ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taylankirali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2012 23:01
Son Ziyaret:
25 Ocak 2012 11:47
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Taylan Kirali
Doğum Tarihi:
10 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Genel Mudur Yardimcisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Taylan Kirali

SON 4 MESAJI

55 LT DENİZ AKVARYUMU
benim evim de çok sıcak ben sıcaklık problemini kışın yaşıyorum soğutucu almadım henüz ama su sıcaklığım 28-27 derecelerde gidip geliyor ama şu ana kadar bir problem yaşamadım sanırım canlılar bu sıcaklığa adapte oldular bence suyun sıcaklığının yüksek olmasından daha önemli olan su sıcaklığının ani değişimleri etkiliyor canlıları yani sürekli 28 dereceyse sorun yok ama bir 24 bir 28 gidip gelirse problem olur diye düşünüyorum.
55 LT DENİZ AKVARYUMU
canlılar hariç tüm katkıları ile beraber 1100 tl ye mal oldu...
55 LT DENİZ AKVARYUMU

Merhaba;
Forum'a yeni üye oldum. Aslında çocukken fanusta beslemeye çalıştığım Japon Balığı'nı saymazsak akvaryum konusunda da yeniyim. Yaklaşık beş ay önce akvaryum zehiri bulaştı üstüme ve o günden beri dünyam değişti.
Her işte olduğu gibi bu işte de burnumun dikine gidip, herkesin söylediklerine kulap tıkadım ve deniz akvaryumu kurmaya karar verdim. Boyu marka 55 lt komple sistem bir tank aldım ve bu tanka ilave olarak da PS ve dalga motoru koydum. Yaklaşık zemini iki parmak kalınlığında kum ile döşedikten sonra 3 tane canlı kaya yerleştirip şebeke suyuna akvaryumcunun bana verdiği ölçüde tuzu da karıştırarak bütün sistemleri çalışır halde bastım şebeke suyunu.
Herkes en az 1 ay beklemem gerektiğini söyledi ama ben inadım ya, 2. günde bir tane deneme balığı demster yolladım tankın içine ki o balık hala yaşıyor şu an.
 
1 ay boyunca sadece o balıkla geçirdim ve sonrasında aşağıda resimlerde gördüğünüz hale getirdim akvaryumu. Şu an 3 tane reef, 1 anemon, 3 palyaço, 2 demster ve 2 kardinal, 7-8 tane konç yaşıyor. Hiç canlı kaybım olmadı.
 
6-7 tane katkım var reefler için ve ph dengeleyici kullanıyorum. haftada birer kapak katkılardan kullanıyorum, her 15 günde bir de 10 lt su değişimi yapıp aktif karbonu ve elyafı değiştiriyorum.
 
Onun dışında başka yaptığım birşey yok.
 
Bu kadar küçük akvaryumda deniz olmaz dediler, sen yenisin becremezsin dediler, çok zor falan dediler ama şansımdan mıdır bilmiyorum ama ben hiç zorluk yaşamadım ve çok güzel olduğunu düşündüğüm bir akvaryuma sahibim. En kısa zamanda da akvaryumumu büyütmeyi düşünüyorum.
 
Herkese iyi günler...
 

]

55lt de muhtesem bir ekosistem kurdum...
Inanmasi cok guc biliyorum, bu ise baslarken herkes bana imakansiz dedi ama dort ayin sonunda sadece 55lt de cok saglikli bir deniz akvaryumum var. su an uc tane reef bir anemon uc tane palyaco iki tane kardinal ve iki tane demster ile sekiz on tane salyangoza ev sahipligi yapiyor. Reefler inanilmaz mutlular hepsi aciyor baliklarim ise cok saglikli. O yuzden kucuk akvaryumda bu is olmaz diyenlere sakin inanmayin hersey ilgi ve ozveri ile alakali alti tane katkim var bunlarin ikisi ph ve nitrat dengeleyici diger dordu reefler icin yaptigim tek sey haftada bir bu katkilari kullanmak ve onbes gunde bir on litre su degisimi yapmak ve aktif karbonu degistirmek gunde iki kez yemleme yapip alti yedi saat icik aciyorum, sistemim boyunun hazir sistemi ilave olarak protein skimmer ve dalga motoru var birde aktif karbon kullaniyorum sonuc sahane. Forumda yeniyim buraya resim koyulabiliyormu bilmiyorum ama ben beceremedim isteyen mail atabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.