Yeni Akvaryum Kurulumu - 55*20*30


maskedÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4
maskedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2009 22:50
Merhaba,
 
1 hafta kadar önce akvaryumcudan bir Betta balığı almıştım. Fakat fazla bilgi sahibi olmadığımdan ötürü balığı fanusa koymuştum. Sonra forumda konuları biraz okuduktan sonra bunun çok yanlış birşey oldugunu fark ettim.
 
Bir tanıdığımızdan 55*20*30 boyutlarında bir akvaryum aldım. Motor, ısıtıcı ve ışık da var. Şimdi bu akvaryumu hazırlamak için sizden yardım istiyorum. İnternette geçirecek fazla zamanım olmadığından, konuların hepsini araştıramıyorum.
 
Öncelikle sormak istediğim soruları sorayım. Onun dışında sizden de tavsiyeler bekliyorum.
 
1. Akvaryumu hazırlama aşamasında içini nasıl ve neyle temizleyebilirim ? Aynı zamanda içine koymak istedigim taş, deniz kabuğu ve plastik bitkileri nasıl yıkayabilirim ?
 
2. Akvaryumun tabanına kum mu koymak gerekir, yoksa akvaryumcularda satılan küçük taşlarla falan kaplayabilir miyiz? Aynı zamanda kum almak istesem nereden bulabilirim?
 
3. Akvaryuma koymak için birkaç deniz kabugu ve yapay çiçek vermiş tanıdığımız. Bunun dışında nasıl süsleyebilirim akvaryumun içini ? Canlı bitki daha iyi olur gibime geliyor, almak istersem canlı bitki nereden alabilirim ?
 
4. Akvaryumun iç düzenlemesi bittikten sonra içine dolduracağım su nasıl olmalı ? İçme suyu mu koymak gerekir ? Daha önce bu suyu ne kadar süre bekletmeliyim ? Ve akvaryumcu fanustaki suyu değiştirdiğinde 3 damla damlatırsın diyerek mavi bir ilaç vermişti, onu kullanmalı mıyım sizce? Aynı zamanda suyu ne sıklıkla değiştirmeliyim ve ne kadarını değiştirmeliyim ?
 
5. Betta balığının yanına başka bir balık koymak istesem ne tür bir balık alabilirim ? En basitinden bir vatozla yaşayabilir mi ?
 
6. Akvaryumdaki suyun sıcaklığını kaç dereceye getirmeliyim ? Bu işlemi balığı akvaryuma koymadan yapmalıyım herhalde?
 
7. Balık için sabah akşam 1 yem ufala, fanusa at demişti akvaryumcu. Fakat balık bu yemleri yemiyor, sürekli bir yem birikimi oluyor suyun üzerinde, bir süre sonra da su pisleniyor. Yarımşar atmayı denedim, yine bitirmedi balık bunları. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim ?
 
 
 
Aklıma gelen sorular bunlar. Dediğim gibi bunlar dışındaki tavsiyelerinizi de bekliyorum.
 
Şimdiden çok teşekkürler.
masked2009-03-15 01:00:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2009 23:06
Canlı bitki ve kum gibi şeyleri tüm akvaryumcularda bulabilirsiniz, bettalar canlı bitki sever zaten. Çok geçimsizdir bu yüzden kendi türü başta olmak üzere yanına koyacağınız çoğu balıkla anlaşamaz ama vatozlara zarar vermiyor diye biliyorum. Akvaryumcunun verdiği yemler bitkisel yem olabilir, ben de zamanında betta beslerken ilk başta akvaryumcunun bana sattığı bitkisel yemden vermiştim hayvan 1.5 hafta yem yemedi ölecekti nerdeyse. Sonra kurt kurusu aldım onu afiyetle yiyordu. Yemleri yemediğini gördüğünüz anda hemen sudan alın, kötü sonuçlar doğrur. Akvaryum sıcaklığı 26 derece olacak. İçini de sanırım tuzlu suyla temizlemek lazım daha iyi bilen biri daha doğru yönlendirecektir sizi tabi ama deterjan vb. kesinlikle kullanmayın.
 
Not: Bitkisel yemleri ağzına sürmeyen bettam sürekli protein içeren besinler yüzünden kabız olup şişerek ölmüştü(kurt kurusu, kaz ciğeri vb.). Yani arada bir bitkisel yemleme lazım(ıspanak gibi) ama alıştırdıktan sonra ıspanak yememişti benimki. Buna nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum.
Anil0122009-03-13 23:11:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maskedÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4
maskedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 00:59
Merhaba tekrardan,
 
Bugün bir akvaryumcuya gidip merak ettiğim konularda biraz bilgi aldım. Akvaryumumda ısıtıcı vardı, bir de şu resmini yüklediğim alet vardı. Akvaryumcuya tarif ettim bunu, ve oradaki bir akvaryumdan da gösterdim. Bu seninki filtre bir de havalandırma sistemi kurman lazım dedi. (bendeki aletin fotosu burada : http://img11.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0001a.jpg )
 
Onu aldım kurdum dibine, kum vs doldurdum akvaryumu. Fakat bu akvaryumcunun bana sattığı hava pompası ile bendeki mevcut olan sanki aynı işi yapıyorlar. Bu ikisinin farkı nedir ? Yoksa bir fark yok ta, ben kazık mı yemiş oldum.
 
Bir de bayağı bir gürültü var onu nasıl azaltabilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 01:15
Betta akvaryumuna filtreye bile gerek yoktur hatta konması zararlıdır balığı rahatsız eder ama akvaryumcunun dediği havalandırma sistemi belki(küçük bir ihtimal) koymak istediğiniz bitkilerle ilgili olabilir, bitki akvaryumum olmadığı için pek tecrübem yok aslında o konudaUtangaç Filtre hem suyu çevirir, pislikleri içine alarak mekanik temizlik yapar hem de dışarıya açılan bir hortumu varsa suya O2 verir. Havalandırma sistemi de bunu yapıyorsa biraz gereksiz olmuş bence, zaten akvaryumunuz da büyük değil. Sesi azaltmak için de hava hortumunun ucuna pamuk tıkayanlar vardı sanırım deneyin isterseniz. Daha tecrübeli arkadaşlar cevap yazsa iyi olurdu aslında. Anil0122009-03-15 01:16:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir