendisi ilede görüşebilirsiniz.
Saygılar.