Sigarayı bırakmak


RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2009 17:39

22 yaşındayım ! Sigara ile çok erken yaşta tanıştım ve tamı tamına 10 sene içtim.İlk denemede 17 gün , 2. denemede 18 gün bıraktım ve 3.sünde bir bıraktım bir dahada başlamadım Allah'ıma şükürler olsun.

Sokaklarda içen çocukları , arkadaşlarımızı vs. gördüğümde o kadar üzülüyorum ki.Ama adım gibidee biliyorum çağırıp nasihat versem bir kulağından girip diğerinden çıkacak.Kendimde öyleydim çünkü.Ama eriyip bitiyorlar , bitecekler....
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-Tweety-Çevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 1
-Tweety-Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2009 19:57
Benim de babam tam bir sigara tiryakisiydi.18 yaşında başlamış.Şimdi de 49 yaşında.Daha önce 3-4 kez bırakma girişiminde bulunmuş ama sonuç hüsran.. Son denemesinde sigara içmediği yaklaşık 15 günün ardından elerinde yaralar oluşmaya başlamıştı.Vücut tepki göstermişti.Bunun üzerine doktor sigarayı bir anda değilde azaltarak bırakmasını önerdi.
Yaklaşık 4 ay sonra da tamamen bıraktı.Hatta o gün annem eve sigara alıp gelmişti.Sigaraları hemen çöpe attı. Biz de destek olduk tabi.Ayrıca babam bonibon çerez v.b şeyleri de daha fazla tüketmeye başladı.Sigarayı bir nebze de olsa unutturması açısından.. 1 yıldır da sigara içmiyor.Tabi bir doktora başvurmanız sizin için iyi olacaktır.
Umarım sizde sigarayı hayatınızdan sonsuza dek silenlerden olursunuz.BaşarılarTebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Özen GünayÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1848
Özen GünayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2009 09:54
[QUOTE=unotim123]
 
Sayın terapistimiz bilgilendirme için teşekkürler.Sanırım bunları tekrar açmak için kulak arkası bezlerine UV tedavisi uyguluyorlardı,yanlış hatırlamıyorum değil mi?
[/QUOTE]
 
Elektronik bir cihazla mikromasaj denen bir uygulama yapılıyor kulaktan ve burundan. Bildiğimiz iğneli akupunkturun iğnesiz ve acısız yeni versiyonu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kacıran06Çevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 113
kacıran06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2009 20:19
Vaalla hepsı yalan cıhaz sakız ıcınde olacak ınsanın bıracam dıyıp atması gerkıyo ben ole yaptım tam 10 gun oldu ınanın cok rahtım ya soludugumuz hava nekadar guzelmıs yenı almaya basladım tadını hıssedeceksınız 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 11:35
[QUOTE=soğukcu_58]Vaalla hepsı yalan cıhaz sakız ıcınde olacak ınsanın bıracam dıyıp atması gerkıyo ben ole yaptım tam 10 gun oldu ınanın cok rahtım ya soludugumuz hava nekadar guzelmıs yenı almaya basladım tadını hıssedeceksınız  [/QUOTE]
 
Yalan yazmışsnız ama maalesef doğru.
 
Vucudun biyolojisi gereği belli oranda nikotine ihtiyacı var. Hayatında hiç sıgara içmemiş bir insanın vucudunda da nikotin vardır. Tiryakilerde ise normal insanın vucudunda bulunan nikotin mikatrının çok çok fazlası var. Sıgara kullanmayan bir birey nikotin ihtiyacını günlük gıdalardan tamamlayabilirken, tiryakiler sıgara ile tamamlıyor.
 
Piyasada bulunan nikotin bantları ve diğer akapunktur tedavileri tamamen insanın biyolojisi gereği ihtiyaç duyulan şeyler.
 
Örneğin;
1.) Tiryaki günde 1 paket sıgara içiyor.
2.) Tiryaki günde 3 paket sıgara içiyor.
3.) Tiryaki 4 günde 1 paket içiyor.
4.) Hiç sıgara içmemiş.
 
 
1' in nikotin ihtiyacını 1000 diyelim.
2' nin nikotin ihtiyacı 2000
3' ün nikotin ihtiyacı 250
4' ün de 0,5 olsun.
 
 
Şimdi 1 ve 2 nin birden sıgarayı bıraktığını düşünürsek. Çok fazla ihtiyacı olan nikotini temin edemeyeceği için beyninde sürekli baskı olacak. Bununla beraber çeşitli rahatsızlıklar başlayacak. Asabiyet, baş ağrısı ve vucut biyolojisinde ani bozulmalara bağlı olarak sağlık sorunları.
3 ise nikotin ihtiyacını çok fazla yiyerek karşılamaya çalışacak ve buna bağlı olarak aşırı kilo alımı söz konusu olacak. Ama 1 ve 2 ye nazaran çok daha rahat sıgarayı bırakacak.
4'ü yazmıyorumGöz%20Kirpma
 
Şimdi yapay duman veren pilli sıgaralar var. Bunlarda bir nevi nikotin bandı. Paketin içinde çşitli oranda nikotin bulunan kapsüller var. İlk başlarken en çok nikotin miktarnın olduğu kapsulü takıyorsunuz. Daha sonra her hafta nikotin miktarı düşük olan kapsülleri takıyorsunuz. Vucudunuzun nikotin miktarı sıgara içmeyen bir birey ile aynı seviyeye indiğinde bırakıyorsunuz.
 
Bu ve bunun gibi birçok sıgarayı bırakma tekniği tamamen insana yardımcı olması için yapılmıştır. Bireyin sıgarayı bırakma isteği tamamen iradesindedir.
 
Sıgarayı bırakan bir bireyin vücudunun normale dönmesi 10 yıl sürüyormuş. Öyle pat diye sıgarayı bırakanların çoğunda psikolojik sorunlar olabiliyor.
 
Ben sıgarayı bırakırken bol bol mentollü şeyler ile (sakız - şeker vb.) kendimi oyaladım. Bırakabildimmi eh işte dişim ağrıyana kadar içmedim. En kısa zamanda tekrar bırakacağım.
 
Birde sıgarayı bırakanların kilo almaması için sık ama az yemek yemelerini öneriyorum.
 
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan_ali05Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 2147
hasan_ali05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2009 15:54
 Bizim bir tanıdığımız var çok sigara içiyordu.Kulağına akapuktur yaptırdı şimdi içmiyor ama sürkli bir şeyle meşgul oluyor sigarayı unutmak için.Sürekli bir şeyler yiyor.Aslında balıklarınız varsa onlarla daha çok uğraşın daha çok ilgilenerekde bırakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

B.Can AkgüllerÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 499
B.Can AkgüllerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 23:03

Ben 17 yaşıma yeni girdim çevrem çok bozuktu yaklaşık 4 yıl bu illeti kullandım ama şimdi inanırmısınız balıklarım sayesinde bıraktım diyebilirim eskiden balıklarım yokken arkadaşların yanına gittiğimde bende yakardım geceleri alkolde alırdım ama şimde geceleri evden çıkmıyorum iki nedeni var 1 akvaryumlarım 2 bilgisayarım allah razı olsun valla (arada sırada özlemiyorda değilim :))


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneydÇevrim Dışı

[C]2,1,63384[/C] [C]3,2,63384[/C] [C]4,3,63384[/C]
Kayıt: 23/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 534
cüneydÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 17:56

Arkadaşlar merhaba,bu konuyu açalı 6 aya yakın bir süre olmuş ve ben 5 buçuk aydır bıraktım sigarayı.Hatta bıraktığım zaman şu başlık altında yazmıştım.http://www.akvaryum.com/Forum/sigarayi_biraktim_dostlarim_k268518.asp?PID=1513558 2 nisanda bıraktım 6 nisanda konu açmıştım.Ben kesinlikle yardımcı bir tedavi görmeseydim bırakamazdım gibi geliyor bana.Allah razı olsun bu yardımcı tedavileri bulandan.İçenlerin en kısa zamanda bırakmalarını dilerim.Yok ben seviyorum içmeyi deyip kendilerini kandırmasınlar.Çünkü ben aşıktımDil%20Çikarmaama çok şükür bıraktım ve çok huzurluyum.Biraz kilo aldırdı ama şu an durdu kilo almam.Artık vermeye başlıycam inşallah.Herkese sağlıklı,mutlu,huzurlu,sigarasız ömürler.Saygılar....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5229
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 18:32

Biraz da sigaranın faydalarından söz etmek gerek:

1-Sigara içeni köpek ısırmaz.
2-Sigara içenin evine hırsız girmez.
3-Sigara içenler yaşlanmaz.
 
Çünkü:
 
1-Nefes darlığından dolayı bastonla gezer.
2-Sabaha kadar öksürür.
3-Genç yaşta ölür
 
 
ŞAka bir tarafa maalesef ben de oldukça fazla içen bir tiryakiyim. Kurtulmayı da çok istiyorum. Geçen hafta öğretmen arkadaşlarımdan  bir hap yardımıyla bırakan 3-4 kişiyle konuştum. En kısa zamanda bırakmaya teşebbüs etmeyi düşünüyorum. Umarım sadece teşebbüsle kalmazHasta

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gxlbrktÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 431
gxlbrktÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 18:40
17 yaşındayım 1 senedir içiyorum keşke başlamasaydım dediğim zamanlarda olmuyor değil ailem dedi bırak bırakmak isteyip bırakamassan tedaviye götürelim diye istemiyorum deidm bırakmak insan kendini bile bile zehirlemesi farklı bir duygu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2009 11:20
Nette bulduğum bir yazıyı sizinle paylaşmak isterim. Ben planı uygulamaya koydum.. Umarım yararı olur.
 
Sigara içenlerin çoğu, tütün kullanımının ve özellikle sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunun bilincindedirler. Sigara içen çoğu kişinin anlayamadığı şey ise, sigaranın, duyguları ve davranışı etkileyen kimyasal maddeler içeren bir alışkanlık olduğudur.

Sigara kullanan kişi, kanında belli bir nikotin düzeyini sağlamak için sigara içer. Birkaç saat sigara içmezse, bu düzey düşer ve sigara kullanan kişi sinirli ve huzursuz olur, çünkü sigaraya gereksinimi vardır. Tek bir sigara içilmesi ise, tüm bu şikayetleri ortadan kaldırır, sigara içimi, sigara içmeyen kişide sinirliliği ortadan kaldırmaz. Sigaranın ortadan kaldıracağı tek sinirlilik hali, nikotinin kesilmesinden dolayı meydana gelen haldir.

Nikotin, alışkanlık yapan bir madde olduğundan, sigarayı bırakmak güç olabilir. Hatta, çoğu kişi, ilk girişimlerinde başarısız olurlar. Ancak, sigarayı bırakmak güç olsa da olanaksız değildir Her ne kadar önceki girişimlerinde başarısız olsalar da, ABD de yılda 3 milyon kişi bunu başarmaktadır. Çoğu insanın ilk girişimde başarısız olmasının nedenleri ise, kaç tane ve ne kadar zamandır sigara içtiklerine, sigaraya karşı duyarlılıklarına ve sigarayı bırakma girişimine ne kadar iyi hazırlandıklarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Unutmayın, başarısızılığa uğramış bir ya da birden fazla girişimden sonra bile denemeyi bırakmak için hiçbir neden yoktur. Eğer, geçmişteki çabalarınızla bunu başaramadıysanız, cesaretiniz kırılmasın. Bunun yerine, deneyimlerinizden birşeyler öğrenin ve başka bir sigara bırakma tarihi belirleyin, sigarayı bırakmak için kesin karar ve bunu izleyen bir girişim, başarılı olabilir ve sizin ve diğerlerinin sağlığı için ölçülemez önem taşıyabilir.

Sigarayı Bırakma Yöntemleri

Sigarayı bırakmak için mükemmel bir plan ya da teknik yoktur. Ancak, başarılı sigarayı bırakma yöntemlerinde ortak olan şey, sigarayı bırakmanın kolay olmayacağı gibi gerçekçi bir beklentiyle kesin kararın verilmesidir.

