ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akgokturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2016 19:09
Son Ziyaret:
25 Haziran 2016 13:06
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali kemal göktürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali kemal göktürk

SON 6 MESAJI

Diskus Yem Yemiyor
Arkadaşlar balıkta yüzgeç erimesi var bariz eriyor beyaz beyaz pamukçuk var ve o yüzgecini hiç kullanmıyor. ben bu tek diskusu karantina akvaryumu ortamında tek başına 28 derece akvaryumda hava taşlı şelale filitreli bir sistemde bakıyorum. balık hasta benim öncelikle bu balığı iyileştirmem lazım iyileşmesi için birazda olsa yem yemesi lazım hasta ve açken zayıf düşüp ölür diye düşünüyorum. Mikofish şimdilik bir işe yaramadı 1 hafta oldu dozu artırayım mı yoksa elimde başka ilaçlar var. Sera Baktopur mu kullansam ?
Diskus Yem Yemiyor
Daha önce aynı akvaryumcudan 2 adet almıştım 300lt tankta bakmak istedim. Balıklar sitres yaptı ısıtıcının dibinden ayrılmadı. Bir süre sonra kuyruk erimesi den öldüler. Aynı yerden yine discus aldım. Aldığım tanktaki balıklarda sitresteydi. En rahat balık buydu ama bunda da yüzgec eriyor. Bu bana ders olsun birdaha oradan discus almıyacam. Ucuz balıkta değil. İthal balıklar. Bu balığı anlamaya ve bunun üstünde oluşan hastalıkları çözsem zaten 15 -20 tane alıcam. Ama problemi çözemeyip katliyama gerek yok. aynı zaman da canlının problemini anlamak lazım. yanına koyacağım diğer balıkta aynı aynı hastalığa bulaşabilir bana yardımcı olurmusunuz
Diskus Yem Yemiyor
Selam arkadaşlar, Discusta yeniyim başlangıç aşamasında diyebilirim. Daha önce 1koloni iceman bakmıştım güzel sonuçlar adım yetiştirdim yavrularını büyüttüm ama discusta acemilik çekiyorum. Karantina akvaryumunda 6 neon 5 tetra 2 cüce vatoz 3 yosun yiğen 2 panda çöpcü 1 discus var dis cus haricinde hepsi sağlıklı hareketli yem yiğiyor bu balıkları alalı 1 hafta oldu ve balıkların hepsine mikofish süspansiyon uyguladım aynı zamnada Bemiks kompaze ampül 1ml kadar uyguluyorum. Gün aşırı dip çektim. Akvaryumda kum felan yok, cam cama 25-30lt. Havalndırma taşı , ısıtıcısı , şelale filitre var. Isıtıcı 28 derece ayarlı. Discus balığının sol yüzgecinde erime ve beyazlama var. Bu ilerliyor sanki. disus yem yemiyor. aynı zamanda kırmızı kahve rengi tuvaleti var. kakası uzun değil normal görünüyo ama yem yemeden tuvalet yapıyo. Yemlerim Tetra Prima, Sea Discus, ve Sera pul yem var bunlarada Bemiks emdirip veriyorum. neneonlar, tetralar, çöpçüler hepsi iştahla yiğiyor. Ama discus alakasız. Sitres feanda yok akvaryumda orta yerinde dolaşıyor meraklı bakışları felan var. Öyle bikenara çekilmiş sitresli değil . Ben bu discusa 1 nasıl yem yediririm 2 yüzgeç erimesini nasıl atlatırım.
Bitki Akvaryumunda Hastalık (((
Mantar hastalığı olabilir mi? Balığın diğer tarafındaki gözü daha canlı parlak. Bu taraftaki gözü puslu gibi.
Bitki Akvaryumunda Hastalık (((
Arkadaşlar birkaç tane foto ekliyorum
([IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186030/170520161724291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186030/170520161724141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186030/170520161723491.jpg[/IMG]
Balık yemden kesildi yem yemiyor. Dün akşam tuzlu su banyosu yaptım. Bugün de bir bardak suya 1 çay kaşığı tuzlu su yaptım. 10 sn. tuzlu suda tutum. 3 defa daldırdım. Bugün 2. gün .Kaç defa daha yapmam gerekir. Hangi ilacı kullanmalıyım ? Diğer balıklar zarar verip enfeksiyon kapmış olabilir mi? Melek veya elma salyangozundan şüphe edilyorum.
Bitki Akvaryumunda Hastalık (((
Selam arkdaşlar. Forum yeni üye oldum. Bikusurum olduysa şimdiden özür dilerim. Arkadaşlar Akvaryumum 3000litre tabanda jbl aquabasis ve onun üstende jbl manado kum var çeşitli bitkler (anubias, pigme zincirkılıç, çınar,mos,...vb bitkiler max28C ısıyı tolera ediyor.) 300W ısıtıcı sıcaklık:26,5C ph :6.5 düzenli 12 saat ışık eheime başlangıçta 2 adet discus,2 adet melek, 5 kardinal neon, 6çöpçü 1 elma salyangozu,2 adet katil salyangoz,8 adet zebra vardı akvaryum kurduğumda oranlarına uygun ehime nin bakteri kültürü, sera aqutan, sera florena sıvı gübre (bitkiler sağlıklı gelişme var) ve alg ve yosun önleyici kullandım (yosun sorunu çözüldü) olarak İlk olarak neonların 3 öldü daha sonra melek balığım öldü(meleğin kuyruğunda teltel olmuştu deformasyon vardı) discusun bitanesi (çok sitres yapıyordu akvaryumcudan aldığımda da sitresliydi sürekli ısıtıcını yanıdaydı) şimdi discus tek kaldı yem yiğor sonra tükürüyor sonra yine yiğo ama kuyruğunda deformasyon var. önereceğiniz ilaç yada tedavi yöntemi var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.