ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
masked
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2009 00:00
Son Ziyaret:
23 Mart 2009 20:43
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Tarhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Tarhan

SON 4 MESAJI

Betta Balığım Hasta Mı? (foto)
Cevabınız için teşekkürler. Akvaryumum yaklaşık 16 saattir boş olarak çalışır durumda. Sizce biraz daha beklemeli miyim akvaryuma taşımak için balığımı yoksa şimdi mi koymalıyım?
Betta Balığım Hasta Mı? (foto)
Fotoğraf:
 
http://img25.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0003g.jpg

Canlıdaki Belirtiler: Rengi soluk duruyor ve sanırım pek fazla yem yemiyor. Su üzerinde sürekli bir yem birikmesi var. Bazen çok güzel ve kabarık dururken ( özellikle gece ışıklar kapalı iken), genellikle solgun ve bitkin görünüyor.
 
Balık şuan fanusta 2 gün içerisinde akvaryumuma aktaracağım.
 
Balığım hastalanmış mı bu konuda yardım ederseniz teşekkür ederim.
Yeni Akvaryum Kurulumu - 55*20*30
Merhaba tekrardan,
 
Bugün bir akvaryumcuya gidip merak ettiğim konularda biraz bilgi aldım. Akvaryumumda ısıtıcı vardı, bir de şu resmini yüklediğim alet vardı. Akvaryumcuya tarif ettim bunu, ve oradaki bir akvaryumdan da gösterdim. Bu seninki filtre bir de havalandırma sistemi kurman lazım dedi. (bendeki aletin fotosu burada : http://img11.imageshack.us/my.php?image=fotoraf0001a.jpg )
 
Onu aldım kurdum dibine, kum vs doldurdum akvaryumu. Fakat bu akvaryumcunun bana sattığı hava pompası ile bendeki mevcut olan sanki aynı işi yapıyorlar. Bu ikisinin farkı nedir ? Yoksa bir fark yok ta, ben kazık mı yemiş oldum.
 
Bir de bayağı bir gürültü var onu nasıl azaltabilirim ?
Yeni Akvaryum Kurulumu - 55*20*30
Merhaba,
 
1 hafta kadar önce akvaryumcudan bir Betta balığı almıştım. Fakat fazla bilgi sahibi olmadığımdan ötürü balığı fanusa koymuştum. Sonra forumda konuları biraz okuduktan sonra bunun çok yanlış birşey oldugunu fark ettim.
 
Bir tanıdığımızdan 55*20*30 boyutlarında bir akvaryum aldım. Motor, ısıtıcı ve ışık da var. Şimdi bu akvaryumu hazırlamak için sizden yardım istiyorum. İnternette geçirecek fazla zamanım olmadığından, konuların hepsini araştıramıyorum.
 
Öncelikle sormak istediğim soruları sorayım. Onun dışında sizden de tavsiyeler bekliyorum.
 
1. Akvaryumu hazırlama aşamasında içini nasıl ve neyle temizleyebilirim ? Aynı zamanda içine koymak istedigim taş, deniz kabuğu ve plastik bitkileri nasıl yıkayabilirim ?
 
2. Akvaryumun tabanına kum mu koymak gerekir, yoksa akvaryumcularda satılan küçük taşlarla falan kaplayabilir miyiz? Aynı zamanda kum almak istesem nereden bulabilirim?
 
3. Akvaryuma koymak için birkaç deniz kabugu ve yapay çiçek vermiş tanıdığımız. Bunun dışında nasıl süsleyebilirim akvaryumun içini ? Canlı bitki daha iyi olur gibime geliyor, almak istersem canlı bitki nereden alabilirim ?
 
4. Akvaryumun iç düzenlemesi bittikten sonra içine dolduracağım su nasıl olmalı ? İçme suyu mu koymak gerekir ? Daha önce bu suyu ne kadar süre bekletmeliyim ? Ve akvaryumcu fanustaki suyu değiştirdiğinde 3 damla damlatırsın diyerek mavi bir ilaç vermişti, onu kullanmalı mıyım sizce? Aynı zamanda suyu ne sıklıkla değiştirmeliyim ve ne kadarını değiştirmeliyim ?
 
5. Betta balığının yanına başka bir balık koymak istesem ne tür bir balık alabilirim ? En basitinden bir vatozla yaşayabilir mi ?
 
6. Akvaryumdaki suyun sıcaklığını kaç dereceye getirmeliyim ? Bu işlemi balığı akvaryuma koymadan yapmalıyım herhalde?
 
7. Balık için sabah akşam 1 yem ufala, fanusa at demişti akvaryumcu. Fakat balık bu yemleri yemiyor, sürekli bir yem birikimi oluyor suyun üzerinde, bir süre sonra da su pisleniyor. Yarımşar atmayı denedim, yine bitirmedi balık bunları. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim ?
 
 
 
Aklıma gelen sorular bunlar. Dediğim gibi bunlar dışındaki tavsiyelerinizi de bekliyorum.
 
Şimdiden çok teşekkürler.
masked2009-03-15 01:00:10

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.