3 ila 10 gün arasında sigarayı kesmeye bağlı fiziksel şikayetler yasayabilirsiniz. Bu şikayetler azalmaya başladığında, geçmişte alışkanlık olarak bir sigara yakacağınız zamanlarda (yemekten sonra ya da direksiyon başında) sigara içmek için bir dürtü duyabilirsiniz.

Sigarayı bırakmış bazı kişiler için, dürtüler aylar ve hatta yıllar boyunca gelip gidebilir. Ancak, bu dürtülerin yoğunluğu ve süresi zaman geçtikçe daha azalır.

Yeniden başlamaların çoğu, sigarayı bıraktıktan sonraki ilk hafta içinde yaşanır. Bunun nedeni, alışkanlığın güçlü olmasını da içeren birçok nedene dayanır. Yeniden başlamaların bir nedeni de, sigara bırakma programındaki zayıflıklardır. Sigara bırakma programı, günlük yaşamınızda çeşitli değişiklikler içermelidir, çünkü sigara içmenin yerine koyacak yeni alışkanlıklar edinilememesi nedeniyle çoğu kişi ilk üç ay içinde yeniden sigara içmeye başlamaktadır.".. K.I n,j<: ,

Kişişel sigara bırakma programınızı yaparken aşağıdakilere önem veriniz.

Bir sigara Bırakma Tarihi Tespit Edin

Yakın bir tarih tespit edin. Daha sonra, sigarayı bırakma nedenlerinizi bir kağıda sıralayın. Girişime başlamadan ve düzenli olarak da program boyunca listenizdeki noktaları gözden geçirin.

Başka Kişileri de Dahil Edin

Sigarayı bırakma planınızı, başarısız bir çabadan korkarak bir sır olarak tutmayın. Ailenize, arkadaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza söyleyin. Ne zaman ve neden sigarayı bırakmak istediğinizi onlara açıklayın ve onlardan destek olmalarını isteyin. Eşinize ya da bir arkadaşınıza sizinle birlikte sigarayı bırakmasını önerin.

Sigara Bırakma Günü Gelmeden

Bu gün gelmeden önce, tadı, ambalajı ya da başka bir özelliği sizin için daha az çekici olan başka bir markaya geçin. Daha hafif bir markaya geçerek nikotin dozunuzu düşürün; her sigaranın yalnızca yarısını için. Ancak, dikkatli olun: daha hafif bir türe geçtiğinizde, daha çok sayıda sigara içme eğilimi olabilir, çünkü bağımlı hale geldiğiniz nikotin düzeyini tutturacak kadar sigara içmek istersiniz (bakınız Hafif Sigara). Her gün, içtiğiniz sigara sayısını ve sıklığını kademeli olarak azaltmaya başlayın.

Çakmak yerine kibrit kullanın, ya da tam tersini yapın. Normal günlük yaşantınızda küçük değişiklikler yapın. En sevdiğiniz çakmak ve kül tablalarını ortadan kaldırın ve üzerlerindeki sigara kokusunu çıkarmak için tüm giysilerinizi temizleyin. Bir tanesi hariç, tüm kül tablalarını atın ve her sigaradan sonra bu kül tablasını temizleyin. Karton yerine paketle sigara alın. Sigaraları başka bir odada tutarak, bunları ulaşılması zor hale getirin, sigara içme dürtüsü geldiğinde, sigara içmeyi erteleyin.

Sigara içmek için uyarıldığınızda içtiğiniz her sigaranın bilincinde olmak için yeni yöntemlerinizi kullanın. Unutmayın, yaşamınızın neredeyse bir tören halini almış önemli bir davranışından vazgeçiyorsunuz.

Bir Seferde Bırakın

Sigarayı bırakma gününüzde, tamamen bırakın. O gün için içmemeye kesin karar verin. Tüm dikkatinizi bu hedef üzerine yoğunlaştınn. Bir sonraki gün, daha kolay olacaktır.

Düzeninizi Değiştirin

Daha önce sizde sigara içme isteği uyandıran durumları önleyin ya da değiştirin. Sabah kahvenizi başka bir mekanda için. Eğer daha önce, her yemekten sonra masada bir sigara içiyor idiyseniz, yemeğiniz bittikten sonra derhal masadan kalkın. Bir sigara yakmak yerine, yürüyüşe çıkın. Eğer daha önce telefonla konuşurken, sigara içiyorduysanız, uzun telefon görüşmelerinden sakının ya da telefonunuzun yerini değiştirin. Eğer sigara içerken oturmayı sevdiğiniz bir koltuğunuz varsa, bunu geçici olarak kaldırın.

Çevrenizdekileri Değiştirin

Sigara içme dürtüleri başlamadan, araba yıkama, bahçeyle uğraşma ya da duş alma gibi sigara içmeyi fiziksel olarak zorlaştıran faaliyetlere başlayın. Hemen hemen her tür fiziksel egzersizin yararı olacaktır, sigara içme davranışınız yerleşmiş olabilir ve bu nedenle de otomatik olarak görülebilir. Bu otomatik davranışı önceden tahmin edin ve alternatifler planlayın.

Dürtünün Süresini Belirleyin

Dürtü geldiğinde saatinize bakın. Çoğu kısa sürer. Bu bir kez belirlendiğinde dürtüye karşı koymak daha kolay olacaktır.

Olumlu Düşünün

Bunu başaramam diye düşünmeyin. Olumlu bir yaklaşım benimseyin. Birkaç dakika daha dayanabilirim, sonra dürtü geçecek ve ben iyi olacağım.

Eğer o an, bir sigara yakarsanız, bunu içmek zorunda değilsiniz, eğer içmeye başlarsanız, o zaman da bitirmek zorunda değilsiniz. Ve eğer bitirmezseniz, bu bir başarısızlık değildir. Bu, geçici bir aksilikten başka bir şey de değildir. Bu alandaki uzmanlar, artık sigara içmediğinizde, eski günleri aklınızda tutmanın ve sigara içme dürtüsü geldiğinde bunun hatırlamanın önemini belirtiler: Artık pis kül tablaları, sarı ve lekeli dişler, sigara kokan nefes ya da mobilyalarınızda, halınızda ya da giysilerinizde sigara yanıkları olmayacaktır. Artık nefesiniz kesilmeyecek ve daha dayanıklı olacaksınız.

Diğer olumlu bir adım ise, kendinizi ödüllendirmenizdir. Tütün almayarak biriktirdiğiniz parayla, kendinize bir şey alın.

Sigara içmemek İçin Yardımlar

Nicorette olarak bilinen nikotin sakızı (nikotin polakrileks) tedavi programında bir yardımcı olarak yararlı olabilir. Nikotin sakızı adı verilen bu ürün, çiğnendiğinde dereceli olarak nikotin salar. Çok hızlı çiğnemek, fazla nikotin alınmasına neden olur, bu da mide bulantısıyla sonuçlanır.

Hedef, herhangi bir kesilme şikayetini önlemek için, nikotin düzeyinizi elde edecek kadar nikotin sakızı kullanmaktır. Nikotin sakızı, etkisini en üst düzeye çıkarmak için yanağınız ve diş etiniz arasına yerleştirilmek üzere tasarlanmıştir. Bu arada, sigara dumanının kokusu evinizden ve giysilerinizden çıkmaya başlar ve sigara alışkanlığınız da yavaş yavaş azalır.

Bu konuda biraz rahatlayınca, yapmanız gereken dereceli olarak kullandığınız nikotin sakızı miktarını azaltmaktır. Bunu, sigarayı bıraktıktan sonra 3 ve 6 ay arasında azaltabilirsiniz. Ancak 6. aydan itibaren nikotin sakızına son vermelisiniz.

Burada, nikotin sakızının yalnızca sigara bırakmak için bir yardımcı olduğunu ve herkes için uygun olmadığını vurguluyoruz. Bazı kalp hastaları, peptik ülseri olanlar ve hamile kadınlar bu sakızı çiğnememelidirler. Ayrıca, sakız, sigara içmenin diğer etkilerini kapsamaz. Her ne kadar, nikotinin acı tadını gidermek için hafif baharatlandırılmışsa da, sigara içenlerin çoğu bu tada birkaç günden sonra alışıbilmekted iri er. Bu sakızın hazımsızlık, mide ağrısı gibi yan etkileri olabilir, ancak bu rahatsızlıklar genelde hafif ve kısa sürelidir. Nikotin sakızını, ancak bir doktor reçetesiyle elde edebilirsiniz. Sigara içenlerin sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak için başka ilaçlar üzerinde çalışılmalar sürmektedir..

Önce ödevinizi Yapın

Sigarayı bırakma planınızı yaparken, doktorunuz size yardım edebilir ya da bir sigara bırakma oturumuna katılabilirsiniz. Sigarayı bırakmanızı kolaylaştıracak eğitilmiş bir kişinin yardımı, sigarayı bırakmayı başarmak için kişisel plan geliştirmenizde yardımcı olabilir. Bazıları ise, size kilo kontrolü ve stresle basa çıkma yöntemleri hakkında da yardımcı olabilirler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneydÇevrim Dışı

[C]2,1,63384[/C] [C]3,2,63384[/C] [C]4,3,63384[/C]
Kayıt: 23/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 534
cüneydÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 22:01
[QUOTE=Erdal Hoca]

Biraz da sigaranın faydalarından söz etmek gerek:

1-Sigara içeni köpek ısırmaz.
2-Sigara içenin evine hırsız girmez.
3-Sigara içenler yaşlanmaz.
 
Çünkü:
 
1-Nefes darlığından dolayı bastonla gezer.
2-Sabaha kadar öksürür.
3-Genç yaşta ölür
 
 
ŞAka bir tarafa maalesef ben de oldukça fazla içen bir tiryakiyim. Kurtulmayı da çok istiyorum. Geçen hafta öğretmen arkadaşlarımdan  bir hap yardımıyla bırakan 3-4 kişiyle konuştum. En kısa zamanda bırakmaya teşebbüs etmeyi düşünüyorum. Umarım sadece teşebbüsle kalmazHasta
[/QUOTE] İnşallah hocam gerçi bir sürü faydasından eksik kalacaksın ama artık napalım idare edeceksin.KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneydÇevrim Dışı

[C]2,1,63384[/C] [C]3,2,63384[/C] [C]4,3,63384[/C]
Kayıt: 23/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 534
cüneydÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 22:03
[QUOTE=gxlbrkt]17 yaşındayım 1 senedir içiyorum keşke başlamasaydım dediğim zamanlarda olmuyor değil ailem dedi bırak bırakmak isteyip bırakamassan tedaviye götürelim diye istemiyorum deidm bırakmak insan kendini bile bile zehirlemesi farklı bir duygu. [/QUOTE] Ah kardeşim seniçok iyi anlıyorum ama sana tavsiyem bi gidip onkoloji hastanelerini dolaşman,eminim fikir değiştirirsin.AglamaAglamaAglamaAglama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 22:21
Sigaraya başlamam tek sebep İlk Amerika-Irak savaşıdır.
 
21 yaşına kadar sigara içmeyen,hatta içilen ortamlarda bile bulunmayan,haftanın 7 günü deli gibi spor yapan,5 km. yi 10 dakika da çıplak ayakla koşan,suyun altında yaklaşık 3 dakika kadar kalabilen ben, maalesef teskereme 17 gün kala olası bir Irak-Amerika (Körfez krizi)savaşı için o dönemde seçilen askerlerdendim.Düşünebiliyor musunuz?533 gün askerlik yapmışım,17 günüm kalmış,hatta tüfeğimi bile teslim etmiş teskeremi beklerken olası bir savaş için seçildim. 
 
Özellikle kendimden küçük kardeşlerime sesleniyorum;siz siz olun bu sigara denen illetten uzak durun.20 senedir içtiğim bu zıkkım hayatımdan çok şey aldı götürdü ve götürmeyede devam ediyor.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir