ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Decus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2011 00:48
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2012 20:13
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Cankara
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

And when at last
The work is done
Don't sit down
It's time to dig another one!

SON 2 MESAJI

Müdür için tavsiyelerinizi bekliyorum.
Huzurlarınızda "Müdür"










Decus2011-02-19 03:20:58

Pınar hanım, öncelikle gösterdiğiniz ilgiden dolayı size çok teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Beslenme hakkında, kafama takılan ufak sorular oluştu. Bunları cevaplarsanız çok sevinirim;
  • Yemleme konusunda, kuru yem verirken, günde iki kez "Müdür" ün kafasının büyüklüğü kadar porsiyonlar uygun olur mu?
  • Bahsettiğiniz sebzelerin (özellikle karahindiba, ebegümeci, fesleğen) kurutulmuş hallerini mi yoksa taze yapraklarını mı almalıyım? (Bazılarının çayı bile mevcut.)
  • Karahindiba, ebegümeci ve fesleğen gibi bitkileri nereden temin edebilirim?
  • Bu sebzelerin porsiyonları ne kadar olmalıdır?
  • Örnek olarak aşağıdaki gibi bir program "Müdür" e uygun olabilir mi?
Pazartesi   : Tetra Reptomin + Bitki
Salı            : Bitki + Sera Harbivor
Çarşamba  : Sera Raffy P + Bitki
Perşembe  : Sera Carnivor + Sera Harbivor
Cuma         : Bitki + Sera Harbivor
Cumartesi  : Sera Mineral + Bitki
Pazar         : Bitki + Sera Harbivor
  • Mürekkep balığı kemiğini dediğiniz gibi sert tabakası alınmış halde akvaryumun içine bırakacağım. Vitamin için önerdiğiniz Sera Reptilin'i nasıl ve ne dozajda kullanacağım?
  • Suyun yüksekliğini 30 cm yapmayı planlıyorum. Böylece 150 lt su muhtevası olacak. Ayrıca süs olarak okuduğum kadarıyla plastik bitki fazla tercih edilmiyor. Ayrıca küçük parçalı süs veya taşlarda koymayı düşünmüyorum. Önerebileceğiniz yada link verebileceğiniz süs veya taşlar nelerdir?
"Müdür"ün fotoğraflarını yukarı koydum. Size ilginiz ve değerli görüşlerinizi paylaştığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla. Deniz.
Müdür için tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Arkadaşlar öncelikle merhaba, yaklaşık 6 aydır bu forumu takip ediyorum. Yeterli bilgi almadan ve gerekli konuları okumadan, birşeyler yazmak yada üye olmak istemedim. Fakat gün geldi ve bir kaplumbağa bakmaya karar verdim.

    Kaplumbağaları sahiplenmeden önce, iş yoğunlumdan ve yazıların kaliteli içeriğinden dolayı yaklaşık 3 ayda bitirebildiğim Su Kaplumbağası Bakımı Ve Akvaryum başlığından edindiğim bilgiler ışığında öncelikle akvaryumu (teraryumu) kurmaya karar verdim. İnternetten yaptığım araştırmaların sonucunda hazırladığım bir listeyle "Akvaryum İmalatçılığı" da yapan bir Petshop'a gittim. Kapıdan içeri girdiğim anda 80(boy)x50(en)x30(yükseklik) ölçülerinde, kuru alanı bulunan bir akvaryumda yaklaşık 12-15 cm kabuk boyuna sahip, çok hareketli ve çok sevimli erkek bir kaplumbağa gördüm. Petshop'un yetkilisi bana bu kaplumbağa'nın çok iyi şartlarda bir arkadaşı tarafından 2,5 - 3 sene boyunca bakıldığını ve bakan kişinin yeni işi dolayısıyla kaplumbağayı ona bıraktığını ve satılık olmadığını söyledi. Kuru alanda ışıklandırma yoktu ve hemen bu forumdan öğrendiklerimle karşı atağa geçtim ve bu kamplumbağanın böyle bakılmaması gerektiğini söyledim.

    Aslında aklımda yavru kaplumbağa tedarik etmek vardı ama "Müdür"ü görünce tüm planlarım alt üst oldu. Petshop yetkilisi benim kaplumbağa bakımından anladığımı anlayınca (belkide harcamaya kalktığım parayı duyunca) bana "Müdür" ü verebileceğini söyledi.

