Super Veil Tail Half Black Angel Fish
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 15:41
Daha önce çiftlerim bambuya yumurtlamışlar dı ve çıkan yavru sayısı çok rahat 400-500 yavru idi.Fayansa yumurtladıkların da çıkan yavru sayısı 200-300 arasındaydı.Bitkiye yumurtladıkların da gözle görülür bir fark oluyor.Akıntı işine gelince bana biraz garip geliyor.Bu yüzden pipo filtre ile yetiniyorum.Bitkilerin nefes alıp verme gibi bir organları var mı ? Bilmiyorum bunu ama eğer var ise bundan kaynaklanıyor olabilir ve mantarlık seviyesi en aza düşüyor.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 20:49
Mantarı engellemek için sudaki bakteri florasının oturmuş olması gerekir. Kum ve bitki, bakteri kolonilerinin tutanabileceği yerler olduğundan yumurtaların bitki yapraklarında mantarlaşmasının az olma nedeni budur.
Gold Ghost yavrularının av olmasına dah fazla dayanamadım ve eşlerin yaprakta topladıkları yavruları marketten aldığım plastik bir kaba sifonladım. Pipo filtre, ısıtıcı ve tabii ki probiyotik bakteriler için 2 adet ceviz yaprağı. Sayı olarak yarısı avlandı ama yine de 300'e yakın yavru var. Emre tank hazırla, yeni yavrular geliyor .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 13:41
Yavrular için sevindim çift fabrika gibi oldu maşallah :)Bu arada kapdan ikeadan bende almıştım yavru çıkarmak için de kulanıyorum tavsiye ederim gün kurtarıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 02:06
Evvelki gün Akgün arkadaşımın Gold Veil dişi balığını ana tanka ekledim, hemen ertesi gün bendeki Blue Silver erkek ile eş oldular ve derin bir temizlik harekatına başladılar. Bu da entresan, tankta 5 dişi var ama dışarıdan gelen hemen eş buluyor. Neyse Ghost Veil olacak yavrular ileride yeni ırklar çıkarmaya yarayacak.
Tarık Bey'in "Melekler Ve Yavrularının Öyküsü" konusunda birçok balığını hastalıktan dolayı kaybettiğini çok üzülerek öğrendim. Buradan tekrar kendilerine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Çok üzücü bir olay, Allah kimsenin başına vermesin. Benim ana tankta karşılaştığım sorunun hemen hemen aynısı Tarık Bey'de yaşanmış maalesef. Tarık Bey'in konusunda fazla rahatsızlık vermemek için buradan konuyu biraz açmak ve fotoğraflar eklemek istiyorum. inşallah olmaz ama olur ya bir başka arkadaşın başına gelirse en azından aydınlanmış olur düşüncesiyle yazacağım.
speedyplanor 2011-05-05 22:21:50
1 Ay kadar önce üreticiden aldığım Corydoras'ların birinde "Hole in the Head" hastalığının ortaya çıktığını yazmıştım. Ana tankta yalnızca SVT Half Black balıklarımı ardı arkasına yitirmeye başlayınca Ahmet Suha'nın tavsiyesi ve arkadaşımın yardımıyla istemeyerek te olsa öleceğini bildiğim bir balığımı Su Ürünleri Fakültesine götürdüm ve orada otopsi yapıldı. Daha önce ölmüş balığı veteriner arkadaşa götürmüş ve oradaki araştırmalarda tam olarak sağlıklı bilgi edinememiştim. Bunun nedeni ölmüş balıkta parazit bulunmadığından, balık öldükten maksimum 3-5 dakika içerisinde parazitlerin bağırsağı terkettiğinden dolayı olduğunu da öğrenmiş bulunuyorum. Bu nedenle ölen balığınızı anında tanktan almayı ihmal etmeyin.
