Nedir bu Ph, Nitrit ve Nitrat?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sorun yaşamadım diyenlerin yaşadığı bütün sorunları örneklemiş. Ne diyeyim, belki de sorunun sebebinin biyolojik döngüdeki sorunlar olduğunu bilmedikleri için bu dögünün gereksiz olduklarını düşünüyorlardır.
Sorun yaşamadım diyorum,hangi sorunumu örneklemiş anlayamadım,sayın arkadaşım!Ayrıca biolojik döngünün ne oldugunuda,bu kavramın içinde hangi degerlerin oldugunuda biliyoruz,biz ph,nitrit,nitrat yok demiyoruz,testlerden bahsediyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
--------------------------
[QUOTE=kadirce]Sorun yaşamadım diyorum,hangi sorunumu örneklemiş anlayamadım,sayın arkadaşım!Ayrıca biolojik döngünün ne oldugunuda,bu kavramın içinde hangi degerlerin oldugunuda biliyoruz,biz ph,nitrit,nitrat yok demiyoruz,testlerden bahsediyoruz.[/QUOTE]
O mesajım size yönelik bir mesaj değildi Kadir Bey. Sizin mesajınızı düşünmeden yazmıştım fakat mesajım sizinkinin altında olunca sanki size yönelikmiş gibi oldu. Kusura bakmayın.
Ayrıca ilk mesajınıza daha önceden yanıt vermiştim. Size yönelik olan mesaj oydu. Ben daha önceden döngüdeki maddelerin etkisi olmadığı anlamına gelecek mesajlar için bunu yazdım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
sevgili kadirce;
şu an canlı doğuran tankınızı ileride bir tuzlu su tankı haline getirmeyi deneyiniz bence. ya da lepistes yerine discus besleyin ve o anlamsız olduğunu düşündüğünüz testleriniz olmasın... sonra tecrübelerinizi yine burada birlikte paylaşalım sizinle... sevgiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Testler olmadan bu değerleri ölçemez biyolojik döngünün oluşup oluşmadığını, ne zaman su değişimi yapmanız gerektiğini tam olarak bilemezsiniz. Şansa yürür, bir yerde tıkanır, sorun yaşarsınız. (Görülen veya görülmeyen sorunlar)
Testler bu nedenle önemlidir.[QUOTE=kadirce]Yinede bunların,gereksiz oldugunu düşünüyorum.[/QUOTE]Bence siz yine de bunların gereksiz olduğunu düşünmek konusunda inat ediyorsunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Ulvi bey;Cümlelerimin istediginiz yerine kadarını yazıyor gerisini getirmiyorsunuz.
Biz akvaristler hep şunu dedik;suyu en az 1 hafta dinlendirin,malzemelerinizi iyi yıkayın,akvaryumu 1 hafta tüm ekipmanları ile çalıştırın,iki günde bir balık varmış gibi yem atın,biolojik dengeyi oturtun.
'Ne kadar kurcalarsanız o kadar sorun yaşarsınız' kelimesini bende başka bir arkadaştan alıntı yapmıştım,demek ki tüm yazıları okumadan sadece benim yazılara direkt olarak giriyorsunuz.
Ayrıca sanırım yazılarımı tersten falan okuyorsunuz,'Ayrıca biolojik döngünün ne oldugunuda,bu kavramın içinde hangi degerlerin oldugunuda biliyoruz.'
Biz ph,nitrit,nitrat yok demiyoruz,testlerden bahsediyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kadir beye bende katılıyorum ben 1 senedir sp yunus ve frontosa besliyorum. Ve şu anda 4 akvaryumum var. Ancak şu ana kadar bir test ihtiyacı duymadım ve aklımdan bile geçmedi. Balıklarımda ço sağlıklı...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Biz akvaristler hep şöyle dedik demeniz komik oluyor. Bende siz akvaristlerin söylediği bir diğer sözü yazdım ki ne kadar akvarist olduğunuz anlaşılsın. Lakin anlamadınız, gerisini getirmediğimden dem vurdunuz.[QUOTE=kadirce]Biz ph,nitrit,nitrat yok demiyoruz,testlerden bahsediyoruz.[/QUOTE]Bir daha yazayım. Testler olmadan bu değerleri ölçemez biyolojik döngünün oluşup oluşmadığını, ne zaman su değişimi yapmanız gerektiğini tam olarak bilemezsiniz. Şansa yürür, bir yerde tıkanır, sorun yaşarsınız. (Görülen veya görülmeyen sorunlar)
Testler bu nedenle önemlidir.
