ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
derkican
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2009 22:55
Son Ziyaret:
21 Haziran 2010 15:01
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hayri Temiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hayri Temiz

SON 10 MESAJI

Silver Dolar üretimi
Bu sabah baktığımda silver dolarların yine renklenip sert hareketlerle birbirine kur yaptığını gördüm, yalnız işin enteresanı 4 silver dolarım var ve hepsi aynı anda renkenip deliriyorlar :)) Bunların çiftleşme olayı bireysel değil sanırım. Tabi karma akvaryumda oldukları için sanırım yine yumurta dökemeyecekler. derkican2010-06-15 14:55:24
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Silis kum almaya karar verdiyseniz çok iyi araştırın, ben aradığımda 2 kilosunu 7 TL ye satan da vardı 50 kg'lık çuvalını 25 TL ye satan da. İnşaat ve su arıtma malzemesi satan yerlere sormakta fayda var, hatta online satış sitelerinde de ucuz yollu bulunabilir.
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Bence en az 100 lt suyu bir şekilde depolayın, akvaryumdaki gerekli değişikliklerden sonra akvaryumunuza ekleyeceğiniz 100 lt eski suyunuza rahatlıkla balıklarınızı salabilirsiniz, sonrasında ise her gün yavaş yavaş beklemiş su eklerseniz de bir sorun yaşamaz ve bir kaç güne akvaryumu komple doldurmuş olursunuz.
 
Açıkçası akvaryum dekor değişikliği gibi şeylerde ben böyle yapıyorum.Hatta aynı gün içinde eski 100 lt suyunuzun içine 20-30 lt'de beklemiş yeni su ekleyebilirsiniz.
Silver Dolar üretimi

Bende de 4 adet silver dollar var, zaman zaman dediğiniz gibi renk değişikliğine gidip farklı hareketler sergiliyorlar ama ben de bugüne kadar hiç yumurta görmedim.

Mesela bu gün sabah saatlerinde 2 tanesinde çizgili siyah kuyruk, üst yüzgeçte siyah noktala rve 2 yanda tek siyah nokta gördüm. Diğer 2 balıktan bir tanesinin de anal yüzgeci bayağı bir kızarmıştı. Kızarmamış olan saklanıyordu. Akşam saatlerinde baktığımda hepsinin rengi eski haline dönmüş ve herhangi bir olğandışı hareketleri yoktu.
 
Yalnız dikkatimi çeken şey, bu günkü renklenme ve değişik hareketleri sergilemeden bir kaç gün önce 2 tanesinin kuyruğunda sık sık siyah çizgi oluşuyordu. Sanırım bu değişim gözlemlendiğinde balıklar ayrı bir yere alınsa belki yumurtlayacaklardır.


Az önce yabancı sitenin birinde kısa da olsa Silver Dolar balıklarının üremesiyle iligili bir bilgi okudum, kısaca anlatılanı çevirdim. Umarım Piranhalarla aynı sularda yaşayan, etçilden ziyade otçul olarak beslendiğinden başka hemen hemen hiç bir şey bilmediğimiz bu balık hakkında çok daha fazlasını bilme şansımız olur.
 
SILVER DOLAR BALIKLARINDA ÜREME
 
Silver dolar balıklarının üreme şekli melek balıklarına çok benzerdir. Uyumlu Silver Dolar çiftini elde etmek için yarım düzine balığı birlikte besleyip uygun çiftin arasından çıkmasını sağlamak gerekir. Diğer balıkların yavru ve yumurtaları yemesi ihtimaline karşı çift olan balıkların ayrı bir tanka alınması faydalı olacaktır.
 
Yumurtlamayı kolaylaştırmak için su sertliğinin 8 dGH veya altı, su sıcaklığınınsa 26-27 derece ve loş bir aydınlatma olması gerekir. Balıkların kendilerini doğal ortamlarında hissetmesi için, gerçeğini yiyeceklerinden dolayı tanka yapay bitki eklenmesi gerekmektedir.
 
Dişi yaklaşık 2000 tane kadar yumurta dökecektir. Yumurtalar 3 günde açılır ve tabana düşerler. Bir hafta kadar sonra yavrular yüzmeye başlar.
 
Yavruların yüzmeye başlamasıyla birlikte karides, ezilmiş spirulina ve artemia ile beslenebilir.
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Balıkların çok büyük değil o yüzden anabiaslara bir zarar vermezler, bence 2 parça anabiasla başla, zamanla dallar çoğalacağından daha fazlasına gerek kalmayacak. Arkadaşımızın da dediği gibi aşırıya kaçmamakta fayda var.
Sağlıklı görünüyorlar ama...
Düşündüm ve bu sebeple karantina tankına aldım, sık su değişimi sebebiyle şu an karantina tankında  ana tanktan su hiç kalmadı, karantina tankına eklediğim suyu da aquatan ve nitrivec ile hazırladığım için nitrit seviyesiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
Bu akşam akrifix çözelti denen bir ilaçla yeni bir tedaviye başladım, amacım balıkların en ufak bir sürtünme hareketi kalmayana kadar ana tanka almayı düşünmüyorum.
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Anabiaslar yeterli ışık olduğu sürece gelişirler, bende bir sürü bitki vardı, hatta özel siparişle bitkili tankım için internetten 20'ye yakın bitki almıştım, şu an elimde kalan tek sağlam bitki ilk aldığım anabias, normal akvaryum aydınlatması anabias için yeterli olacaktır.
 
Benim akvaryumumun ortasında büyükçe bir mango kökü var, çevresinde de mecburen koyduğum yapay bitkiler var, bitkisiz akvaryum gözüme hoş gelmiyor. Gerçek bitki koyamıyorum, çünkü akvaryumda silver dolarlar var ve bitkileir yiyorlar.
 
Size tavsiyem 2 tane büyük mango kökü alın, ena zondan bir tanesi yukarı doğru yükselen dal görüntüsünde olsun, zemine de kuvars yada silis kum koydunuz mu yapacağınız tek şey bol yeşillikli bir arka plan resmi eklemek olacak. Kumun fiyatını bilemiyorum ama mango köklerine toplamda 20, geri plan resmine de 5-6 tl falan veririsiniz.
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Bence silis kuma bitki ekme, zaten astronotların sayesinde kuma ekebileceğin hiç bir bitki yerinde durmayacak, hepsini kökünden çıkaracakalr. Sadece anabias tarzı geniş yapraklı ve sert bitkileri akvaryuma koyabilirsin, onalr da zaten kuma ekilmiyor, bir kaya yada kütük üzerine bağladığında kendiliğinden büyüyorlar, hem görüntüleri de diğer bitkilere göre çok daha hoş.
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Aquaclay eski bitkili akvaryumum ,ç,n aldığım kırmızı büyük taneli bir kum, açıkçası midye kırığıyla karıştırsam ortaya rezalet bir görüntü çıkacağı için kumu öorap içinde zemine koydum, tabi asıl amaç suyun yumuşamasıydı.
 
Kayalar gerçek değilse suyu zaten sertleştirmezler, bence balıklar için yer sorunu da teşkil etmiyorsa dursun.
 
Canlı bitkiyi yemezler de kökünden çıkartırlar. Tabi yemeyecekleri diye bir kanun da yok, maşallah herşeyi yiyorlar :)) Bence büyük yapraklı 1-2 bitkiyi taşa yada kütüğe bağlayarak koyabilirsiniz. Bendeki astronotların yanında silver dollar olduğu için gerçek bitki koyamıyorum yiyorlar.
 
Zemin silis kum olabilir, yada kuvars kum kullanabilirsiniz. Aslıdna herşeyden önemlisi astronotlar için en uygun kum ve dekorasyonu forumdan araştırarak örneklerine bakın, hatta videolardan örnekleri izleyip karar verin.
 
Suyu sertleştirdiği gerçek ama acaba yeterli su yumuşatma teknikleriyle mercan kırıklarınız kalabilir mi o konuda diğer arkadaşların fikirlerini almakta fayda var.
Astronot akvaryumu Doğal görünüm Sf:9
Bence balıkları 1-2 günlüğüne akvaryumdan alıp başka bir yerde tutun, o zaman içinde öncelikle dipten mercan kırığını çıkarın, tabi kayaları da çıkartmayı unutmayın, belki dekor olarak 1-2 güzel görünüşlü kaya kalabilir.
 
Zemin kumunu iyi seçmeniz gerekecek, benim akvaryumumda midye kırığı var, tabiki bu da suyu sertleştiriyor, fakat ben şöyle bir şey yaptım, elimde bulunan yaklaşık 20 lt lik aquaclay (suyu yumuşatır) kumu parça parça kadın çoraplarının içine koyup zemine yerleştirdim, üzerine de midye kırığını serdim, ortaya da büyükçe bir mango kökü koydum. Midye kırığı her ne kadar suyu sertleştirse de aquaclay, mango kökü ve arada bir uyguladığım çay eklemesiyle ph derecesini ayarladım.
 
Siz içinde su varken mercan kırığını çıkartıp başka bir malzeme ekleseniz de 1-2 günlük bulanıklıktan sonra güçlü bir filtrelemeyle yine halihazırdaki suyunuza balıklarınızı ekleyebilirsiniz. Yeter ki yeni alacağınız taban malzemeniz yeterince temizlenmiş ve dezanfekte edilmiş olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.