ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2012 04:25
Son Ziyaret:
25 Mart 2015 23:59
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
E. Burak OR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Bankacılık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
E. Burak OR
SON 6 MESAJI
3 yıllık kaplumbağalarım yem yemiyor.
Başka bir önerisi yada fikri olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok memnun olacağım.
Başka bir önerisi yada fikri olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok memnun olacağım.
3 yıllık kaplumbağalarım yem yemiyor.
Butantan: Böyle bir girişimde bulunduğumu söyleyemeyeceğim. Ancak deneme konusunda da ciddi maddi çekincelerim var. Lakin kırmızı etin kilosu 40 TL'nı geçmişken maddi anlamda şuan için bir kaynak ayırabileceğimi düşünmüyorum.
Butantan: Böyle bir girişimde bulunduğumu söyleyemeyeceğim. Ancak deneme konusunda da ciddi maddi çekincelerim var. Lakin kırmızı etin kilosu 40 TL'nı geçmişken maddi anlamda şuan için bir kaynak ayırabileceğimi düşünmüyorum.
Yemlerini değiştirmeyi düşünmedim, çünkü ciddi şekilde kapış kapış yiyorlardı 1 ay öncesine kadar.
3 yıllık kaplumbağalarım yem yemiyor.
Merhabalar,
Merhabalar,
3 yıldır düzenli olarak yetiştirdiğim kırmızı yanaklı su kaplumbağalarım yem yememeye başladı. Özel yapım bir terrarium kullanıyorum. Eheim dış pompa, JBL Reptil Spot Neodym 100w lamba kullanıyorum, ayrıca ayrı bir aydınlatma lambası ve ısıtıcısı mevcut. Suları sabit olarak 27-28 derece arasında değişkenlik gösteriyor. Hareketleri normal zamanlarındakinden daha yavaşlamış durumda, hatta genelde uyuyorlar. Her hangi bir hastalık belirtisi gözlemlemledim. Kabuklarında yumuşama, göz kapaklarında ve gözlerinde her hangi bir anomali veya dışkılarında bozukluk söz konusu değil.
Boyuları; dişi olan 12-13 cm, erkek 9-10 cm büyüklüğünde. Bir ay öncesine kadar koşup oynayan canavarlar şuan daha sakin moddalar. Ancak şunu belirtmeliyimki, sürekli olarak bir deri değiştirmeleri söz konusu. Sularını haftalık değiştiriyorum, tertemiz diyebilirim.
Sera; Raffy royal + Raffy I + Raffy P + Raffy Mineral yem kombinasyonu kullanıyorum. Toplamda 2 litrelik bir karışım elde ettim. İlk litresini afiyetle iştahla yediler ancak ne olduysa ilk yem bittikten sonra oldu. Artık yem yemiyorlar diyebilirim. Sebze ve ot karışımı denedim ona da tepkisizler.
Sanırım değerli önerilerinize ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.
0'dan akvaryum, arkaplan, elektrik aksam yapımı.
Merhabalar,
Merhabalar,
Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce küçük akvaryumumu 2 tane küçücük Kızıl Yanaklı Kaplumbağa için kurmuştum ve yine ev yapımı aydınlatma için birşeyler paylaşmaya çalışmıştım. Şimdi ise Kızıl Yanaklılar büyüdü, her biri 8 - 10cm oldu ve yerlerinde rahat etmemeye başladı. Bende yeni bir akvaryum için kolları sıvadım ancak bütçem kısıtlıydı ve ayağımı yorganıma göre uzatmak için elimden geleni yaptım/yapmaya çalışıyorum.
Bu yazıyı hazırlamamdaki sebep, akvaryumu yapma başlamadan önce birçok forum, başlık ve makale okudum her birinde ayrı bir bilgi, hepsinde farklı bir bakış açısı vardı. Kimisinde kurulum ücreti yazılırken, kimisinde sadece nasıl yapıldığı anlatılıyor kimisinde ise kullanılan ekipmanların hiçbirinde bahsedilmiyordu. Hal böyle olunca gözüm korkmadı değil.
Benim gibi uzun seyahatlere çıkıp sadece haftasonları yada iş sonrası akşam vakit ayırabiliyorsanız, elinizde akvaryum yapımına dair en ufak bir malzeme yok ise, hangi malzemeyi nereden alacağınızı bilmiyorsanız, bütçenizde kısıtlı ise bu yazı sizlere yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Öyle ise başlayalım;
İlk olarak mevcut akvaryumumun yerine yapacağım ve belirli ölçülere haiz olan yer aşağıdaki gibidir;
Akvaryumu kuracağım yerin ölçüleri; 86cm en, 40cm genişlik, 50cm yükseklik şeklindedir. Bu ölçülere göre; tamamen tesadüf üzerine bulduğum camcıdaki parça camları kullanmasını söyleyerek; 82cm en, 31cm genişlik ve 30cm yüksekliklere denk gelecek şekilde kesimimi yaptırdım.
Kesim yapılan parçalar şu şekilde;
Cam parçaları:
1 adet alt parça için; 84cm x 33 8mm cam, (Kestireceğim camlar 2 parça (ön ve arka) 6mm olacağı ve alt camın üstüne yerleşeceği için, alt camın 1.2mm büyük olması daha iyi oldu)
2 adet ön ve arka parça için; 82cm x 30cm 6mm cam,
2 adet yanlar için; 30cm x 30cm 6mm cam.
Not: Kaplumbağa akvaryumu olacağı için 80 LT gibi su doldurma şansım zaten olmayacak bu nedenle kasnak veya destek cam kullanmadım.
Camları kestirdikten sonra alıp eve götürüp temizlenmesi ve yapıştırılma aşaması geliyor. Bu arada kesilen camlara rodaj uygulanmadı, sadece yoğun bir taşlama işlemi uygulandı, MALİYET: 70 TL.
Kesilen camları yapıştırmadan önce iyice yıkadım ve üzerindeki kalıntı şekilde lekeleri gidermek için; marketten aldığım Permatik, Bulaşık teli ve Camsil kullandım (Camsil mevcuttu yoksa 1 TL 1 litresi) kullandım, MALİYET: 1,75 TL
Camları yapıştırmak için kullandığım malzeme Henkel Sistanın Akvaryum silikonu oldu. Bulunduğum ilde Koçtaş olduğu için oradan satın aldım, indirimdeydi MALİYET: 6,49 TL. Tabiki silikonu kullanmak için birde uyduruk silikon tabancası yada diğer adıyla mastik tabancası almam gerekiyordu, MALİYET: 4,90 TL.
Sıra geldi camların yapıştırılmasında/silikonlanmasına. Silikonlama işleminden önce camları iyice kurulamak gerekiyor, aksi taktirde silikonlama işlemi sırasında hatalar meydana gelebilir. Ben camları silikonlama sırasında tek kişiyle olmayacağını düşünerek yardım istedim, zira camları sabit tutarken aynı anda silikon çekmeye çalışmak biraz zor oluyor. Silikonlama işlemini yapmadan önce izlediğim yol ise, alt cam'ın üzerine önce arka cam parçasını hizlayarak her hangi bir yan parçayıda hizadıktan sonra bu iki parçayı önce koli bandı yardımıyla sabitlemek ve sonrasında diğer kalan iki parçayı aynı formatta sabitlemek. Ve tabiki sonrasında tüm parçaları koli bandıyla sabitledikten sonra silikonlama işlemini gerçekleştirmek. Ben şahsen parçaların arasına silikon sürmeden, önce iç kısmı iyice silikonladım ve sonrasında dıştan tek kat ince bir silikon çektim. İlk akvaryum yapımımı deneyimimim olduğu için sızdırmazlık kontrolünü yarın gerçekleştireceğim. Sonrasında yazımı güncelleştireceğim, gerekirse birkat daha silikon çekebilirim acele yok :)
Silikonlama işlemi sonrasında akvaryum şekillenmeye başladı;
Akvaryumun camlarının silikonlanması aşamasının daha net şekilde açıklamak amacıyla aşağıdaki sunuları ekledim. Kestirilen cam parçalar ve yerleştirme şekilleri net şekilde anlatılıyor.
Şuan baktığınız zaman artık bir akvaryum sahibisiniz ve istediğiniz yere götürüp içini suyla doldurup kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak ben bu kadarla kalmayacağım için sıra 3D arkaplan yapımı ile ilgili anlatımda.
Akvaryumuma benim düşündüğüm arkaplan kaplaması hem yanları hemde arka tarafı kaplayacak şekilde oldu. Kaplumbağalarımın rahat şekilde güneşlenmesini sağlamak amacıyla platformumuda kendim yapmaya karar verdim. Platformu öyleye ortaya yapmak yerine yan taraflara 2 ayrı platform yapmaya karar verdim.
Yapacağım 3D arkaplan için gerekli malzemeler şu şekilde;
1 adet 20 density 4mm'lik strafor köpük, - 4 TL (Köpüklerin tamamı 100cm x 50cm boyundaydı)
3 adet 20 density 2mm'lik strafor köpük, - 3 TL x 3 = 9 TL
1 adet 5kg Kalekim Fuga2300 derz (Gri) - Renk seçimi size kalmış. 14 TL
1 adet Filli Boya ARS (Alpina Renk Sistemi) renklendirici (Siyah) - Renk seçimi size kalmış. 7 TL
1 adet 5'li Fırça seti. - 5 TL
1 adet Kıl testere (Ahşap içliğinde kullanılan) - 5 TL
1 adet Henkel Sista Akvaryum silikon (Bunu zaten almıştık ve illaki artacaktır)
Not: Yapacağınız arkaplan'a göre strafor köpük milimetresi ve density'si, derz ve renklendirici renkleri değişiklik gösterebilir. Renklendiricinin kullanılması zorunlu değildir. Strafordaki density, kabaca köpüğü duvara sürttüğünüzde dağılan küçük küçük parçaların malzeme üzerindeki yoğunluğudur. Ne kadar yüksek density olursa o kadar köpük sertleşecektir. Derz seçimi olarak Kalekim markadır, Fuga2300 Kalekim markasının ürününün ismidir. Fuga2300 ürünü; havuz ve su deposu gibi mekanlarda kullanılmaya uygun olup, kimyasal salınımı yoktur. Fuga serisinin birçok ürünü vardır (Örnek: Fuga2000, Fuga2200, Fuga2600 vb). Farklı bir marka ve model alırken; kullanılan yerler bölümünde mutlaka havuz ve içme suyu deposu olup olmadığını kontrol edin.
Evet ben aldığımda köpükler bu haldeydi;
Not: Strafor köpüklere şekil vermek için vaktiniz yok ise yada uğraşamam diyorsanız şekilli formlarda satılan strafor köpükler mevcut. Bu köpükleri alıp istediğiniz ölçülere kesip kullanabilirsiniz.
Yapacağım arkaplan desenine göre kesim işlemini yapmadan önce gerekli çizimi tamamladım.
Kesim işlemini vakitsizlikten tamamlayamadım ancak yarın kesim işlemini tamamlamış ve derz'i kaplamış olurum muhtemelen. Yine fotoğrafları paylaşmaya devam edeceğim.
Şimdilik sağlıcakla kalın, önerilerinizi almak için gün be gün paylaşımlarda bulunacağım.
DIY: Akvaryumunuzu aydınlatın.
Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Kapak icin tamamini kaplayacak boyutlarda cam kestirdim, resimlerde gorunmuyor. Cok nem oluyor hatta damla damla kapagin uzerinde geziyor. Kestirdigim cam tamamini guzel sekilde koruyor. Bu arada camida 5 tl'ye kestirdim :)
Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Kapak icin tamamini kaplayacak boyutlarda cam kestirdim, resimlerde gorunmuyor. Cok nem oluyor hatta damla damla kapagin uzerinde geziyor. Kestirdigim cam tamamini guzel sekilde koruyor. Bu arada camida 5 tl'ye kestirdim :)
DIY: Akvaryumunuzu aydınlatın.
LED Motorumuz
Merhabalar,
Aranıza yeni katılmış biri olarak, herkese merhaba demek isterim.
Daha önceleri yaptığım fakat başka insanlara kaynak olabileceğini düşündüğüm aydınlatma sistemimi sizlerle paylaşmak istedim.
Akvaryumunuzun ebatları ne olursa olsun, çok düşük fiyatlarla istediğiniz renk ve şekilde aydınlatma yapabilirsiniz.
Gerekli malzemeler;
- Şerit LED (LED rengi ve boyutunu: zevk ve akvaryum boyutuna göre değiştirebilirsiniz.),
- LED Motoru,
- Muhtelif ebatlarda kablo,
- Prize takmak için fiş ve kablo
- Lehim makinesi.
Şerit ledlerin metresi tek renklerde 6-7 TL, çok renkli RGB modellerde 10-12 TL arasında değişmektedir. LED motorları ise en düşük motor olan 5mt'lik motor 12 TL cıvarındadır.
Ben şerit LED'lerimi akvaryum kapağıma uyacak şekilde kestim.
LED Motorumuz
LED Motorumuzu akvaryumumuza sabitleyelim. (Eğer kapağa cam kestirmeyecekseniz kesinlikle sabitlendiğinden emin olun)
Kapağımızın son hali;
Öncesi;
Sonrası
Ve yenilenmiş ısıtıcımla birlikte daha sonrası :)
Amatör bir uygulama ve bende amatör bir balık yetiştiricisiyim. Henüz başlayalı 1.5 ay gibi kısa bir zaman olmuş olsada, ilk etapta tankımı büyütüp daha farklı şeyler denemeyi hedefliyorum.
Yardımcı olabildiysem yeterli.
Saygılarımla.
SON MESAJLAR
- Yeni Kurulumum ercane, 14:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 60cm İwagumi Stili Aquascape Orhan76, 14:18
Akvaryum Tanıtımı - Neolamprologus Multifasciatus iakyol, 14:04
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Betta Balığı Üzerinde Oluşan Beyaz Noktalar Ehtiyar, 14:04
Deniz Akvaryumları Genel - Betta Balığı Üzerinde Oluşan Beyaz Noktalar erhngklp, 13:58
Labirentliler - Bettamda Kuyruk Erimesi,yırtılması Var. Betta44, 13:07
Yeni Üye Forumu - Betta İle Normans Lamp Eye Killifish OSCAR, 13:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40 Utricularia High Tech esensml, 12:45
Akvaryum Tanıtımı - Filtresiz Isıtıcısız Beta Akvaryumu Japon & Beta, 12:32
Akvaryum Tanıtımı - Betta Biotope Denemesi Serifsaquascaper, 12:13
Akvaryum Tanıtımı - Ankara Karides Satan Akvaryumcu/petshop Yas400, 12:11
Omurgasızlar - 25cm Küp Hollanda Stili Serifsaquascaper, 12:07
Akvaryum Tanıtımı - Yeşil Kılıçkuyruk Üreme Dönemi Öncesi Beslenmesi scorpion26, 11:53
Canlı Doğuranlar - Sakal Yosunu Problemi Keremeker, 11:43
Hastalıklar ve İlaçlar - plati kuyruk kısması Mertkrks, 11:43
Hastalıklar ve İlaçlar - 100x45x31 Filtre Önerisi darkaura, 10:55
Filtreleme Seçenekleri - Youtube 2025 Çekilişi 🥳🔥 Aguamentist, 10:35
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryumu Yenilemek Aguamentist, 10:31
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Buhar Camı Aguamentist, 10:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - kiraz karides ve japon balığı Aguamentist, 10:25
Bitkili Akvaryum Canlıları - 30 Litre Akvaryum Karides Hangi Türlerle Beslenir Aguamentist, 10:16
Yeni Üye Forumu - Su Marulu Aguamentist, 10:11
Bitki Türleri ve Bakımı - 200 Litre Akvaryumda En Güzel Hangi Tür Beslenir? Betta44, 10:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Lt. Bir Çift “sajica” Orhan76, 10:01
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Sarı Prenses Portakal Ciklet Ayrimi Orhan76, 09:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sarı Prensesmi Portakal Cikletmi Orhan76, 09:53
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hastalık Geçirmiş Tank Dezenfekte Hk. Orhan76, 09:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Akvaryum Kurulumu Orhan76, 09:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtre’nin Bakımı darkaura, 09:30
Filtreleme Seçenekleri - Yem Seçimi Orhan76, 09:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 280 Lt Akvaryumda Ne Tür Besleyebilirim? Orhan76, 09:01
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Betam Arka Plandan Dolayı Agresifleşiyor serkorti, 08:22
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Garip Hareket Sergiliyor Taha Yanık, 08:11
Yeni Üye Forumu - Kayıp Bulundu melikev, 07:40
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Vatoz Renk Açılması SİGMA BALIK😎, 07:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Sokaktan Bulunan Lav Kayasını Akvaryuma Koymak beary, 06:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cüce Puffer Ve Akvaryumu İçin Tavsiyeler. Japon & Beta, 06:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neocaridina Karides İçin Filtre Seçeneği BeyzPl, 03:38
Filtreleme Seçenekleri - Beta Akvaryum Taslak BeyzPl, 03:15
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetra İçin Uygunmu? BeyzPl, 03:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Yapma KaanE, 02:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Renkli Taş Hoppala, 02:05
Yeni Üye Forumu - Karma Tropikal Akvaryum V 2.0 EMİR G., 00:45
Akvaryum Tanıtımı - Çift Balık Ve Bitki Önerisi EMİR G., 00:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Yeni Düzen ercane, 00:18
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtre Ses Sorunu Berkayv, 23:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Blackheath, 23:18
Yeni Üye Forumu - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi TheOscar, 23:05
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Deniz Kabukları Akvaryumlar İçin Güvenli Mi ? SeashellRio, 22:40
Yeni Üye Forumu - Belirttiğim Alanlara Bitki Tavsiyesi Verir Misiniz Akvarist Batuhan, 21:53
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 14:34
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:32
- Afra Coube Jalo Reef Saulasi Koloniler... jjmuzo 14:31
- Aquaclear Şelale Filtre - Tetra Eheim Isıtıcılar erimgorgulu 14:24
- Tetra Jbl Yemler - Hediyeleriyle erimgorgulu 14:24
- Satılık Akvaryum. Satilik Jbl Dis Motor demasonici 14:19
- Yem Tablet BUCALILAR 13:54
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:54
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:34
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:34
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:34
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 13:30
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 13:30
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 13:30
- Taiwan - Galaxy - Deep- Scr nomercy 13:02
- Çift L144 Tül Kuyruk sakpolat 12:59
- Ful Red Lepistes , Zebra Danio Üretimlik Cucevatozcu 12:45
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 12:45
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 12:45
- Damızlık Ve Damızlık Altı Melek - Trasgenik Tetra bonker0618 12:25
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 12:21
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 12:14
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 12:14
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 12:14
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 12:14
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 12:03
- Ista Regülatör Furcifer 12:03
- 2.67 Tüp Furcifer 12:03
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 12:03
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 12:03
- Saz Bitkisi Ve Diğer Bir Bitki Daha (takas) pike4keeper 11:53
- Dark Moscow Blue pike4keeper 11:53
- Dophin H80 Sıfır Gibi..h200 Satıldı! FISHERMAN01 11:47
- Sessiflora, Micra, Gül, Rotala, Esakvarist 11:27
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 11:08
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 11:00
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 10:54
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 10:54
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 10:44
- 2 Adet Frontosa Küpü Emirk 10:33
- Komando Cory Emirk 10:33
- Full Sistem Creaqua High-tech Bitkili Akvaryum s3lck 10:28
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 10:28
- 60x40x45h Ada Tarzı Diamond 10mm - 2217 - Uv - Co2 Hiko 10:28
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 10:18
- Çeşitli Boylarda Kiraz Karides Köroglu.88 10:18
- Akvaryum İçin Herşey karadadas 10:17
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:06
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:05
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:05
KULLANICILAR
- 184 Online Kullanıcı, 100 Üye
Online Kullanıcılar
ugur.uzun,
İlksen Şahin,
MiSoSiKiaN,
yusufflower,
iakyol,
adm_src,
umtbra,
Emsica,
TaskinEdiz,
xraycan,
Rafayel,
osmandbnl,
Sogan,
ciways,
karidesrehberi,
ERSENS38,
cpu1803,
Golgeci,
erhngklp,
tarbazonline,
Koksal Gurkan,
lurtz27lp,
M.ALY,
MehmetSerkan,
m.erat,
muratsehirlis,
Akax,
Sesg,
sakpolat,
StarAqua,
Yas400,
scorpion26,
barsbingul,
birkayaydin,
ugly,
Kaya Özyurt,
Orhan76,
Nador,
ertuğrull,
LewShrimps,
wolf06,
Vitalis,
scrap,
saturday,
Aguamentist,
Berk_G,
golges59,
s3lck,
valarmorghulis12,
yajajay,
Mikail Erdoğan,
Narval,
joko29,
R0h1rr1m,
Karantina14,
Gunell46,
laneth,
Enes canakci,
Tortuga4,
BLGHN,
hakancakir,
BÜNYAMİN,
Emine uysaloğlu,
ecetin,
SezginBaltali,
gyunda,
G_can,
ahmetfiratozkaya,
zekigonlum,
koray ulusoy,
Hidro Dinamik,
furkan0626,
CevdetSERBEST,
Onur Alkan,
Rmert,
oguzhanns,
iamselim,
ArifhbsAquatics,
omersayar,
czafer58,
rhn35,
Berkayv,
ali,
reano,
muratyarici,
Taha10,
Vasfi,
Vante,
grendel1984,
ardatamay,
Kartal_003,
kopruluonur,
blueenzeru,
Sahinn,
Bora Bey,
HalilKavcak,
sckaraaslan,
serkorti,
okaplan34,
Ömer türk,
Aporetti,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.