Yapılan incelemeler sonunda balıkta Capillaria türlerinden Nematoda adlı iç parazit ile zaten suda ve balıkların bağırsak florasında bulunan Aeromonas Hydrophila adlı bakteri türüne rastlandı. İç parazit balığın immün sistemini çökerttiğinden, bakteri bunu fırsat bilmiş ve fırsatçı patojen konumuna geçmiş. Ne kadar bildiğim ilaç türü varsa denedim, Nematoda'ya karşı etkili olmadı, ta ki Sera med Nematol adlı ilacı bulana kadar. Nematol'u uyguladım, arkasından bakteriler için Cipro'nun sıvı solüsyonunu. Ölümler durdu ve 3 hafta sonra Nematol'un tekrarı gerektiğinden bir kez daha uyguladım. Gerçi su ürünleri fakültesinden öneri, tankın boş duruma getirilip sterilize edilmesiydi ama bitkili tankı dağıtmayı göze alamadım. Ancak parazitin temizlendiğinden açıkçası emin değilim, bunu da artık ileriki günlerde gözlemleyerek anlayacağım. Nematol ve Cipro da bitkilere bir zarar vermedi.
Nematoda'nın tanka gelmesine neden üreticinin balıklara canlı TUBIFEX vermesindendir. Tubifex Nematoda'nın ara konakçısı, tank içerisinde de salyangozlar ara konakçı. Lütfen canlı Tubifex duyunca uzak durunuz. Benim hatam da balıkları karantina yapmadan ana tanka eklememdir. Bu da bana acı bir ders oldu.
Olayın en ilginç tarafı tank içerisinde sadece SVT Half Black'lerin ölmesi. Bu da sanırım çekinik genlerle ilgili olsa gerek. Diğer türler aynı tankta maşallah bu süre içerisinde 3 batın yumurta dizdiler. Aşağıda parazit ve yumurtalarının mikroskop görüntülerini göreceksiniz, gerçekten felaket görüntüler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 17:44
İhsan abi yine döktürmüşsün.Faydalı bir bilgi hepimize iyi geldiğinin kanısındayım.Söz verdiğim gibi güzel bir kaç fotoğraf yüklüyorum.Balıklarım yanılmıyor isem super veil tail smokey.Yanılıyor isem doğrusunu yazarsanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 23:54
Hastalığı son noktasına kadar kovalamışsınız, İhsan bey. Takdir etmemek elde değil. Hastalığın kaynağını ve tedavisini çözüp paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
Bahsettiğiniz meleklerin eş tutma olayı dikkatimi çekti. İlginç şekilde insanlardada aynı. Kız olsun erken olsun dışardan gelen yabancı her zaman daha çok ilgi görüyor. Genetik varyasyonu artırmak için içgüdüsel bir şey olsa gerek. Nitekim svthblerin hastalığa zaafiyetlerini anlattıklarınızdan okudukça, çok yerinde bir içgüdü olduğunu görüyorum. Aslında biraz bencilce. Kendi estetik zevklerimiz için hayvanların genetik havuzlarını daraltıp, olmadık garip özelliklerini abartılı hale getiriyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 17:30
Abi maşallah balıkların yavrularına güzel bakıyor.Benimkilerin 3. yumurta döküşleri mantarlaşmayı şuanda normal buluyorum ama iyi yumurtaları neden yiyor bunlar.Dediğin gibi bidakine ayıracam anne babayı.Ama seninlere çok özendim ebeveynler ve bebekler bir arada.Benimkiler olsa lüp lüp yutarlardı.Yapraktan düşen yumurtaları bile kaparken deli oluyolar.Napacam abi ben ya bunlar hiç bakamıcakmı yavrularına..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 11:28
Son gelişmeler ;
Benim azmanı tekrar dişisinin yanına attım toparlanınca fakat suya girer girmez tüp açıp dişiyi dövmeye başladı.Ben de dayanamadım marblexgold veil( dişi ) çiftimi bozup gold veili de azmanın yanına attım.Azmanın kafası karışmış gibi hangi dişiyi dövsem diye düşünüyor.Öte yandan Ahmet Süha abi de aynı dertten yakınıyor fakat onun ki dişi bir azman Bir birleştirme çabamız olabilir ileri de kısmet diyorum.
200lt tank ayarladım ve henüz yavru gözüyle baktığım svt smokey'lerimin yanına 4 adet mavi melek ( çizgili ) 3 adet siyah melek ( duble dark,blushıng ) koyacağım ve burada ki eşleşmeleri seyredip üretim tankına alacağım.Asıl amaç smokey melekler ile mavi ve siyah melekleri eşleştirmek.Şimdiden ne çıkabileceğini biliyoruz.Fakat merakla bekleyip yavruları seyretmek istiyorum.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 19:04
Arkadaşlar bugün Half Black'ler temizliğe başladı.Ben yarın yumurtlama olur diye bekliyodum. Bugün en azından camlarını silip resimleri öyle paylaşacaktım ama baktım ki durum ciddi hemen yumurtlama olacak apar topar çektim.
ahmet suha 2011-05-06 19:09:59
Bunlar svt Hb çiftim.
Bunlarda 5 günlük yavrular.Işığa karşı hassas oldukları için net çekemedim kaçıştılar hemen.
Aşağıdakilerde yaklaşık 3 haftalık yavrularım.Aynı gün Hb lerle birlikte (goldxtricolor) melek çiftim yumurtladı.Aynı tanka ekledim karışık haldeler.Hb yavruları diğerine göre yarı yarıya daha yavaş büyüyor bunuda bu dözlem sırasında ispatlamış olduk.Diğerlerinin kanatları çıkacak nerdeyse ama hb ler hala ufak.
Buda diğer çiftim ve yavruları.Bi kısmını eve götürdüm bi kısmını dağıttım.Bunlarda kendime ayırdıklarım.
Bu dişisi
Buda erkeği
Birlikte görüntüleri
Buda onların yavruları
Bunlarda 4 aylık,mavi dişi ile erkek Hb yavrularım.Hepsi kırmızı gözlü ve büyüdükçe üst kanatları kırmızılaşıyor.Fotoğraftakilerden çok daha kırmızı ve hoşlar gerçekten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 21:21
Ahmet'çiğim tebrik ederim seni, biliyordum bizden bu güzellikleri sakladığını ama peşinen kocaman bir MAŞALLAH hepsine. Allah nazardan korusun, hepsini sağlıkla ve sağlıklı olarak büyütmeni ve bakmanı dilerim. Gözlerimizin pası açıldı, geç oldu ama değdi doğrusu. Tekrar tebrik ediyorum seni. speedyplanor 2011-05-06 21:24:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 10:38
Abi teşekkür ederim iyi dileklerin için.Kimseden saklama gibi bir düşüncem yok.Özellikle sizin konunuzda kötü niyetli kişilerin olmadığını düşünüyorum.Özellikle size söz verdiğim için yayınladım abi.Herkes çok yardımcı oldu sağolsun varolsunlar.Konu belli başlı kişiler üzerinde devam ediyor çoğunuda tanıyoruz zaten.Yeri gelmişken burdan Emre Doğru kardeşime teşekkür ederim.Gördüğünüz bütün balıkları temin eden kendisidir.Sadece siyah Ankaralı.Arkadaş yavru boydayken hediye getirdi bana çok hoşuma gitti.Artık damızlık.
İhsan Abi akvaryumların kirliliği yüzünden özür diliyorum senden.Sizin akvaryumlarınıza hiç benzemiyor.Büroda olunca okadar iş güçten ancak yemlemeye vakit buluyorum çoğu zaman.Okadar akvaryumu yemlemek en az yarım saat.
Çok teşekkür ederim herkese saygılar..
[QUOTE=speedyplanor]Ahmet'çiğim tebrik ederim seni, biliyordum bizden bu güzellikleri sakladığını ama peşinen kocaman bir MAŞALLAH hepsine. Allah nazardan korusun, hepsini sağlıkla ve sağlıklı olarak büyütmeni ve bakmanı dilerim. Gözlerimizin pası açıldı, geç oldu ama değdi doğrusu. Tekrar tebrik ediyorum seni. [/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 16:17
Uzun zaman sonra tekrar HB çiftim yumurta döktü bugün 3. gün kuyruklar göründü
yumurta evresini güzel atlattık umarım devamı güzel gelir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2011 20:47
Tebrik ederim Volkan Bey en zor kısmı atlatmışsınız umarım kayıpsız devam eder.Yumurtaları ayırdınız mı yoksa çiftlermi baktı?Benim erkek dişinin gözüne vurmuş gözü şiş bir haftadır.Onun için baya nazlı,yumurtlama süreci arttı inşallah kaybetmem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 00:47
Benim çift yumurtalarını yediği için risk almıyorum
volcanotr 2011-05-19 21:21:28
ayırıyorum.Bugünde bir RO sistemi satın aldım sularını yumusatıp kalitesini yükseltmeye çalısıyor olacağım
4. Gün
HB ve Silver Albino inci gövde çiftim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir