ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GuitarFish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2011 12:24
Son Ziyaret:
12 Şubat 2012 19:21
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Sarvan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Sarvan

SON 3 MESAJI

Echinaster sepositus (deniz yıldızı türü)
5 gündür gözlemliyorum ve bu tür etçil değil. Eğer bu türü besleyecek olanlar varsa ona göre beslesin. İçerisine ilk günden balık parçaları, karides, salyangoz vs. bir çok şey bıraktım fakat yemedi. İçerideki kumlar, taşlar, posidonia ve ulva yosunları üzerinde geziniyor. Net bir otçulluk sezemedim (yani kopara kopara birşeyi yemiyor) 

Denizde tekrardan yaptığım dalışlarda da doğal ortamlarında mercanların üzerinde ve posidonia çayırları üzerinde sürekli tarama halinde. Anladığım şudur ki mikroorganizmalarla beslenen bir canlı var elimde ve hala yaşamını sürdürüyor. İleride bu türden edinen biri olursa bilginiz olsun istedim.
Echinaster sepositus (deniz yıldızı türü)
Etçil beslenirlerse deniz kenarından topladığım salyangozları yemeleri lazım diye düşünüyorum ama henüz bir beslenme gözleyemedim. İnternette yaptığım araştırmalarda ya etçil olduğunu ve kabuklularla beslendiğini yazıyor ya da alglerle beslendiğini yazıyor. Tabii hangi biri ne kadar doğru bilemiyorum. Ama bugün yine yaptığım dalışta aynı türleri gözlemledim ve gördüğüm üç tanenin iki tanesinin Cladocora caespitosa (taş mercan) türünün üzerinde olduğunu gördüm. Bu da kafamı kurcaladı haliyle..
Echinaster sepositus (deniz yıldızı türü)
Arkadaşlar dün daldığımda bir tane Echinaster sepositus çıkardım ve akvaryuma tek başına koydum. Acaba ne ile beslenirler? Tecrübesi olan var mı bu tür hakkında? İçine biraz posidonia çayırı parçaları attım (onların üzerinden çıkardığım için) ve snail attım fakat henüz beslenme belirtisi göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Yaşaması için acele bilgiye ihtiyacım var.. GuitarFish2011-08-02 13:27:38

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.