ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HobiciMithrandir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Aralık 2023 01:56
Son Ziyaret:
21 Mart 2024 07:29
Toplam Mesaj:
48 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
45 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nurullah İ.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Nigde
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nurullah İ.

SON 10 MESAJI

Akvaryumum Kaç Lt Ve Oranda Koyabilir Miyim 2 Adet
Yüksekliğe bağlı olarak akvaryum 30-35 litre arasında bir hacimde. Şu haliyle bile japonlar için yetersiz bir hacim.
Eğer orandayı görsel için alacaksanız elinizdeki tüm balıkları verip 2 veya 3 tane orandaya geçmeniz daha makul bir fikir olur.

Çöpçülerin o kadar japon içerisinde beslenmesi balıkları hayli tedirgin eder. Kaldı ki japonlar neredeyse hiç yem artırmaz ne bulduysa tüketirler, çöpçünün pek bir faydası olmaz japon akvaryumlarına.[EDIT]HobiciMithrandir,2024-03-20 23:33:28[/EDIT]
Lepisteslerim Can Çekişiyor
Bahsettiğiniz akvaryum 10 litre civarında bir hacme sahip. İç filtre balıkları bu hacimde yormaz, direkt yavaş yavaş öldürür zaten. Sürekli üzerlerinde tazyikli su sıkılmış gibi serseme döner hayvanlar.

İç filtreyi çıkartın daha sonra gözlemleyin. Kullandığınız yemlerin isimleri nedir?
Japonlarım Ne Kadar Dayanır
Su sıcaklığı fazla artmazsa o süre içerisinde dayanırlar, açlık problem teşkil etmiyor.
Bunlar Ne Yavrusu?
İkinci fotoğraftaki canlı çöpçü yavrusu gibi duruyor, ilk fotoğraf açılmıyor. Aldığınız yerdeki balıkları söylerseniz en azından durum da netlik kazanır.
Akvaryum
[QUOTE=Amazon derler]6mm cam ince olmazmı sizce patlama riskinden korkuyorum.
[/QUOTE]

6 mm cam bile boyu 1 metreyi bulmayan akvaryumlar açısından hayli kalın gösteriyor zaten. O ölçülere 8 mm yaparsanız şişe dibi gözlük kullanan insanlar gibi görünecektir dışarıdan.
Eğer kaliteli işçilikle silikon kullanılırsa 6 mm her halükarda ideal ki sizin yüksekliğinizin yarattığı basınç zaten fazla olmayacak.
Zemini 8 yapabilirsiniz daha önce belirttiğim şekilde.

Evde Artemia Üretimi Yapabilir Miyim?
[QUOTE=Can aksoy]
Yeşil su ile besleyebilir ve üretebilirsiniz zorda olsa biraz deneme yaparak miktarları ayarladığınız zaman sorun olacağını sanmıyorum üretim yapan hobici bir arkadaşın videosu vardı bulursam atabilirim. [/QUOTE]

Bulabilirseniz çok sevinirim üstadım, belki yazın yavrulara verecek kadar üretim denemesi yaparım.
Akvaryum
Küp yerine 65'45'45 gibi dikdörtgen akvaryumlar sanki daha hoş duruyorlar. Yüzme alanları biraz daha geniş, özellikle sürü balıkları düşündüğünüz için boydan boya yüzmelerini görmek daha zevkli olabilir.

Cam kalınlığı kesinlikle 8 olmamalı, çok hantal görünüyor. İdeali 6 o hacim için. Zemine dekor, taş vs. koyacaksanız belki zemin camını 8 yapabilirsiniz garantiye almak için.

Silikon olarak akfix kullanıyorum, hiçbir şikayetim yok. Sista en çok kullanılanı galiba, ancak önemli olan akvaryum için olan bir silikon olması.

Evde Artemia Üretimi Yapabilir Miyim?
Su piresini Türkiye'de herhangi bir iklimde ufak bir su birikintisinde de üretebilirsiniz.
Artemia için Türkiye'de elverişli koşullar neredeyse yok zaten nerelerden ithal edildiklerine bakarsanız bunun üretimini yapmanın 'imkansızlığını' anlarsınız ki ben kendi üretimini yapan hiçbir hobiciye denk gelmedim.

Artemia üretmek yerine karidesleri üretip yavrularını yem olarak kullanabilirsiniz, benzer besleyiciliği sağlayabilirsiniz.
Lepisteslerim Öldü
Uzun şeffaf dışkılar genelde parazit belirtisi oluyor. Zemine sürtünme ise parazit veya sudaki nitratın yoğunluğundan oluyor.

Kesin bir şey demek zor. Ancak fotoğraftaki kırmızıya benzer kuyruklu erkeğin ve yanındaki dişi balığın karınları genel olarak düzse yüksek ihtimal parazit sorununuz var.
Akvaryum Temizleme
1-Japonların yerine yine birkaç tane daha transgenetik tetra alabilirsiniz. Böylece nitrat yükünüz hayli azalır, japonlar doyumsuz balıklar.
2- Renkli taşları kesinlikle akvaryumda kullanmayın.
3-Bakımı kolay ve kökleri toprak istemeyen bitkiler edinin su değişimi yapma sıklığınızı hayli azaltıyor bu bitkiler. Özellikle tilki kuyruğu, pistia ve su mercimeği.
4- Eğer kokudan dolayı bu kadar sık temizliyorsanız filtrasyondan dolayı koku oluyordur. Bu hacim için askı/şelale filtre edinebilirsiniz fiyat/maliyet ve akvaryum hacmi açısından hayli verim alırsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.