    Adana'da yaşıyorum ve istediğim akvaryumu bulamadım. Öncelikle Ankara'da bulunan imalatçıdan özel yapım bir akvayum sipariş ettik (100x50x50). Diğer detayları aşağıda yazacağım. Akvaryumu kargoyla alamıyoruz. O yüzden firmanın Adana'ya gelmesini bekleyeceğim. 20 gün içinde dediler. Bu da "Müdür"ün 20 gün daha Petshop'ta kalacak olması anlamına geliyordu. Bende Petshop'taki çocukla anlaştım. "Müdür" için kuru alana ışıklandırma sistemi ve akvaryum ısıtması hazırlayacağız ve en kaliteli yemlere geçeceğiz. (Masrafları ben karşılaşayacağım.)

    Şimdi satın alacağım ekipmanları listeleyip sorularıma geçmek istiyorum. Yavru kaplumbağa bakımı hakkında artık birçok bilgi biliyorum. Yalnız "Müdür" en az 3 yaşlarında olduğundan araştırmalarımın çok tıkandığını belirtmek isterim. Aşağıda sıraladığım ürünler haricinde sizce gerekli olan, tavsiye edebileceğiniz; yenilikler veya değişiklikleri yazarsanız çok memnun olurum. "Müdür"ün resimlerini en kısa zamanda yükleyeceğim.

Ekipmanlar ve Fiyatlar
Akvaryum (Teraryum)   : 8 cm cam kalınlığında, siyah metal çerçeveli 100x50x50 (250 lt.).145,00 TL
Dış Filtre                       : Eheim 2228 Profosyonel Dış Filtre ( Dolu ) 1050lt/h......................386,00 TL
Akvaryum Isıtıcısı          : Jager Akvaryum Isıtıcısı 300 watt.................................................. 54,50 TL
Kuru Alan                      : Hagen Exo Terra Turtle Bank Kaplumbağa Adası (40x24,50).........65,50 TL
UVB Lamba                   : Exo-Terra Repti Glo 5.0 (20 watt - 60 cm)......................................28,00 TL
Gece Lambası               : Exo-Terra Night Glo Moonlight Lamb (50 watt)................................7,50 TL
Akkor Lambası              : Exo-Terra Sun Glo Halogen Day (50 watt).....................................17,00 TL
Armatür                        : Exo-Terra Glow Light (10" - 25,4 cm) (2 Adet)...............................96,00 TL
Termometre 1               : Exo-Terra Yuvarlak Termometre....................................................12,00 TL
Termometre 2               : Sera 8902 Precision Hassas Termometre......................................13,00 TL
Elektrik Zamanlayıcı      : Unitec Dijital Haftalık Zamanlayıcı Priz (2 Adet)..............................88,00 TL
Yem 1                           : Tetra Reptamin (250 ml)................................................................13,00 TL
Yem 2                           : Sera Raffy P (250 ml).....................................................................13,00 TL
Yem 3 (Mür. Bal. Kem.) : Pet Plus Cuttlefish Bone..................................................................4,00 TL
 
Not: Lambalar ve Armatürler Ebay (satıcı:mel-co) fiyatlarıdır, dolayısıyla kargo ücreti de eklenecektir üzerilerine. Toplam 5 parça ürünün yaklaşık kargo fiyatı için satıcıdan cevap bekliyorum ancak tahmini fiyatı olarak 120-150 TL diyebilirim.

    Yukarıda da belirttiğim gibi akvaryum 20 güne gelecek. Bu ürünlerin çoğu hazır, diğerlerinide 20 gün içinde temin etmeye çalışacağım. Şimdi sorularıma geçiyorum;
  1. Exo-Terra lambaları (Night-glo hariç) ve büyük armatürü Türkiye'de bulamadım. Olaki Ebay'den sağlayamazsam, bunlar yerine hangi markaları önerirsiniz?
  2. Seçtiğim yemler; "Müdür"ün en az 3 yaşlarında olduğunu varsayarsak; yeterli gelir mi? Değişiklik veya ek olarak neler önerirsiniz? Beslenme/Diet programı nasıl olmalıdır?
  3. Vitamin takviyesi için hangi marka ve hangi vitaminleri önerirsiniz?
  4. "Müdür" uzun bir süre yavru kaplumbağalarla beraber kalmış. Petshop'ta ve hiçbir sorun olmadı diyorlar. Yanına 1 veya 2 tane yavru kaplumbağa koyabilirsem herhangi bir sakıncası olur mu sizce? 2 tane daha yavru kaplumbağa gelirse akvaryumum yetersiz kalır mı?
  5. "Müdür"ün gerçekten kaç yaşında olduğunu anlamamın bir yolu var mı? (Fotoğraflarını en kısa zamanda yükleyeceğim.)
    Şimdiden sabrınıza ve ilginize çok teşekkür ederim. Yorumlarınızı ve önerilerinizi sabırsızlıkla beklediğimi belirtip, saygılarımı sunarım.

    İnş. Müh. Deniz Cankara

Decus2011-02-17 03:31:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.