55lt de muhtesem bir ekosistem kurdum...


TaylankiraliÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
TaylankiraliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 23:14
Inanmasi cok guc biliyorum, bu ise baslarken herkes bana imakansiz dedi ama dort ayin sonunda sadece 55lt de cok saglikli bir deniz akvaryumum var. su an uc tane reef bir anemon uc tane palyaco iki tane kardinal ve iki tane demster ile sekiz on tane salyangoza ev sahipligi yapiyor. Reefler inanilmaz mutlular hepsi aciyor baliklarim ise cok saglikli. O yuzden kucuk akvaryumda bu is olmaz diyenlere sakin inanmayin hersey ilgi ve ozveri ile alakali alti tane katkim var bunlarin ikisi ph ve nitrat dengeleyici diger dordu reefler icin yaptigim tek sey haftada bir bu katkilari kullanmak ve onbes gunde bir on litre su degisimi yapmak ve aktif karbonu degistirmek gunde iki kez yemleme yapip alti yedi saat icik aciyorum, sistemim boyunun hazir sistemi ilave olarak protein skimmer ve dalga motoru var birde aktif karbon kullaniyorum sonuc sahane. Forumda yeniyim buraya resim koyulabiliyormu bilmiyorum ama ben beceremedim isteyen mail atabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihbozdagÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 1392
fatihbozdagÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 23:24
Sizi tebrik ederim. 
Fotoğraf eklemek gayet basit. Mesaj yazdığınız yerin üst kısmında kutular var. Bunlardan biri "Bilgisayarımdan Fotoğraf Ekle".  Ondan sonrasını kendiniz yapabilirsiniz.
Ayrıca Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı bölümününe yeni konu açmanızı fotoğraf eklemenizi, sistemi en başından anlatmanız daha iyi olacaktır. 
Ayrıca 55 litrede deniz olmaz diyen kesinlikle yanılıyor. Daha da küçük hacimlerde yapanlar var bu forumda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaansurerÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2011
İl: Izmir
Mesaj: 257
kaansurerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 11:38
Herşey su dengesinde bitiyo su dengesini yakaladınızmı olay tamadır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir