Aequidens tetramerus
Grubun Diğer Türleri
- Latince Adı: Aequidens tetramerus
- Coğrafik Kökeni: Peru, Brezilya, Kolombia
- Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul
- Davranış Biçimi: Agresif
- Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
- Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
- Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı gerçekten zordur. Erkekler daha canlı renklere sahiptir. Erkek balıkların üst ve alt yüzgeçleri daha puanlı olabilir. Resimde üstteki balık erkek alttaki dişidir. Beraber yumurtaların üzerindeler.
- Üreme: Düz yumurta döker. Erkek-dişi yavrulara beraber bakarlar. Uygun eşler bulunduğu zaman dişi yaklaşık 1000 yumurta döker ve 3-5 güne kadar yumurtalar çatlar. Üreme döneminde agresiflikleri en üst seviyeye ulaşır.
- Sıcaklık: 24°C - 26°C
- En Fazla Büyüdüğü Boy: 16 cm.
- En Az Akvaryum Hacmi: 250 litre
- Su Sertliği: 1 - 13 °dH
- pH: 4.9 - 7.5
- Zorluk Seviyesi: 1
- Genel Yorum: Renk varyasyonları bulundukları bölgeye göre değişir. Tankta açık yüzme alanları dışında; kayalar ve mango köklerinden saklanma yerlerine ihtiyaç duyarlar. Akvaryumunuzu kazacağı için bitkileri yerleştirmek sorun olabilir, zayıf köklü bitkileri yerinden söküp çıkartacaklardır. Aynı boyutlarda olduğu sürece Aequidens and Cichlasoma türleriyle beraber bakılabilir. Bakımı kolay bir balık değildir. Agresifliği problem yaratabilir. Doğada diğer balıklarla beslenen bir tür olduğu için doğadan yakalanan balıklar beslenmemelidir. Akvaryum ortamında doğmuş balıklar doğadakilere oranla daha soluk renktedirler. Arada bir mutlaka canlı yemle beslenmelidir.