ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alisami83
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2012 00:42
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2013 17:48
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Sami
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Sami

SON 8 MESAJI

Akvaryumda Bulanıklık
Merhaba arkadaşlar,
1 yıldır çektiğim sarımtırak su problemini meğersem çözümü 2 dakikaymış. Meğer o akvaryumun bütün derdi karbon olmamasıymış. Ben karbon yerine Zeolit çok işe yaradığını okumuştum hep ona göre kurmuştum motoru. Dün orta seleye karbon koydum cam gibi oldu.
Akvaryumda Bulanıklık
Merhabalar Ahmet Bey,
sizinle görüştüğümüzden beri uğraştığım temizlik çabalarımdan sonuç alamayınca en son dun vazgeçtim. tankın bütün suyunu boşalttım ve yeni su doldurdum tamamen. içerisindeki renkli taşları boşalttım ve yeni kum ekledim. suyum çok berrak şimdi ama yakın zamanda kirlenebilir. benim motorum  yeşil ucuz 825 ve akvaryum da 120 litre. acaba motorum arıtma eksikliğinden kaynaklanabilir mi. debisi gayet yeterli gözüküyor. 
Akvaryumda Bulanıklık
Merhabalar ahmet bey,
dun akvaryumda silvershark olan balığım kayboldu. Akvaryumda dediğim gibi 2 japon 2 teleskop 2 gök kuşağı 1 vatoz ve 3 çöpçü var. Ayrıca 2 tane de silvershark vardı. 1 tanesi kaybolmuş daha önce de bir tane çöpçü vardı o kaybolmuştu yerine yenilerini almıştım. 
sizce silversharka ne oldu? acaba diğerleri yedi mi balığımı?.
Akvaryumda Bulanıklık
Debide pek sıkıntı yok. Ancak 1 hafta oldu su kahverengiye çalan suyun rengi gitmedi. 
berraklık için tavsiyeniz var mı ahmet bey?.
Akvaryumda Bulanıklık
Sayın Ahmet Bey,
deneyimlerinizi paylaştığınız günden bu yana dediklerinizi aynen uygulamaktayım. ayrıca dediklerinize ek olarak bir kafa motoruna bağlı bir dış arıtma motoru aldım ve kurdum. ayrıca bir de jbl Filtre start kullandım. son 2 gündür de suyum oldukça berraklaştı. sanırım filtrenin dizilimindeki bozukluk buna sebep oluyordu. bir de bakterileri oluşturamayışımız. umarım bahsettiğim gibi devam eder. 
size detayları bildireceğim. 
Akvaryumda Bulanıklık
Sayın ahmet bey,
yararlıbilgileriniz ve yardımlarınız için öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Değerli vaktinizi benim için harcadınız. Sera da denedim ancak sonuç genelde hep aynı. Ben bu gune kadar hiç temiz su ile karşılaşmadım. 4 5 aydır ugrasıorum ancak hep aynı. Acaba problem zeolitten mi kaynaklanıyor. Ben jebonun seramiklerini orta katta kullanıyorum ancak en alt kata zeolit doldurdum bolca. Ve karbonu da attım. Bi işe yaramıyor dediler. Şimdi sizin dediğiniz gibi daha fazla seramik sipariş ettim. http://www.hizlial.com/u20.092.6805.0904/ista-biyolojik-filtre-malzelmesi-700-gr

umarım çözüm olur. Doldurduğum suları da hep en az 2 gun bekletiyorum klor acısından. Ancak sulara hep 3 adet tuz ve 3 damla metilen mavisi atıyorum. 
yanlış olan bir işlem yapmak istemiyorum. Ayrıca suyum su an butun evi kokuttu. Nasıl çözebiliriz. Hatalı olan nedir acaba?. alisami832012-11-12 10:20:10
Akvaryumda Bulanıklık
Peki kum falan eklemeli miyim? 
yem 1'e dusurduğumde miktarını da arttırayımmı yoksa ceyrek kasığa devam mı?
Akvaryumda Bulanıklık
Merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 3 ay once kurduğum akvaryumum ve içinde 2 japon, 2teleskop, 2 silvershark, 2 gökkuşagı, 1 vatos, 3 çöpcü balık var. balıklar genellikle kucukler. sadece 2 japon ve 1 teleskop 5 cm civarında. akvaryumum yaklaşık 120 lt civarında. zeminde sadece taşlar var beyaz ve biraz renkli bir de dekor için deniz kabukları var. dış filtrem ve havalandırma için hava motorum var. dış filtre jebo 825 modeli. 
yukarıdan aşağı 
birinci katta kalın ve ince elyaf,
ikinci katta elyaf, boru gibi olan halkalardan ve az miktarda zeolit var,
en altta ise elyaf ve zeolit var.

şimdi asıl soruna gelellim. Akvaryumda devamlı kahverengimsi bir renk değişimi var. bulanıklık pek yok ancak rengi bozuk. yemleme olarak gunde 2 defa gemma 
 den ceyrek cay kaşığı veriyorum. 
su değişikliği bu aralar yapmıyorum. ancak onceden haftada bir 20 lt değişim yapıyordum. değişimi yapmam normal midir zarar verirmi? 
bu suyun rengini nasıl duzeltirim? bu işten çok soğumaya başladım. suyum sadece ilk kurulumda berrak olmuştu :(

balıkların buyumesi de iyice durdu. 



alisami832012-11-11 13:53:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.