No-tech Kurulum


lmntrixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 295
lmntrixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2024 00:48
İyi günler no-tech akvaryum kurmak istiyorum, akvaryumla ilgili tek yapmak istediğim şey eksilen suyu tamamlamak. İçinde canlı olarak beta, salyangoz ve karides düşünüyorum. Salyangoz tercih etme sebebim hem dışarıdaki havayı kullanması hemde organik atıkları tüketmesi, beta da aynı şekilde dışarıdaki havayı kullanıp yem olarak karides yavrusunu yer aşırı üremelerini engeller ama karidesler için yem ne olmalı onu bulamadım birde içinde bitki ve zemin olarak ne kullanmalıyım? 40-50 lt.lik akvaryum işimi görür mü?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaterthanbeforeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2023
İl: Afyon
Mesaj: 816
LaterthanbeforeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2024 07:42
Pratikte mümkün görünen ama sistem hakkında güzel araştırma yapmadan girişilmemesi gereken bir kurulum olduğunu düşünüyorum, betta karides yavruları doğup onu doyuracak boya gelene kadar hakkın rahmetine kavuşabilir üstelik 50 lt bir hacimde bu döngüyü kurmak zor olacaktır, bunu 100- 200 - 300 lt tanklarda daha rahat yapabiliriz diye tahmin ediyorum, yoğun karides popülasyonuna ihtiyaç var.

Akvaryum yuksekliğinizin 50 cm civarında olması daha iyi olur, ana sistem kullanacağınız toprakta oluşan bakterilerin düzenli bir hayat döngüsüne sahip olmaları buyüzden taban malzemesini bol gönüllü kullanmak gerek.

Bettanın dışarıdaki havayı soluması bir alternatif diye biliyorum normal olarak solungac solunumu yapıyor, bunun için yoğun bitkili bir tank kurabilirsiniz.

Micra, saz türleri, javafern türleri, elodea, sesiflora, tilki kuyruğu gibi ciddi manada gereksinimi az olan türler kullanabilirsiniz.

Özellikle saz bitkisi neredeyse ölümsüz bir bitkidir dayanıklı ve hızlı yayılma potansiyeline sahip bu bitki işinizi görür 5 6 bağ alın en fazla 2 ay sonra akvaryum herhangibir göletten farksız olur

[EDIT]Laterthanbefore,2024-08-31 07:52:57[/EDIT]

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T][T]145789,lmntrix[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lmntrixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/04/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 295
lmntrixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2024 19:18
Akvaryuma tüm canlıları eklemeyi 3 ay gibi bir süreye bölücem ama boyut olarak yer sıkıntım var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4724
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2024 21:24
[QUOTE=lmntrix]İyi günler no-tech akvaryum kurmak istiyorum, akvaryumla ilgili tek yapmak istediğim şey eksilen suyu tamamlamak. İçinde canlı olarak beta, salyangoz ve karides düşünüyorum. Salyangoz tercih etme sebebim hem dışarıdaki havayı kullanması hemde organik atıkları tüketmesi, beta da aynı şekilde dışarıdaki havayı kullanıp yem olarak karides yavrusunu yer aşırı üremelerini engeller ama karidesler için yem ne olmalı onu bulamadım birde içinde bitki ve zemin olarak ne kullanmalıyım? 40-50 lt.lik akvaryum işimi görür mü?[/QUOTE]

"Non-tech" iddialı bir hedef. Aydınlatma yapmayacak mısınız? O zaman güneş gören bir pencere kenarına koyacaksınız ve bu kez yosunla uğraşacaksınız. Isıtıcı olmadan bettayı sağlıklı tutamazsınız, karideslerin de üreyebilmesi için 24 derece üzerinde sabit sıcaklık ister.

Karidesler yosun ve yüzeylerdeki bakteri plaklarıyla beslenebilir. Faka kapalı bir sistem kuracağınıza göre bütün canlılarınızı minimum da olsa dışardan beslemelisiniz. Bunu yapmazsanız salyangozlarınız bile bir süre sonra aç kalır. Yeşil su elde edip tankınızda alternatif besin kaynağı olarak su piresi de üretebilirsiniz. Isıtıcı kullanmayacaksanız medeka gibi balıklara yönelin. Fakat kışın karides üretmeniz zor.

Su değişiminden kurtulabilmeniz için orman gibi bol bitkili bir tank tasarlamanız lazım. Bu durumda bile biriken mineral ve tanecikler dolayısıyla seyrek de olsa su değişimi ister. Yukarda sayılan bitkilere ek olarak lemnia minör olabilir. Dışardan desteklenmeyen kapalı sistemlerin eninde sonunda bir gün iflas edeceğini de unutmamak gerek.

Beğenenler: [T]145789,lmntrix[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir