Meleklerimdeki rahatsızlık
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 00:53
Solunum problemi gibi durur ama hastalık bakteriyel kaynaklıdır. Omnipur da sonuç alamazsanız,mikofish i de deneyin. İlacı az kullanmayın. Kurt veriyorsanız vermeyin. Daha önce kullandınız mı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 00:57
Sadece baktopur kullandım birazada metilen.
Balıklarda tablet dondurulmus kan kurdu steril oldugunu düsünerek kullanıyorum. (Hiç sıkıntısını görmemiştim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 01:02
Dediğiniz yemlerden zarar gelmez. Baktopur da metilen vardı,ayrıyeten metilen kullanınca solunumları hızlanmıştır. Baktopur 3 gün suda kalıyordu sanırım. Omnipur u kullanmadan önce su değişimi yapmayı ihmal etmeyin. Umarım iyileşirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 01:06
Yarın sabahtan ilacı alacagım umarım faydası olacaktır.Tekrar bir su degişimi yaparak ilac tedavisine baslıyor olacağım. ilginiz içinde teşekkür ederim Cihat Bey. volcanotr 2009-11-29 01:07:13
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 01:08
Rica ederim. Gelişmeleri aktarırsanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 14:39
Kolay gelsin.
Diğer balıkların hastalıkları tartışılabilir ama en azından melekler için şöyle bir durum var: Bu balıklar suda normal şartlarda bulunan bakterilere karşı çok güçlü bir bağışıklık sistemine sahipler. Sadece açık yaralanmalar olduğunda bakteriye karşı zayıf düşebilirler.
Parazitlere gelince aslında parazitlere de çok güçlü bir savunmaları vardır ama parazitler zaman zaman (akvaryum nüfusunun artması, nüfusun aynı kalıp balıkların büyümesi (meleklerde bu sıkça karşılaşılabilecek bir durumdur), filtrasyonun herhangi bir nedenle göçmesi, farklı kaynaktan balık getirilmesi (en tehlikeli durum), su şartlarındaki ani oynamalar ve benzeri nedenlerle) ... üstünlüğü ele alabilirler. Bu durumda parazitler zayıf birkaç balığı ele geçirdiklerinde tüm akvaryuma tehdit unsuru olabilecek kadar çoğalabilecekleri ortamı bulup daha sağlıklı balıklara doğru yayılabilirler.
Sizde de böyle olmuş gibi görünüyor. Bahsettiğiniz ileri geri veya sağa sola sallanma hareketleri solungaçlarda veya derideki parazitlere işaret ediyor. Ama bir noktada parazitlerin açtığı fırsat kapısından bakteriler de geçmeye başlarlar ve artık sorununuz sadece parazit değil aynı zamanda bakteri kaynaklıdır.
Bu durumda sadece bakteriyi veya sadece paraziti hedef alarak durumu kurtaramazsınız ikisini birden hedef almak zorundasınız. Benim omnipur tercih etmemin nedeni ikisine de etkili olması. Veya x firmasının bakteri ve parazit ilaçlarını birlikte kullanabilirsiniz ancak bu gibi durumlarda x ve y firmasının ilaçlarını karıştırmamak ve sadece x firmasından a ve b ilaçlarını kullanırken de ilaç etkileşimini göz önüne almak gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki balıklar zehirlenme yöntemiyle çok daha kolay ölürler.
Ben dediğim gibi bu durumlarda omnipur tercih ediyorum. Bu ilaç suda 7 gün kalıyor o açıdan fiyat açısından da efektif. Ancak bu süre bitiminde %50 aynı sıcaklıktaki su değişimi ile birlikte balıklara 2-3 gün ilaçsız kendilerine gelme şansı tanıdıktan sonra o anki gidişata göre sadece parazit (mycopur, oodinopur artık ne hastalık varsa) veya sadece bakteri (baktopur) ilacı ile ikinci dozlamaya gidiyorum. Bu ilaçlar da bittikten sonra gene %50 su değişimi ve YARIM DOZ omnipur uzunca bir süre kafa rahatlığı sağlıyor.
Sizin durumda önce bakteri ilacı ile girmektense ben olsam önce hem bakteriye hem de parazite etkili bir ilaçla girerdim sadece bakteri ilacı ile girerseniz parazitlere hiç bir etkiniz olmaz.
Firmaya göre değişir ama mesela sera ilaçlarında özellikle yazar başka ilaçla birlikte kullanmayın diye. Ben seranın a ve b ilaçlarını kullanırken özellikle arada su değişimi yapıyorum, dikkat edin balıkları zehirlemeyin.
Örneğin şimdi baktopur kullanmışsınız eğer bunun üzerine omnipur kullanacaksanız kesinlikle %70-80 aynı sıcaklıkta dinlenmiş temiz su ile değişim yapmadan ilaçlama yapmayın.
Uzun oldu kusura bakmayın son olarak bu işlemleri taban kumu olan tankta yapınca verimi düşürüyorsunuz. Eğer taban kumu varsa etkilenen balıkları cama cam ortamda tedaviye alın. (Kepçelerken yaralamamaya özen göstererek), etkilenen akvaryumdaki dekor ve diğer malzemeleri kendi tercih ettiğiniz yöntemle dezenfekte edin, biyolojik filtreyi çıkarmayın bence gerek yok o akvaryumdaki diğer etkilenmeyen balıkları (neon vb) %100 doz omnipur tedavisinden geçirin. Bence bu şekilde şansınızı maksimize edersiniz.
Ayrıca evinizdeki (şu an etkilenmemiş görünen) tüm akvaryumları gene %100 doz omnipur tedavisinden geçirmeniz akıllıca olur.
Tabii klasik olarak akvaryumlarda kullandığınız tüm malzemeyi kepçe vb. elinizdeki en iyi yöntemle dezenfekte ediniz.
Tekrar kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 15:59
[QUOTE=Cihat Arslan]
E_C_N 2009-11-29 16:00:18
Ercan Abi mycopur un içeriği neydi ?
[/QUOTE]
Yeni gördüm
100 ml. Sera Mycopur
acriflavine 210 mg
cupric chloride11,8 mg
cupric sulfate71,9 mg
aqua purificata ad 100mg içerir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 22:50
Omnipur tedavisine bugün basladım 2 balıgımı daha kaybettim tüm nbalıkları tek bir akvaryumda topladım. Gelişmeleri takip ediyorum. Kum ,kepce, bitki dekor için dezenfekte etme işi için önereceğiniz yöntem nedir ?
Teşekkürler Mutlu bey :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2009 23:46
Permasol ya da zefiran kullanabilirsiniz. Yalnız zefiranı varsa ozmoz suyla yoksa içme suyuyla kullanın. Sert sularda etkisi azalıyor. Bir kova su hazırlayıp bir kapak zefiran atın 5 gün boyunca kullanabilirsiniz. Zefiran permasolle uyumsuzdur aklınızda olsun. Permasol de iyidir ama boyama yapar,çok önemli değil ama yine bilginize. Bunlara ek olarak formaldehit de var çok etkilidir ama hem size hem balıklara zarar verebilir. Dikkatli kullanmak gerekir. Hiçbir şekilde sizle temas etmemeli ya da solumamalısınız. Dezenfekte sonrası malzemelerinizi suyla yıkayıp kullanabilirsiniz. Evinizde çocuk varsa bu tip ilaçlara karşı daha dikkatli olun. Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 15:05
Merhaba Volkan Bey,
Dezenfekte için Cihat Bey yazmış. Bu kadar kimyasal yönteme erişiminiz yoksa sıcak sudan etkilenmeyen malzemeler için sıcak su da iş görür.
Bir de yazdıklarımda bir eksiklik farkettim. Siz tüm balıkları aynı akvaryumda topladım deyince.
O topladığınız akvaryumun balıklar için yeterince büyük olması önemli. Çünkü zaten ilaçlama yapıyorsunuz filtrasyonunuz çökmese bile sınırda çalışıyor. Bu konuya dikkat edin. Balıkları amonya şokuna sokarsanız kaş yapayım derken göz çıkarmak olur tam anlamıyla.
Kolay gelsin. Umarım çok ciddi kayıp olmaz bundan sonra.
Mutlu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 22:46
Malesef baya bir kayıp oldu iyi havalandırmada fayda etmedi. :(
Kalanlarla tedavi sürecine devam ediyorum.Sanıyorum zaten 7 günü tamamlayan balıklar normale dönebilecek olanlar olacak. Kaybettiğim melekler çok üzdü beni gerçekten.Kurtarabildiklerimle beraber yeniden Meleklere devam edeceğim. Desteğiniz için herkeze teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir