ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
crashday37
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2014 12:06
Son Ziyaret:
30 Mart 2014 14:02
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sefa Zeren
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sefa Zeren

SON 2 MESAJI

Pengasuslar ve Vatoz hakkında (sorular)
tüm akvaryum ve balıklar hediye olarak geldi geri vermem söz konusu değil daha önce araştırıpta almışlar besleyenlerden öneri alarak, balıklar şu anda çok küçük. Peki Japonların 5 tanesini bu akvaryumda besleyemez miyim ? çöpçü de olmak şartıyla vatoz ve pengasusları ayırabilirim yada daha büyük bi akvaryuma geçirebilrim.
Pengasuslar ve Vatoz hakkında (sorular)
Merhabalar
Dün hediye olarak 50 Litrelik bir akvaryum 5 tane japon balığı 1 vatoz 1 çöpçü ve iki tanede pengasus aldım (küçük). Daha önce hiç balık beslemedim benim için ilk oluyor bu gün 1. günleri. Satın aldığım yerde söylenen herşeyi yaptım fakat,

pengasuslar dün akşam sürekli cama doğru yüzdüler başka hiç birşey yapmadılar, bu sabah uyandığımda birinin dip yemleri karıştırığını gördüm diğeri ise hala olduğu yerde onun dışında japonlar gayet hallerinden memnun şimdi sormak istediğim bir kaç soru var.

1) pengasuslar için böyle küçük taneler halinde süngerimsi bir yem verildi sabah akşam 4 tane atılması yeterli denildi fakat pangasuslar bu yemleri hiç yemediler japon balıkları için alınan dip yemlerini karıştırıyordu biri ne yapmam gerekiyor? .

2)Suyun ısısının kaç olması gerekiyor ? japonlar için 24 pengasuslar için 30 ideal denilmiş fakat ortasını kullanmam sorun olur mu ? 100 wattlık ısıtıcım mevcut. 

3)Vatozum hiçbirşey yemiyor, japon balıklarından ona yem kalmıyor vatoz için salatalık öneriliyor bir dilim salatalığı suyun dibine batacak şekilde atmam yeterli mi ? sürekli salatalık yemesi sakıncalı mı.

4)Vatoz ve pengasusların gece yem yediğini duydum akşamları ışıklarını kapatmama gerek var mı aydınlatma olarak led kullanmam sorun olur mu ?

5)Ek olarak balıkların hasta olmaması için tablet halinde tuz verildi bu tuzun kullanımı nasıldır ?

6)Vitamin vb olarak kullanmam gereken ek ilaçlar varsa yardım edebilir misiniz ?

Ayrı ayrı konu açmak yerine hepsini tek soruda sormayı tercih ettim çok soru sorduğumu biliyorum bu hobide ilkim yardimlarınızı bekliyorum .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.