ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mehmet Bes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2012 01:13
Son Ziyaret:
24 Eylül 2012 00:36
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Bes
Doğum Tarihi:
31 Ağustos 1991
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Bes

SON 5 MESAJI

Yeni Discus Kurulumu Resimler Eklendi
Herkese merhabalar. Çarşamba günü aldığım akvaryumu daha yeni yerine yerleştirip su doldurmaya başladım. Yardımlarınızın ve fikirlerinizin daha net olması için resim ekliyorum. Akvaryumun 1/3 ünü çeşme suyu 2/3 ünü osmoz suyu doldurdum. Henüz bir katkı maddesi eklemedim.  Resimde görünen çeşmelerden soldaki şebeke suyu sağdaki küçük olan osmoz suyudur. Akvaryumun lavaboya olan yakınlığı beni çok rahatlatacak. Bu arada mutfağın dağınıklığını görmediğiniz için teşekkürler :) 

Yeni Discus Kurulumu Resimler Eklendi
Evet cihazım mutfak tipinin en büyük boyundan. 5 kademeli ve motorlu. 3 kademe arıtma yapıyor. Son iki kademede mineral ve oksijen takviyesi yapıyor. Bu arada 50 * 45 * 50 ölçülerinde yaptırdığım akvaryumu kullanmıyorum. Mutfakla salon arasındaki duvarı zamanında akvaryum koymak için kırdırmıştım. Cumartesi günü tekrar 103 * 32 * 55 ölçülerinde akvaryum siparişi verdim. Çarşamba günü alıcam hayırlısıyla. Alır almaz fotoğrafları paylaşıcam.
Yeni Discus Kurulumu Resimler Eklendi
Dün gece biraz araştırma yaptım ve çok sık su değişiminden yakınıp discusu bırakan arkadaşlar gördüm. Yarın akvaryumu kuruyorum. Su değerlerini yerine getirdikten sonra 6 adet  5-6 cm boyunda red melon discus alacağım. Çok büyük hüsrana uğramazsam bu balıklarla tecrübe kazanmayı düşünüyorum. Küçük ebatlarda yavrular gelişim tamamlayamayabilir denildi fakat gelişimden ziyade öldürmeden bakabilirsem bu benm için daha önemli. Üzücü derecede bi hüsranla karşılaşırsam veya su değişimi vs. telaşesine yetişemezsem discus yerine tropheus cinslerine geçmeyi düşünüyorum. Çünkü sabah 8 aksam 8 çalışıyorum. Akşamlarıda anne evde oluyor mutlaka. Umarım herşey yolunda gider.. İstediğim gibi olursa daha büyük setlerle mutlaka discusta önemli adımlar atacağım. Bindik bi alamete gideyoz kıyametee  Mehmet Bes2012-09-14 12:01:11
Yeni Discus Kurulumu Resimler Eklendi
Öncelikle yorumda bulunan herkese teşekkür ederim. Eski deniz akvaryumum 500 litreydi. Evde su değişimi yapmak onunla uğraşmak ve su taşırken halıya dökülen bir damladan bile en çok şikayetçi olan haliyle valide sultandı :) Yine o akvaryumun evden gidişine en çok sevinen o olmuştu. Onun için şimdi hemen büyük bi akvaryum almak evde biraz sinirleri gerebilir. Artık yaş itibariyle evde telaşe istemediği için ilk etapta küçük bi akvaryumda balıkları sevdirmek lazım. Balıkların şekli şemali hoşuna gidince tonluk bi akvaryum kurmamda sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Biz babamla birlikte bu işe başlayacağız. Ben tüm akvaryumlardan görsel olarak alcağım zevki aldım. Onun için bu kurmak istediğim discus akvaryumu büyükte olsa küçükte olsa tamamen cama cam olacak. Amacım sağlıklı balık yetiştirip herkes gibi üretmek. Ticari bi amacım yok tabiki. Sadece bu hobide yerinde saymak beni çok üzer. Onun için en doğru başlangıcı yapıp hergün üzerine bişeyler katmak istiyorum.
Yeni Discus Kurulumu Resimler Eklendi
Merhabalar sevgili discus severler. Ben Bursadan aranıza katılıyorum. 4 sene süren deniz akvaryumu sevdamı her geçen gün canlı eklediğim için ve bu beni maddi olarak gittikçe sıkıntıya soktuğu için bırakmış bulunuyorum. 1 sene akvaryum hobisine ara verdikten sonra geçen gün arkadaşımla konuşurken içimde hep saklı kalmış discus merakına heveslendim. Çok olmadı henüz 2-3 gündür araştırıyorum. Elimde yeni yaptırdığım bi akvaryum var. Bu balıkları beslemeye başlarsam bunu kullanmak zorundayım. Ölçüleri 50 x 45 x 50. Sizce bu ölçülerdeki bi akvaryuma 5-6 tane yavru almakmı mantıklı. Yoksa biraz daha orta veya büyük boylarda eş tutmuş balık almakmı mantıklı. Evimde 5 kademeli ozmoz cihazıda var. Sanırım bu benim büyük avantajım olucak. Başlangıç için yapmam gerekenleri gerçekten bu işi bilen yada mantıklı fikirleri olan biri paylaşırsa sevinirim. Bilgi araştırdıkça ve paylaştıkça çoğalır. Şimdiden çok teşekkürler.  Mehmet Bes2012-09-23 13:48:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.