[QUOTE=eeremre]Aklıma Mevlana'nın bir sözü geliyor. "Ne kadar bilirsen bil, anlatacakların karşı tarafın anlayacağı kadardır." [/QUOTE]Bu noktadan sonra artık bende buna katılıyorum.
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kadir beye bende katılıyorum ben 1 senedir sp yunus ve frontosa besliyorum. Ve şu anda 4 akvaryumum var. Ancak şu ana kadar bir test ihtiyacı duymadım ve aklımdan bile geçmedi. Balıklarımda ço sağlıklı...
[/QUOTE]Size de Maşallah.S. Prensesim neden öldü? | pasa2004 | 8 | 150 | 30 Ekim 2006 Saat 23:37
yazan: bahadir74 |
Söyleyim sarı prensesiniz niye öldü. Oturmamış akvaryum suyunda su değişimi yaptığınız için öldü. Amonyak ile klor birleşti kloraminden balığınız zehirlendi.
Daha kapsamlı açıklama için tıklayın. (Yazdığım son mesajda detay var.)
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Ulvi bey;
Amacım bir tartışma yaratmak degildi şu noktaya kadar;"Ne kadar bilirsen bil, anlatacakların karşı tarafın anlayacağı kadardır." Bu noktadan sonra artık bende buna katılıyorum.
Sitede herşeye dikkat eden sizler,herkese uyarı gönderen sizler,Türkçeye önem veren sizler;Şimdi hakaret kısmınamı geçiyorsunuz?Siz,sizin düşüncelerinize muhalefet olan insanları aşagımı çekmeye başladınız.Evet ulvi bey bizim anlayacagımız kısım bu kadar!Beynimiz bu kadar çalışıyor ki,Reklam şirketinde muhasebe müdürlügü yapıyoruz bizi salaklıgımız ve anlamama kabiliyetimiz sayesinde buralara getirdiler,Size ve tüm siteye saygılarımı sunuyorum,üyeligimin ve bütün yazılarımın silinmesi ile ilgili konuyuda gerekli arkadaşlara ben iletirim,olur ya siz bunuda yapmak isterseniz memnuniyetle kabul ederim.
Son sözümde şu;Ph,nitrit,nitrat var yok demedik;sadece insanlara gereksiz yere para harcatmamak istedik,akvaristlik dipsiz bir kuyu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kadir kardeşim,
Konuyu çok fazla okumadım ama en başından beri ne demek istediğini anlıyorum. Fakat malesef sana ben de katılmıyorum. Testlerin yapılmadığı bir akvaryum, bana göre doğduğu günden beri hiç muayene olmamış bir insana benziyor. Belki biraz fazla abartılı oldu ama bence öyle. Sen test yapmıyor olabilirsin, ben de açık söylemek gerekirse canlı doğuran akvaryumumda testleri kullanmıyorum. Çünkü onlar bir yere kadar tolere edebiliyorlar ve zaten bol bitkili. Bol bitkili olunca çok fazla teste gerek kalmıyor ve sistem oturunca herşey yolunda gidiyor. Ama gün gelir discus veya hassas bir cins beslemek istersen emin ol sen de bu testlere, hepsi olmasa bile bazılarına ihtiyaç duyacaksın. Çünkü sorunlarla karşılacaksın, sebebini merak edeceksin ve bunun sonucunda test etmen gerekecek.
Böyle düşünüyorum diye sakın bana kızma, her zaman arkadaşımsın. Msn' im ve cep telefonum sana her zaman açık. Umarım yanlış anlamazsın. Msn' den yazdığın mesaja karşılık bunları yazmak istedim sadece.
Ayrıca üyeliğini de iptal etme konusunu bir kez daha düşün. Buradan öğrenilecek ve belki de öğretecek daha çok şeyimiz var...
Görüşmek üzere
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu böyle uzar gider arkadaşlar. Herkes istediği yöntemleri kullanmakta özgürdür.
Söylemeden geçemicem Levent Bey; teknoloji ilerliyor. Eskiden internette yoktu, DivX Player' da yoktu, en basiti cep telefonu da yoktu Bu testler olmadığı için yıllar yıllar önce birçok balık kaybettiğimi ve ne kadar bilinçsiz şekilde bu hobiyi gerçekleştirdiğimi anladım ben. Şimdi ben rahat, discuslarım rahat... Herşey kontrol altında ve sebepsiz ölüm yok. İlla kullanılmalıdır demiyorum ama en azından kontrol altında tutulması açısından periyodik aralıklarla bakılmalıdır (Balık türünüze bağlı olarak). Siz bakarsınız bakmazsınız, karar sizin.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konuları bir daha ele almayacağım ama herkesin anlamış olduğu şeyi
anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Tek taraflı ele alıyorsunuz, verdiğiniz
tek örnekte bitkili akvaryumunuz.
Sığ bakıyorsunuz, herkesin şartlarının, beslediği balığın farklı
olabileceğini v.s. v.s. göz önünde bulundurmuyorsunuz, ortaya attığınız
tezi körü körüne ''yinede bence gereksiz'' diyerek savunmaya çalışmaya
devam ediyorsunuz. Ne diyebilirdim ki?
4 aylık deneyiminizle akvaryum hobisinin can damarı
hakkında yanlış yönlendirmeler yapıyorsunuz. Onca yazı yazdık, hoşuma
gitmese de örnekler verdim. Karşılığında
halen test kullanmayın diyerek hobiye yeni başlayan arkadaşların
kafalarını karıştırıyorsunuz, kötü örnek oluyorsunuz. Elle tutulur bir
savunma yapsanız yine
de diyeceğim bir şeyler olurdu fakat o da yok. Ne diyebilirdim ki?[QUOTE=kadirce]Herkes
Ph, nitrat, nitrit tutturmuş gidiyor,testlere
harcanan paralar. Ben canlı doguran besliyorum yaklaşık 4 aydır,daha bu
kavramların anlamını bırakın ne işe yaradıgını yada yaramadıgını bile
bilmiyorum[/QUOTE]Diyen sizsiniz, neyin
ne olduğunu, testlerin neden gerekli olduğunu anlatmaya çalıştık,
örnekler verdik ama yok, yok, yok. Ne diyebilirdim
ki?[QUOTE=kadirce]eskiden bunlar varmıydı diyorum! Belki de bilmedigim
bir
konuda yorum yapıyorum ama, bunların gerek olmadıgına
inanıyorum.[/QUOTE]Bu
mantık komple hatalı. Eskiden bilgisayarda yoktu, akvaryum.com'da
yoktu. Eskiden yoktu diye şimdi gereksiz mi oluyor? Şartların
iyileştirilmesi gereksizlik mi? Eskiden daha çok kişinin balığı
ölüyormuş demek ki. Reklam firmasının muhasebe müdürü olarak mantık hatası yapmışsınız.[QUOTE=kadirce]Son
sözümde şu;Ph,nitrit,nitrat var yok demedik;sadece
insanlara gereksiz yere para harcatmamak istedik,akvaristlik dipsiz bir
kuyu.[/QUOTE]Test aldırmayayım derken insanların balıklarının ölümüne
yol açacaksınız, balıklar da para ile alınıyor. Para harcatmamak için
su düzenleyicilerini aldırmayın, onların yaptığı işleri nasıl
yapacağınızı anlatın sonuna kadar destek olurum. Ama bu konu çok farklı
; ha yine testleri ucuza temin ederim diyin o da kabulüm.
Gereksiz derseniz yanlış olur.
Evet, Mevlana çok doğru söylemiş. Ne kadar bilirsen bil, anlatacakların karşı tarafın anlayacağı kadardır.
Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir