ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xYaKuBux
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Haziran 2013 13:45
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2014 19:18
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yakup Çelik
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1981
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

celikyakup

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryumum
Elma salyangoz larının sayısını arttırın. İlerde en keyif alacağınız tür olacaktır. 
Biraz bitki vs edinin . Elodea saz tilki kuyruğu gibi bakılması kolay türlerden seçin. 
Şu an için balık sayınız ideal ... Yavruların geleceği düşünülürse
Bende 200 litrede platium lepistes bakıyordum . Sonradan neon moli ekedim. Bahsettiğiniz boşluk rahatsızlık verince küçük bir akvaryuma aldım balıkları . Şİmdi büyük akvaryumda oscar challenger besliyorum. İzlemesi bakması her şeyiyle ayrı bir keyif. 

Sağlıklı günler...
(Brokoli) Oscar Challenger ve diğerleri
Sergen Bey her şey yolunda . Dostlarım için iyi geldiği kanısındayım . 
Afiyetle de yediler . Challenger'ların yemesi bana da garip geldi doğrusu.
Oscarlar zaten ne bulsa yiyorlar. Ciddi durum derken neler olabilir mesela ?
(Brokoli) Oscar Challenger ve diğerleri
Merhaba arkadaşlar. 

Dün Oscar balıklarıma brokoli verdim . Challenger lar hareketlendi biraz daha attım Challenger lar sanki et tavuk gibi brokoliyi yedi yuttular. Sonra Lepistes lerede attım gece yi brokolinin vermiş olduğu rahatlık ile mışıl mışıl geçirdiler.

Sabah kalktığımda Oscar akvaryumum berbattı. Hiç böyle görmemiştim. Sanırım ne var ne yok çıkarmışlar. Aslında amacım buydu brokolinin faydaları bizim balıklara nasıl etki edeceğini ölçmekti.Brokolinin insan için faydaları ;

* Vücutta bulunan bütün toksinleri tamamen boşaltan brokoli sindirim sistemini rahatlatır..

*Bağırsaklarda bulunan mikropları tamamen yok eden brokoli, kabızlık sorunu ortadan kaldırır.

Bundan sonra balıklarıma her ay  brokoli vermeyi düşünüyorum. 

Sağlıklı günler....






hayırlı aksamlar challenger besleyenler buraya
Selamlar . Bende Challenger için 100*50*40 boyutlarında akvaryum yapmıştım . Sonra okumaya başladım doğal olarak ve bu boyutlarda Challenger beslemenin doğru olmayacağına karar verdim.
Tür lepistes olarak Platium beslemeye başladım . Zamanla yanına ilaveler yaparak genel itibariyle birbiriyle uyumlu 30 40 adet balık elde ettim. Ama bir şeyler eksikti farkındayım .Gidip gelip Challenger lara bakıyordum. Gözüm hep bunlarda kalmıştı. 
Birgün yavrular için bir küçük akvaryum almaya gittiğimde elimde 3 Chalenger 3 Oscar ile eve döndüm.
Boyutları birbirine yakın 5 6 cm civarındaydılar. Balıklarımın bir kısmını enişteye verdim. 40*40*27 boyutlarında bir akvaryumada Neon'larımı elma salyangozlarını ve Çin Alg yiyicileri yerleştirdim.
Akvaryum u boşaltıp temizleyip çok ince aldığım kum ile yeni bir dekor sağlayarak kurulumu tamamladım. 
1 aydan fazla bir zamandır beslemekteyim . Yanlarına 2 adet leopar vatoz aldım. Bir tanesi yok ortalıkta . 1 Adet kedi balığı ekledim. Tavsiye ederim. 
Gündüz vakitleri dipte dönüp duruyorlar . Gece olunca etraf karardığında her yeri karış karış geziyorlar .Oscarlar ile uyumları güzel. Oscar'ı daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Challenger lar şiimdiden 10 Cm yi geçtiler. Bakıyorum yemekte et tavuk vs varsa suda temizleyip veriyorum. Nasılda iştahlı yiyorlar . Bir ağız hareketi ham hum yem yok . Parça boyutunu fazla verince ağzını kocaman açıyorlar . Bir de yem atar atmaz delleniyorlar bir oraya bir buraya . Koku alma hisleri inanılmaz gerçekten . 
Sonuç olarak bu türü beslemek istiyordum ve severek besliyorum. Şu an imkamlarım doğrultusunda mutlu mesut oldukları belli. Sıkıntılar başladığında çözüm yollarına bakarım artık . Şu bir ayda bana inanılmaz keyif verdiler . 
Büyüdüklerini görmek bile hoşuna gidiyor insanın . Doymak biliyorlar . Ama Oscarlar doymak nedir bilmiyorlar . Akvaryumun başında 24 saat yem ver yine yerler :) Yavru almanızda mümkün değil. Ben büyüdüklerinde baraja göle atmayı düşünüyorum . Yavru alırsam haber veririm :))
yunuslarım intihar ediyor.
Sıcaklık 30 derece yüksek. 24-27 ideal sıcaklık aralığıdır. 
Neon Bir Arada Tutmak
Ben 20 adet neon besledim. Yanında 10 adet Platium Lepistes , 2 Adet Moli , 3 adet çöpçü , 3 adet Çinli alg yiyici , 3 adet elma salyangozu bulunuyordu. Neon ları sonradan almıştım .ve bir hafta kadar sürü gezdiler . Kanki olduktan sonra sürü özelliklerini yetirdiler. 3 ü bir yerde 5 i bir yerde . Türleri dağıttım şimdi 40*40*27 lik bir akvaryumda neonlar elmalar ve çinliler bulunuyor. Onları izleyerek uyuyorum onlara bakarak uyanıyorum. Kesinlikle bakılması gereken bir tür. 
neonları bir arada tutucak balık
Neon lar kendilerini güvende hissettikleri ortamda sürü özelliklerini bozuyorlar . Bende 18 Adet kardinal Neon var . 200 Litrelik akvaryumda Platium Lepistesler ile beraberlerdi . İlk aldığımda küçüklerdi ve sürekli birlikte yüzüyorlardı . Şİmdi 2 katı oldular kendilerine güvenleri geldi ayrı ayrı takılıyorlar . Bir tehlike sexdiklerinde tekrar birleşiyorlar . Bitkili akvaryumlarda kesinlikle olmazsa olmaz bir tür. İzlenmesi bir o kadar keyifli . 
Su Piresi üretiminde farklı bir hikaye
Uzun zaman önce internetten sipariş vererek pire kültürüne başladım . Kargo geldiğinden 4 ünitenin 3 ünitesi tamamen ölmüştü . Diğer üniteninde yarısı yaşamıyordu. Elimde 20 adet büyük boy pire ile başlamak durumunda kaldım . Akvaryumum tamamen yeşil su olduğu için yaşayan pireleri akvaryuma boşalttım. Akvaryumda 200 litre. Balkonda olduğu için yeşil su sorunu yaşamıştım . Uv filtre alana kadarda pireleri içine atmış oldum . 1 hafta sonra pireleri dısarı alarak akvaryumu temizledim. Pirelerin yarısını Enişteye verip 10 adet pireyi 5 litrelik su şişesine attım. Akvaryumdaki yeşil sularıda stokladığım için yeşil su sorunumda kalmadı . 1 gün sonra ufaklıkları görmeye başladım . Ufak ufak maya takviyeleri ile kültürü beslemeye devam ettim. Kültür fazlalaşınca da 6 farklı 5 litrelik şişelerde kültüre devam ettim. Her gün farklı şişedeki yavru pireleri balıklarıma veriyorum. 6 gün geçiyor ilk verdiğim şişe yine yavrularla dolup taşıyor seriye baştan başlıyorum .2 3 günde bir maya veriyorum . Çok fazla üstüne düşmüyorum artık . Şişeler hafif yosunlu olduğu için ihtiyaçlarını buradan karşıladıklarını düşünüyorum.
erkek lepistesimin kuyrugunu yiyorlar...
Suçlu halen akvaryumunuzda . Gurami nin sakin oluşu sizi aldatmasın . Gurami yi de ayırmalısınız. 
Camdaki Beyaz Kurtlar
O zaman bizim baya işimiz var ...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.