Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2008 23:37
Merhabalar,
Akvaryum.com'un sunmuş olduğu benim sitem bölümünde, açmış olduğum bir ankette;
Melek üretiminde kafanızdaki soru işareti hangisi?
Kalabalık tankta eş çıkarmak:..................(7 %)
Üretim: ................................................(15 %)
Üretim tankı dizaynı: ...............................(0 %)
Mantarlaşan yumurtalar:..........................(17 %)
Çıkan yavruların ölmesi: ..........................(15 %)
Hepsi: ...................................................(43 %)
Ankette de gördüğünüz gibi bu sonuçlar çıktı. Ben de bu sonuçlara göre, artık akıllarda soru işarati kalmaması adına bu konuyu hazırlamaya karar verdim. Biraz uzun olacak ama, umarım beğenirsiniz. Ayrıca benim sitem bölümünü ziyaret edip görüş bildiren ve ankete değerli oylarını veren tüm akvaristlere teşekkürler.
Öncelikle diyetlerinden başlamak isityorum;
Tetra bits, jbl discus granuled, sera gvg mix, tetra min, tetra pro ve suprilina yosun tabletleri, haftada bir veya iki defa haşlanmış ıspanak verebilirsiniz. Balıklarınızın 2-3 dakikada bitirebilecekleri kadar günde 2-3 defa besleyebilirsiniz
Meleklerin akvaryum arkadaşları;
Gurami, çöpçüler, vatozlar, moli, tetralar, rasbora, plati ve barışcıl cüce amerikanlar. Canlı doğuranlarla bakılabilse de, melek doğasında avcı bir balık olduğu için yavruları avlayacaktır ve taktir sizindir.
Cinsiyet belirleme;
1- Alın genişliği ve hörgüç, erkeklerde daha kalın ve geniştir.
2- Hörgüç kısmı erkeklerde ağıza doğru bıçak gibi keskin iner. Dişilerde hörgüç bulunsa da daha oval gelir.
3- Üreme tüpü erkeklerde ince, kısa ve sivri uçludur. Dişilerde kalın, yuvarlak ve uzundur.
4- Alt ve üst yüzgeçler erkeklerde daha uzundur. Bu özelliklerde dişilerde bulunabilir.
5- Kuyruk kısmı ve gövde ile kuyruğun birleştiği nokta;
Erkeklerde kuyruk daha gelişmiş ve büyüktür. Kuyruk ile gövdenin birleştiği nokta erkeklerde daha geniş ve hacimlidir.
Not: 4. ve 5. maddeler şu ana kadar edindiğim çiftler ve damızlık boy meleklerden edindiğim gözlemlemeler sonucu elde edilmiştir..
Yumurtlama başlamadan birkaç gün öncede bu üreme tüplerine bakılarak kesin cinsiyet ayrımı yapmak mümkündür.Alttaki fotoğrafta özellikler belirtilmiştir. Fotoğraf üzerinde verdiğim numaralara göre şıklandırılmıştır.
Karma tankta eş çıkartmak;
Gördüğüm ve forumdan takip ettiğim kadarı ile bir çok akvaristte, standart 1 m’lik tanklar mevcut. İçlerinde tıka basa melek ve nasıl eş çıkacağı, yada eş çıkmış yumurtlamış ne yapacağım soruları var. Bu özelliklerdeki tankların alacağı en fazla melek sayısı 6-8 adet melektir. Bu yip tanklarda eş çıkması durumunda zaten 50 cm’lik bir alanı bölge edineceklerinden, diğer kalan meleklerin diğer 50 cm’lik alanda strese girmeleri, sürekli kovalanmaları hiç iyi olmayacaktır. Yeriniz varsa çifti üretim tankına ayırmanızı tavsiye ediyorum. Aksi taktirde bu gibi durumlar melekler üzerinde stres, yem yememe vb. durumlara neden olacak ve ölümler kaçınılmaz olacaktır. Kalabalık tanklarda eş çıkartmak için öncelikle cinsiyet ayrımını iyi yapmak ve oranı ayarlamak en iyisidir. 2 Erkek, 3-4 dişi gibi. Erkek sayısını çok tutmak iyi değildir. Birbirlerine gövde gösterisi ve baskınlık kurma yarışına gireceklerinden, baskın erkek diğerlerini sürekli kovalayacak hatta kıstırdığı yerde vuracak ve strese girmelerine sebep olacaktır. Akvaryumun her iki köşesine bölge belirlemelerine yardımcı olmak için, pvc boru, yumurtlama konisi, düz seramik konulabilir. En çok başımıza gelen bir olaysa, kalabalık tankta eş seçilir farkına varılmaz ve herhangi bir meteryalin üzerine yumurtalar bırakılır. Bu anda dikkat etmemiz gereken balıkların davranışları. Dişi yumurtlama tüpünden bellidir ama erkek hangisi? Çok iyi gözlemleme ile erkek olanda kendini hemen belli edecektir. İster yumurtaları, ister anne ve baba ile beraber yumurtaları başka bir tanka ayırabiliriz. İlk batın önemli değil koruma ve kollama iç güdüleri gelişsin derseniz bırakın yumurtalar ana tankta kalsın.Örnek eş tutturma tankı fotoğrafı alttadır.
Elinizde birden fazla eş var ancak üretim tankınız kısıtlı ise;
1 m'lik standart bir tankı üç eşit parçaya bölüp, sadece yumurtaları küçük tanklara(kuluçka tankı) ayırabilirsiniz. Reklamcıların kullandığı polycarbon denilen plastik malzemeyi bölme olarak kullanıp su seviyesinde olan kısımlarına küçük delikler açarak hem oksijen hemde ısı geçişi sağlayabilirsiniz. Daha önceleri kullandığım sistemle alakalı ilgili fotoğraf alttadır.
Üretim tankı suyu;
Benim elimde ozmoz(R/O) cihazı var ve istediğim şekilde suyu hazırlayabiliyorum. Yaklaşık 60 litre üretim tankında, 50 litre damacana ve 10 litre ozmoz aşılıyorum ve genel değerler 245 ms, 6,5 ph ve 3 kh oluyor. Metilen kullanmadan yavru alımı sağlanıyor. Bir çoğumuzda bu r/o cihazı olmayabilir. Çok uçlarda olmadıktan sonra, çeşme suyunu da kullanabiliriz. Mantarlaşma biraz daha fazla olsada, larvalar mutlaka çıkacaktır. Yukarıda verdiğim değerlere yakın damacana suyuda kullanabilirsiniz. Çeşme suyunda üretim yaparken metilen kullanmamız gerekmektedir. Kuluçka tankına ayırdığımız yumurtaların suyuna, su mavi rengini alıncaya kadar metilen mavisi dökmemiz gerekmektedir. 3. günün sonunda su değişimlerine başlayıp (%30) metilen mavisi oranını en aza indirmeliyiz. Bu süreç hergün ve su berraklaşana kadar devam etmelidir. Ayrıca dış hava motoruna bağlı pipo filtrede takıp çalıştırmaya başlanmalıdır.
Üretim;
Eş tutuldu yada hazır eşimiz var ve üretim tankına ayırdık farz edelim. Üreme tüpleri hazır ise yumurtlama işlemi birkaç güne kadar başlayacak demektir.Yumurtlayacakları yeri ağızlarıyla küçük dokunuşlar halinde temizlemeye ve bir aşağı bir yukarı hareket ederek prova yapmaya başlarlar.Bu esnada çok iyi gözlemci olmamız gerekmektedir.
Akvaryumdaki su sirkülasyonunu en aza indirmek gerekir. Hazırlandılar ve yumurtlama başlıyor. Dişi bir sıra yumurta bırakır. Erkek arkasından takip ederek yumurtaları döller.Bu işlem yaklaşık 1 saat sürebilir. Bu esnada, balıkları rahatsız etmemek gerekir. Yumurtlama işlemi bittikten sonra, kıstığımız havayı normal düzeye getirmemiz gerekir. Eşler iyi anlaşıyorsa bırakın yavrularına kendileri baksınlar. Eğerki anlaşamama veya yumurtaların, çıkan yavruların yenmesi söz konusu ise yumurtaları ayırmak en idealidir. Ayıracağımız tankın suyunu ana tanktan alınmalı, ısı 27 dereceye sabitlenmeli ve yumurtalara 4-5 cm. mesafeden bir hava taşı yardımıyla sirkülasyon sağlanmalıdır. Yavrular ebeveynlerle beraber ilgili fotolar alttadır.
Yumurtaların larva evresi ve yüzen yavrular;
İlk 12 saatte döllenmeyen yumurtalar beyazlar ve bozulur. Akvaryum suyumuzun değerleri çok uç noktalarda değilse, ilk 12 saatten sonraki evrede de sorun çıkmayacaktır. Eğerki suyumuz istenilen değerlerde değilse ve çok uç noktalarda ise (ph,gh,kh değerleri) yumurtalar bozulabilir. Suyumuz istenilen nitelikte ise, 48 saat sonra yumurtalarda gözle görülür koyulaşma fark edeceksiniz. Sonrasını takip 72. saatte, larvaların ilk kuyruk hareketleri görülecektir. 7-8 gün içinde larvalar serbest yüzer hale geleceklerdir. İlk önce akvaryumun bir köşesinde toplu halde yüzerken ve su yüzeyine doğru çıkarken yavruları görebilirsiniz. Hava keselerini doldurmakla meşgullerdir. Bugün yavrulara yem verilmez. Artemia düzeneğinizi kurun ertesi gün yemlemeye başlayın. Bu süreçte akvaryum üzerinde veya çevresinde loş bir ışık bulunmalıdır. 15 gün bu ışığın açık kalması uygundur. 15-20 gün içersinde yavruların üst ve alt yüzgeçleri çıkıp, ben bir meleğim artık değişlerini seyredeceksiniz. Artemiayı gün içersine yayabildiğiniz kadar yayın 5-6-7- 8-10 zamanınız ne kadar elveriyorsa yemlemeyi öyle yapın. Azar azar verin, balık açlıktan değil tokluktan ölür bunu unutmayın. Yavruların görüntüleri(kuluçka tankı)
İlk serbest yüzüşleri ve 15 günlük halleri
Fotoğraflardan seçmeler
Su değişimleri;
En az 24-48 saat dinlendirilmiş olsun, akvaryum ısısıyla mutlaka eşit olsun. Zamanınız elveriyorsa, günlük dip mutlaka çekin ve çektiğiniz su kadar takviye edin. Haftalık %15-20 su değişimlerini lütfen aksatmayın. Mesela; Dip çekiminde 5-10 litre su çekerseniz o kadar su ilave edin.
Bitkili tanklarda pek ilgim ve bilgim yok. Lakin bitkili tankların en nadide gözdeleri arasındadır melekler. Tek tavsiyem, salınım yapmayan dekorlar, suyu sertleştirmeyen kumlar(quartz) kullanılmasını tavsiye ederim. Mangrow, mopani wood ve red mor kökleri ile dekor edilmeside uygundur…
Ayrı bir kuluçka tankı kurduysanız, önce bu kuluçka tankına ana tanktan su doldurun. Isıyı 27 dereceye sabitleyin ve bir alttaki resimdeki gibi bir hava taşı edinin. Bu hava taşı hem büyük hava kabarcığı çıkarıyor hem havanın dağınık çıkmasına yardımcı oluyor. Dikkatlice ve hızlıca yumurtaların yapışık olduğu aparatı alın ve hemen kuluçka tankına nakledin. Yumurtalara değmeyecek şekilde mesafesi 4-5 cm. uzaklıktan hava taşını çalıştırın. Bu işlem yaklaşık 60 ila 72 saat sürmelidir. Bu evreden sonra yumurtalar larva haline dönüşecek ve hava taşını söküp bunun yerine pipo filtre kullanmaya devam edin.
Havalandırılan yumurtalar ve hava kabarcıkları
Havalandırmada en çok işimize yarayacak olan hava taşımız.
Makale ve fotoğraflar tamamen kendime aittir. Şahsımdan veya www.akvaryum.com’dan izin alınmadan başka bir yerde yayınlanamaz.
unotim123 2010-03-31 23:39:21
Akvaryum.com'un sunmuş olduğu benim sitem bölümünde, açmış olduğum bir ankette;
Melek üretiminde kafanızdaki soru işareti hangisi?
Kalabalık tankta eş çıkarmak:..................(7 %)
Üretim: ................................................(15 %)
Üretim tankı dizaynı: ...............................(0 %)
Mantarlaşan yumurtalar:..........................(17 %)
Çıkan yavruların ölmesi: ..........................(15 %)
Hepsi: ...................................................(43 %)
Ankette de gördüğünüz gibi bu sonuçlar çıktı. Ben de bu sonuçlara göre, artık akıllarda soru işarati kalmaması adına bu konuyu hazırlamaya karar verdim. Biraz uzun olacak ama, umarım beğenirsiniz. Ayrıca benim sitem bölümünü ziyaret edip görüş bildiren ve ankete değerli oylarını veren tüm akvaristlere teşekkürler.
Öncelikle diyetlerinden başlamak isityorum;
Tetra bits, jbl discus granuled, sera gvg mix, tetra min, tetra pro ve suprilina yosun tabletleri, haftada bir veya iki defa haşlanmış ıspanak verebilirsiniz. Balıklarınızın 2-3 dakikada bitirebilecekleri kadar günde 2-3 defa besleyebilirsiniz
Meleklerin akvaryum arkadaşları;
Gurami, çöpçüler, vatozlar, moli, tetralar, rasbora, plati ve barışcıl cüce amerikanlar. Canlı doğuranlarla bakılabilse de, melek doğasında avcı bir balık olduğu için yavruları avlayacaktır ve taktir sizindir.
Cinsiyet belirleme;
1- Alın genişliği ve hörgüç, erkeklerde daha kalın ve geniştir.
2- Hörgüç kısmı erkeklerde ağıza doğru bıçak gibi keskin iner. Dişilerde hörgüç bulunsa da daha oval gelir.
3- Üreme tüpü erkeklerde ince, kısa ve sivri uçludur. Dişilerde kalın, yuvarlak ve uzundur.
4- Alt ve üst yüzgeçler erkeklerde daha uzundur. Bu özelliklerde dişilerde bulunabilir.
5- Kuyruk kısmı ve gövde ile kuyruğun birleştiği nokta;
Erkeklerde kuyruk daha gelişmiş ve büyüktür. Kuyruk ile gövdenin birleştiği nokta erkeklerde daha geniş ve hacimlidir.
Not: 4. ve 5. maddeler şu ana kadar edindiğim çiftler ve damızlık boy meleklerden edindiğim gözlemlemeler sonucu elde edilmiştir..
Yumurtlama başlamadan birkaç gün öncede bu üreme tüplerine bakılarak kesin cinsiyet ayrımı yapmak mümkündür.Alttaki fotoğrafta özellikler belirtilmiştir. Fotoğraf üzerinde verdiğim numaralara göre şıklandırılmıştır.
Karma tankta eş çıkartmak;
Gördüğüm ve forumdan takip ettiğim kadarı ile bir çok akvaristte, standart 1 m’lik tanklar mevcut. İçlerinde tıka basa melek ve nasıl eş çıkacağı, yada eş çıkmış yumurtlamış ne yapacağım soruları var. Bu özelliklerdeki tankların alacağı en fazla melek sayısı 6-8 adet melektir. Bu yip tanklarda eş çıkması durumunda zaten 50 cm’lik bir alanı bölge edineceklerinden, diğer kalan meleklerin diğer 50 cm’lik alanda strese girmeleri, sürekli kovalanmaları hiç iyi olmayacaktır. Yeriniz varsa çifti üretim tankına ayırmanızı tavsiye ediyorum. Aksi taktirde bu gibi durumlar melekler üzerinde stres, yem yememe vb. durumlara neden olacak ve ölümler kaçınılmaz olacaktır. Kalabalık tanklarda eş çıkartmak için öncelikle cinsiyet ayrımını iyi yapmak ve oranı ayarlamak en iyisidir. 2 Erkek, 3-4 dişi gibi. Erkek sayısını çok tutmak iyi değildir. Birbirlerine gövde gösterisi ve baskınlık kurma yarışına gireceklerinden, baskın erkek diğerlerini sürekli kovalayacak hatta kıstırdığı yerde vuracak ve strese girmelerine sebep olacaktır. Akvaryumun her iki köşesine bölge belirlemelerine yardımcı olmak için, pvc boru, yumurtlama konisi, düz seramik konulabilir. En çok başımıza gelen bir olaysa, kalabalık tankta eş seçilir farkına varılmaz ve herhangi bir meteryalin üzerine yumurtalar bırakılır. Bu anda dikkat etmemiz gereken balıkların davranışları. Dişi yumurtlama tüpünden bellidir ama erkek hangisi? Çok iyi gözlemleme ile erkek olanda kendini hemen belli edecektir. İster yumurtaları, ister anne ve baba ile beraber yumurtaları başka bir tanka ayırabiliriz. İlk batın önemli değil koruma ve kollama iç güdüleri gelişsin derseniz bırakın yumurtalar ana tankta kalsın.Örnek eş tutturma tankı fotoğrafı alttadır.
Elinizde birden fazla eş var ancak üretim tankınız kısıtlı ise;
1 m'lik standart bir tankı üç eşit parçaya bölüp, sadece yumurtaları küçük tanklara(kuluçka tankı) ayırabilirsiniz. Reklamcıların kullandığı polycarbon denilen plastik malzemeyi bölme olarak kullanıp su seviyesinde olan kısımlarına küçük delikler açarak hem oksijen hemde ısı geçişi sağlayabilirsiniz. Daha önceleri kullandığım sistemle alakalı ilgili fotoğraf alttadır.
Üretim tankı suyu;
Benim elimde ozmoz(R/O) cihazı var ve istediğim şekilde suyu hazırlayabiliyorum. Yaklaşık 60 litre üretim tankında, 50 litre damacana ve 10 litre ozmoz aşılıyorum ve genel değerler 245 ms, 6,5 ph ve 3 kh oluyor. Metilen kullanmadan yavru alımı sağlanıyor. Bir çoğumuzda bu r/o cihazı olmayabilir. Çok uçlarda olmadıktan sonra, çeşme suyunu da kullanabiliriz. Mantarlaşma biraz daha fazla olsada, larvalar mutlaka çıkacaktır. Yukarıda verdiğim değerlere yakın damacana suyuda kullanabilirsiniz. Çeşme suyunda üretim yaparken metilen kullanmamız gerekmektedir. Kuluçka tankına ayırdığımız yumurtaların suyuna, su mavi rengini alıncaya kadar metilen mavisi dökmemiz gerekmektedir. 3. günün sonunda su değişimlerine başlayıp (%30) metilen mavisi oranını en aza indirmeliyiz. Bu süreç hergün ve su berraklaşana kadar devam etmelidir. Ayrıca dış hava motoruna bağlı pipo filtrede takıp çalıştırmaya başlanmalıdır.
