ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Herkese tekrar merhaba.
Akvaryumu ilk kurduğumdan beri aynı balıkları nesiller beri yaşattım. Akvaryum ve sump sistemimde çeşitli değişiklikler yaptım.
Bu 7-8 yıllık sürede çok az balık satın aldım. En son yavrulardan o kadar usandım ki yoğun taşlar koyup artık hiç yavruları ayırmadıım. En son yaklaşık 25 30 adet mpanga ve sarı prensesim vardı. Ama malesef koyduğum yabancı bir balık yüzünden balıklara hastalık bulaştı ve ne yaptıysam hepsini kaybettim.[:'(]
Sonrasında akvaryumu tamamen boşalttım. Tüm kaya ve kumu akvaryuma alıp içine çamaşır suyu koyup beklettim. Sonra birkaç defa su doldurup beklet boşalttım. En son su doldurdum ve herşeyin yolunda gttiğinden emin olmak için şu japon balığını koydum.
Akvaryum sump sisteminde çok fazla değişiklik denemelerim oldu ve şimdi bu sistem en fazla randıman aldığım oldu. Su sol alttaki delikten giriyor köşeden köşeye çapraz yerleştirilmiş geniş elyaftan geçiyor. Sonraki bölmede yaklaşık 15 litre küp şeklinde kesilmiş sünger var. Sonra da motor bölmesine geçip iç filtre vasıtası ile tanka gidiyor. Motor bölmesi ile ana tank arasında tepeden bir yarık var. Akvaryumdaki fazla su burdan geçerek direkt iç filtreden geçiyor bu sayede su yüzeyindeki tabaka da filtreleniyor. İlk başta akla yatmayabilir ama hem iç filtre hem de biyolojik temizlik aynı motorla dönüyor.
Motorun olduğu bölmede lav krığı var. Pek aktif bir sus sirkülasyonu olmasa da az da olsa biyolojik filtreleme yaptığını düşünüyorum. Oraya belki bitki de ekerim. Bazen yavru balıkları koyuyorum.
Kapağa gelince önceden yaptığımahşap kapak çok şıktı ama maalesef nemden dolayı ahşap yamuldu ve işlevsiz hale geldi. Onun yerine mobilyacıya aluminyum çerçeveden cam kapak yaptırdım arkadan içi 10 mm aluminyum profiller bulup iki parçayı cama geçirdim yaprak menteşe ile vidaladım. Aluminyum nem kapıp eklem yerlerden hafiften kabarıyor. Tahminim 3 4 sene sonra bu kapağı da değiştirecem ama olsun kapak çok kullanışlı ve şık.
Evet arkadaşlar bütün balıklar ödükten sonra yeni balık arayışındayım. Aslında japon düşünmüyordum ama bu şapşal şapşal yüzen japonu çok sevdim sizce bu akvaryumda kaç japon bakılır.
Diğer mesele ben şehirdışında okuduğum için annem alışmıştı balıkları yemleyip arada su değişimi yapmaya. Çiklitler kolay balıklardı japon biraz hassas bir tür.
Diğer seçeneklerim sarı prensenses-demasoni (demasoniyi çok istiyorum[:3]), lepistes, 4 adet green terror, Ateş ağız vb. yorumları bekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201738371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201739361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201740401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201741451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201742511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123203/030220201743541.jpg[/IMG]
Merhaba.
130x55x40 ölçülerinde arkadan (14 cm) sump lu akvaryumum var. Yaklaşık 1 yıl önce 3 dişi 1 erkek mpanga aldım yavrular diye ama baktım bunlarda iş yok, 1-2 ay kadar hiç yavru almadım artık sağdan soldan beyendiğim türler almaya başladım. 2 yunus, 2 lithobates aldım. Sonra mpangalar yere alışınca ard arda yavru vermeye başladı. Zaten sadece bir dişi yaklaşık 60 yavru vermişti.:) yavruları başka bir tanka alıp büyüttüm vs
Şimdi 3 d 1 e yetişkin mpanga, 2 yetişkin lithobates(cinsiyetlerini bilmiyorum), 2 yetişkin dişi yunus, 1 8cm 2 tane 4-6 cm sarı prenses 40 kadar da 6-8 cm arası mpanga yavrularım var. Geçen 2 adet 4 cm kadar demasoni aldım ama malesef bugün birisi sump su girişinden bir aralık bulup orada sıkışıp ölmüş
Şimdi asıl mesele ben ne yapıyım o kadar balığı? hem yem masrafı var hem de su çabuk kirleniyor. üstelik nerdeyse hepsi mavi renk olduğu için biraz farklı bir renk istiyorum akvaryuma.
4 tane yetişkin demasoni almak niyetindeyim. belki de 1 e 4 d sarı prensen de alırım. mpangalar konusunda kararsız kaldım. yetişkinler mi kalsın yoksa 8 cm lik gençlerden mi damızlık ayarlıyım
Merhaba. Bende lithobates ve mpabgalar var. Oda aydınlığında yani ortam loş olunca balıkların renkleri parlak canlı ve çok güzel ama akvuryumdaki ışığı açtığım an balıkların rengi 1-2 dk içinde soluyor artık pek bişeye benzemiyorlar. O parlak mavi renkler soluk bir kahverengine dönüşüyor.
Işıklandırmam led. Yani kapaktaki cam üzerine 2 sıra silikonsuz şerit led koymuşum
Acaba bu led lambaların verdiği ışığın karakterinden mi kaynaklanıyor yoksa balıklar yüksek ışık altında kendi kendilerine mi solduruyorlar renkleri
Aslında ben de bir ara böyle bişey düşündüm ama sehpa yapmak daha mantıklı geldi
Beton o ağırlığı kesinlikle kolaylıkla taşıyacaktır ama beni endişelendiren o kullanacağınız dubeller o kadar taşır mı?
Eğer üst kat müsaitse betonu delip 12 mm gijon takmanızı öneririm. Garantili olur. Ama işte üst katta seramik parke vs varsa olmuyor o iş.
Bakalım bu iş hakkında bilgili arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Ben de merak ettim projenin gidişatını
En mantıklı ve tasarruflu sistem şebeke elektriği kullanarak rezistansla ısıtma.
Eğer 400 l ve daha büyük akvaryum varsa kalörifer tesisatından alınan suyla ısıtma oldukça mantıklı aslında. Ama diyer seçenekler değil.
Mesela ketılda su ısıttığınızda rezistans tamamen suya daldığı için elektrikten aldığı ısının tamamını suya aktarır. Ama aynı suyu cezvede ısıtmaya kalksanız ateşten çıkan ısının bir kısmı cezveyi ısıtacak çoğu da yanlardan uçar gider. Yine büyük bir enerji israfı.
Birde alternatif elektrik üretme yöntemlerini düşünelim. En ucuza mal edilecek bir güneş paneli ve aksesuarları 10 yıllık elektrik faturasına bedel. Rüzgar tirbünlerinde de durum farklı değil. Sistem büyüdükçe performans/maliyet oranı düşüyor ama küçük sistemlerde değil.
Yani demek istediğim bu tür şeylerde orta ve küçük akvaryumlar için orjinal parçaları en iyileri. Düşünüp alternatif çözümler üretmek iyi ama bu dediklerimi de kaale alın derim
Akvaryum silikonu kokusu ilk başta ağırdır. Ama silikon kuruyunca koku filan kalmıyor. Normal silikonların kokusu 1 hafta kadar kalır. Fazla endişelenmeye gerek yok.
Ben 6 mm camlı akvaryumu yaptıktan sonra 24 saat bekleyip su doldurmuştum sorun çıkmadı. Daha büyüklerde 48 saat beklemek yetiyor
Yem olarak sera, daicihini ve jbl markalarının kovadan bölme açık yemlerini kullanıyorum. Ama akvaryumcu kovaya sahte bir yemden doldurup satıyor da olabilir.
Dün sump hariç %60 kadar su değişimi yaptım. Su tam olarak berraklaştı. Daha ancak 24 saat kadar geçti suyum tekrar sararmaya başladı. Şimdiki sararma hafif ama bu kadar kısa sürede olmaması gerekiyordu.
Yarın sumpu bir elden geçirecem. daha önce yaptığım sump temizliğinde çok ilginçtir ki küp şekilde kesilmiş süngerlerde dibe çöken siyah bir çamur çıkıyor tam temizleyince ama koyduğum volkanik taş larda hiçbişey çıkmıyor kir olarak. (bu çamurdn sumpun dibinde bayağı var. karıştırınca suyu tamamen bulandırıyor birkaç saat sonra tekrar duruluyor) Bu sarılığın bu süngerlerden olduğunu düşünüyorum. Kabul ediyorum ki mekanik filtrasyonum zayıf ve bunu nasıl iyileştireceğimi bilmiyorum
Bişey daha: akvaryum dekorunda büyük taşlar aralarında da yavru balıklar var. ondan dolayı dip çekimi yapamıyorum.
Aslında konu gereksiz yere hortlanmış ama bende bir ek yapayım.
Piyasada 3-4 liraya satılan normal silikonlar var. Onlarla da akvaryum yapılır yapılmaz diye bişey yok. Ama akvaryum silikonları kadar iyi yapışmıyorlar.
Ayrıca kıvam olarak arada çok fark var. Bunu silikonu uygularken anlarsınız. Kuzenim 6-7 sene önce bir akvaryum yapmıştı her 3 yılda bir defa su damlatıyor. İçerden silikonları temizleyip tekrar sürüyor. Hiçbir silikon tamamen bırakmaz ama işte zamanla özelliğini kaybedebiliyor.
Ben akvaryum yaparken aşırı silikon kullanmaya karşıyım. Önemli olan silikonun sürülme tekniği. sürerken tek bir çizgi halinde gitmeli ve silikon kabuk oluşturmadan hızlı bir şekilde yapıştırmalısınız. Yapıştırdıktan sonra silikon camın önünden düz boşluksuz bir çizgi şeklinde gözükmeli.
Merhaba.
2 yıldır kuyu suyu kullanıyorum ben şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.
Yalnız sondaj suları çok değişken oluyor. mesela 3 km yarıçapındaki bir bölgede sondaj sularından biri hafiff tuzlu, biri hafif sodalı, biri de gayet lezzetli temiz bir su olduğunu biliyorum
Ha anladım. Mantıklı
SON MESAJLAR
- Pipo Filtre Yeterli Mi? Hidro Dinamik, 14:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Vantuzlu Çöpçü Lepistesci Emir, 14:47
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Akvaryumda Su Kaplumbağası Besleyebilirmiyim Berkay45, 14:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balkona Minik Gölet PufferKingdom, 14:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum mustafaolgun, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika, Doğu Afrika Ve Asya Köşesi :) ogurcay, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Balık Değişimi Tataaa4325, 14:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 96 Litre Akvaryum İçin Destek Mustafa7135, 14:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 13:58
Labirentliler - D201 Sistem Başlangıç Ehtiyar, 13:30
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balığımın Alt Yüzgecinde Sivilce Gibi Şişlik Var asrinnn, 12:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Baligim Oluyor xellence07, 12:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Plati Balığı Doğurdu Meldaq, 12:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurucağım Fikirlerinize İhtiyacım Var AtuM, 11:54
Yeni Üye Forumu - Ciklete Siyahlaşma Ve Dik Durma Tatar7587, 11:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Hastamı Hamilemi bendeniztayfun, 11:17
Canlı Doğuranlar - Kara Salyangozu Kabuğu Nasıl Temizlenir? ThanatoZek, 11:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Dişi Bettam Erkeğin Kuyruğunu Issırdı ₩€€₩, 10:45
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Lepistese Zarar Veririmj İnci Kefali, 08:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40x35 Uzun Bir Aradan Sonra İlk Kurulum yemrekozenn, 06:09
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Yüzmüyor AmatorBetaci, 04:54
Yeni Üye Forumu - Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk) Göksel D, 03:18
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Su Salyangozları Ve Bitki Meldaq, 00:51
Yeni Üye Forumu - Balon Moli Hastalandı (beyaz Benek) PufferKingdom, 23:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu ArjenB, 23:58
Yosun - Yavru Lepistes Bakımı Jemaisvu, 23:13
Canlı Doğuranlar - Lepistes Atlıyor Jemaisvu, 23:07
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavrularının Neden Hepsi Dişi ₩€€₩, 23:01
Canlı Doğuranlar - Yapay Göletten Alınan Japonlar. Jemaisvu, 22:59
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Isısı GhostKoi, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Piresi Üretimi İçin Güneş Almayan Evde Üretim GhostKoi, 22:37
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Burun Tetra Tek Göz Yok Mertkaandoruk, 22:22
Hastalıklar ve İlaçlar - 1 Haftalık Tankta Beyaz Benek Hastalığı Nickim10Harf, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Yemi Yiyen Beta Gül, 21:07
Labirentliler - Bu Canlı Nedir ? Orhan76, 21:02
Diğer Tatlı Su Canlıları - Ejet 3388 Tataaa4325, 20:54
Yeni Üye Forumu - Yavru Plati Bakımı Vlademirol, 20:50
Yeni Üye Forumu - Bu Hangi Salyangoz ? UEK, 20:23
Yeni Üye Forumu - Hangi Çöpçü Balığı Smok3, 19:48
Yeni Üye Forumu - 3d Arka Fon Kime Yaptırabiliriz Nereden Alabiliriz TheSequeeL, 19:37
Arka Fon Yapımı - Hızlı Bakterı Kulturu Bılgısı Searlas, 19:17
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Akvaryum cansacar, 18:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Renksiz Lepistes Muzolas123, 17:50
Canlı Doğuranlar - Neocaridina Reloaded (vahşiye Dönüş) cihann7, 16:34
Akvaryum Tanıtımı - Betta Tatil Yemi scorpion26, 15:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balığın Ağzında Çıkan Aft Benzeri Yara Orhan76, 14:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Killifish Serüvenim ( Medaka İthalatı ) Rafayel, 13:32
Yeni Üye Forumu - Ekosistem Biyolojik Gölet (balık Göleti,koi,japon) P.TOLGA, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Corydorasçılar buraya mar76, 11:41
Kedi Balıkları Forumu - Beta Baligimin Türü Nedir Acaba BettalyaStudio, 10:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Düz Kuyruk L144 Damızlık Çift koyu 14:55
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:45
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 14:39
- Yem Tablet BUCALILAR 14:32
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 14:32
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red yamansengonca 14:31
- 2.67 Tüp Furcifer 14:24
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 14:24
- Cımbız Seti Ve Çeşitli Malzemeler totanka 14:21
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 13:46
- Bacopa Monnieri ternapi 13:37
- Medaka Yumurtası ternapi 13:37
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 13:29
- Mangrow Kökü barsbingul 13:28
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 12:50
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 12:46
- Fanus Akvaryum LEGEND59 12:46
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 12:17
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:17
- Anubias Stardust Mini Hiko 12:17
- Tropheus Brichardi Ujiji Katonga Hiko 12:17
- Mikrokurt, Su Marulu(pistia) Ve Sessiflora akomania 12:05
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 11:57
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:57
- Blody Mary , Sarı Ateş Neon, Mavi Melek,cüce Krevi DEPP 11:49
- L144 Damızlık Çift Yavrularıyla kazbek1 11:46
- 60 Cm Akvayum -yemleme Mak _şelale Filtre kazbek1 11:46
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 11:45
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 11:35
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 11:34
- Akvaryum Ve Malzemeleri Best Fish 11:17
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 11:07
- Takım / Toplu Bettalar aupqua 11:07
- Kırmızı Burun Tetra&albino Cüce Vatoz&werneri Rai. akomania 10:47
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 10:41
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 10:41
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:41
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:41
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:40
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:40
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:40
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:40
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:32
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 10:32
- Channa Stewartii rseven 10:22
- 100-300 W Isıtıcı rseven 10:22
- Sumplı Üçlü Set Akvaryum 150x50x50 rseven 10:22
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:31
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:31
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:27
KULLANICILAR
- 107 Online Kullanıcı, 58 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.