Üretim;
Eş tutuldu yada hazır eşimiz var ve üretim tankına ayırdık farz edelim. Üreme tüpleri hazır ise yumurtlama işlemi birkaç güne kadar başlayacak demektir.Yumurtlayacakları yeri ağızlarıyla küçük dokunuşlar halinde temizlemeye ve bir aşağı bir yukarı hareket ederek prova yapmaya başlarlar.Bu esnada çok iyi gözlemci olmamız gerekmektedir.
Akvaryumdaki su sirkülasyonunu en aza indirmek gerekir. Hazırlandılar ve yumurtlama başlıyor. Dişi bir sıra yumurta bırakır. Erkek arkasından takip ederek yumurtaları döller.Bu işlem yaklaşık 1 saat sürebilir. Bu esnada, balıkları rahatsız etmemek gerekir. Yumurtlama işlemi bittikten sonra, kıstığımız havayı normal düzeye getirmemiz gerekir. Eşler iyi anlaşıyorsa bırakın yavrularına kendileri baksınlar. Eğerki anlaşamama veya yumurtaların, çıkan yavruların yenmesi söz konusu ise yumurtaları ayırmak en idealidir. Ayıracağımız tankın suyunu ana tanktan alınmalı, ısı 27 dereceye sabitlenmeli ve yumurtalara 4-5 cm. mesafeden bir hava taşı yardımıyla sirkülasyon sağlanmalıdır. Yavrular ebeveynlerle beraber ilgili fotolar alttadır.
Yumurtaların larva evresi ve yüzen yavrular;
İlk 12 saatte döllenmeyen yumurtalar beyazlar ve bozulur. Akvaryum suyumuzun değerleri çok uç noktalarda değilse, ilk 12 saatten sonraki evrede de sorun çıkmayacaktır. Eğerki suyumuz istenilen değerlerde değilse ve çok uç noktalarda ise (ph,gh,kh değerleri) yumurtalar bozulabilir. Suyumuz istenilen nitelikte ise, 48 saat sonra yumurtalarda gözle görülür koyulaşma fark edeceksiniz. Sonrasını takip 72. saatte, larvaların ilk kuyruk hareketleri görülecektir. 7-8 gün içinde larvalar serbest yüzer hale geleceklerdir. İlk önce akvaryumun bir köşesinde toplu halde yüzerken ve su yüzeyine doğru çıkarken yavruları görebilirsiniz. Hava keselerini doldurmakla meşgullerdir. Bugün yavrulara yem verilmez. Artemia düzeneğinizi kurun ertesi gün yemlemeye başlayın. Bu süreçte akvaryum üzerinde veya çevresinde loş bir ışık bulunmalıdır. 15 gün bu ışığın açık kalması uygundur. 15-20 gün içersinde yavruların üst ve alt yüzgeçleri çıkıp, ben bir meleğim artık değişlerini seyredeceksiniz. Artemiayı gün içersine yayabildiğiniz kadar yayın 5-6-7- 8-10 zamanınız ne kadar elveriyorsa yemlemeyi öyle yapın. Azar azar verin, balık açlıktan değil tokluktan ölür bunu unutmayın. Yavruların görüntüleri(kuluçka tankı)
İlk serbest yüzüşleri ve 15 günlük halleri
Fotoğraflardan seçmeler
Su değişimleri;
En az 24-48 saat dinlendirilmiş olsun, akvaryum ısısıyla mutlaka eşit olsun. Zamanınız elveriyorsa, günlük dip mutlaka çekin ve çektiğiniz su kadar takviye edin. Haftalık %15-20 su değişimlerini lütfen aksatmayın. Mesela; Dip çekiminde 5-10 litre su çekerseniz o kadar su ilave edin.
Bitkili tanklarda pek ilgim ve bilgim yok. Lakin bitkili tankların en nadide gözdeleri arasındadır melekler. Tek tavsiyem, salınım yapmayan dekorlar, suyu sertleştirmeyen kumlar(quartz) kullanılmasını tavsiye ederim. Mangrow, mopani wood ve red mor kökleri ile dekor edilmeside uygundur…
16.05.2009 Ekleme:
Kuluçka tankında yumurta canlandırma evresiAyrı bir kuluçka tankı kurduysanız, önce bu kuluçka tankına ana tanktan su doldurun. Isıyı 27 dereceye sabitleyin ve bir alttaki resimdeki gibi bir hava taşı edinin. Bu hava taşı hem büyük hava kabarcığı çıkarıyor hem havanın dağınık çıkmasına yardımcı oluyor. Dikkatlice ve hızlıca yumurtaların yapışık olduğu aparatı alın ve hemen kuluçka tankına nakledin. Yumurtalara değmeyecek şekilde mesafesi 4-5 cm. uzaklıktan hava taşını çalıştırın. Bu işlem yaklaşık 60 ila 72 saat sürmelidir. Bu evreden sonra yumurtalar larva haline dönüşecek ve hava taşını söküp bunun yerine pipo filtre kullanmaya devam edin.
Havalandırılan yumurtalar ve hava kabarcıkları
Havalandırmada en çok işimize yarayacak olan hava taşımız.
Sağlıklı hobiler,
Benim sitem hizmetini bizlere açan akvaryum.com'a sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Benim sitem hizmetini bizlere açan akvaryum.com'a sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Makale ve fotoğraflar tamamen kendime aittir. Şahsımdan veya www.akvaryum.com’dan izin alınmadan başka bir yerde yayınlanamaz.
Beğenenler: [T]139470,Umut Başar[/T][T]152185,zeynelakay[/T][T]137418,Saussure[/T][T]56946,ASEYAZ[/T][T]162202,maydogdu[/T][T]155865,alyagiz[/T][T]168472,sinan.gumusel[/T][T]12202,hashüs[/T][T]114380,eralpx[/T][T]171743,emirhan167[/T][T]103478,HASAN ÖZDEMİR[/T][T]176844,merttrn[/T][T]189258,XOCOH38[/T][T]76661,aQuaLand[/T][T]172128,molinazim[/T][T]204476,timur1088[/T][T]204237,Sui3452[/T][T]211986,Altea[/T][T]195252,AlfistAkvarist[/T][T]127575,EjderhanUstuner[/T]
Teşekkür Edenler: [T]171743,emirhan167[/T][T]103478,HASAN ÖZDEMİR[/T][T]176844,merttrn[/T][T]189156,Kulluk[/T][T]76661,aQuaLand[/T][T]204476,timur1088[/T][T]204237,Sui3452[/T][T]211986,Altea[/T][T]127575,EjderhanUstuner[/T]
+1: [T]171743,emirhan167[/T][T]127575,EjderhanUstuner[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 00:08
Ramazan Abi çok güzel çalışma yapmışsın,emeğine sağlık. Sorulara bıkmadan,usanmadan cevaplar verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 00:19
Ramazan bey kişisel olarak edindiğiniz tecrübeleri yazılı ve görsel olarak paylaşmanız çok güzel.Malawi besliyorum ama akvaryum balıkları arasında insanlarla en iyi iletişim kuran balık olarak "melek" diyorum her zaman için.Başarılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 11:18
Teşekkür ederim arkadaşlar. Önemli olan bu balık hakkında artık akıllarda soru işareti kalmamasıydı. Bir nebzede olsa yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Sağlıcakla kalın, saygılar...
Sağlıcakla kalın, saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 12:50
Bilgi ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Bu melek balıklarını görünce aklıma ilk akvaryumum ve döktüğüm gözyaşlarım geliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2008 12:57
Benim sitem hizmetini açarken pscalare.akvaryum.com diye açmıştım Batuhan. Hatırlarsan nickimde o zaman p.scalare idi. Şimdi rcall nickim, o yüzden bir karışıklık var sanırım. pscalare.akvaryum.com diye benim sitem bölümünden girersen daha rahat ulaşırsın sanırım.
Saygılar...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2008 15:32
Teşekkürler Ramazan Bey, iğneliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir