MALAWİDEN SONRA TANGANYİKAYA İLK GEÇİŞİM


rbulut35Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2012
İl: Düzce
Mesaj: 12
rbulut35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 00:37
Merhabalar, hayırlı akşamlar iyi forumlar dilerim.
Rohat Bulut, tüm arkadaşlara abilere selamlar olsun.
Foruma 2006-2007'den beri üyeyim aslında, bu profilimi yeni açtım.
Daha önceden malawi türleri bakıyordum, bir ara melek girişimi oldu. Şimdi ise kısa bir süreliğine 3-4 ay gibi bir zaman diliminde çok sevdiğim bir ağabeyimin F0 İkola Kaiser yavrularına bakacağım. Hem tecrübe edinmek, hemde gerçekten çok zarif ve zevk veren bir balık olduğunu düşündüğüm için böyle bir girişimde bulundum. 2-3 gündür sürekli olarak konuları takip etmekteyim. Yem, dekor, balıklar, filtre, ışık tertibatı vs...
Gelelim benim tanka. 90x40x60h ölçülerinde bir tanka sahibim. Ben bu sefer biraz farklı tecrübeler edinmek istiyorum ve doğanında bir nevi payı var. Ne kadar iyi kötü olur, tecrübelerimiz paylaşarak göreceğiz inşallah. 

22 Mart Pazar gecesi akvaryumu teslim aldım ve detaylı bir şekilde sıcak su ile dezenfekte işlemini gerçekleştirdim, biraz tozlanmıştı depoda durduğu için fakat kullanılmamış bir tank. 2 gün boyunca içinde bir adet pipo filtre ile boş bir şekilde çalıştı. Bugün ise ben şu satırlarımı yazarken kapının bir ucundan da tankı izlemekteyim. Bugün reklamcıma gidip açık renk ( boncuk mavi tabiri ile ) folyo aldım. Araştırmalarım neticesinde açık renk fonların renk ve stres olarak pozitif olduğunu öğrendim. 300w ısıtıcı tedarik ettim. Mevcut hava motorum vardı 2 çıkışlı orta kalite. 30 cm boyutunda hava taşınıda aldım. Kum olarak mercan kırığı fiyat/performans olarak en mantıklısı kanaatinde genel olarak forumumuz. 20 kg mercan kırığı kum tedarik ettim. Filtre olarak SuperFish Aqua Pro 400 modelini tercih ettim. 1000 lt/h debisi benim tankım için çok rahat bir şekilde filtre işlemini sağlayacaktı. Filtre 24 saatte bir 10 sn civarı durup filtre içini kontrol ediyor. Kirlenme fazla ise devirdaimi kesiyor. Mesela su çıkış hortumunu elim ile kapattığımda direk olarak devirdaimi kesiyor. Elektronik bir cihaz, debisinden çok çok memnunum. Aqua Pro 600 serisini kullanan bir ağabeyimde aynı şekilde uzun zamandır çok memnun. 


Işık için standart dalgıç floresan aldım fakat montaj sırası ufak bir talihsizlik yaşadık, camı kırıldı. Yarın yenisini tedarik edeceğim. Yem olarak JBL Preminium Spirulina Temin ettim. %40 alg oranı varmış sanırım. En çok alg oranı bu yemde olduğunu farkettim. Bir kaç yem önerisi alabilirim fakat türünün en iyi örnekleri olursa, azda olsa temin etmek istiyorum. Az fakat öz olmalı bence. Çüntü 1 haftalık tanışmış bile olsak, troplar buna değecek bir canlı olduğunu düşünüyorum.
Dekor, tanka oranla çok fazla büyük oldu farkındayım  fakat bu dekorları seçmemin sebebini açıklayacağım.
Yine sevdiğimiz bir ağabeyim doğadan büyük parçalardan kırarak temin ettiği bu dekor taşlarının üstünde yosunlaşma olduğunu farkettim. Dereden, akarsudan çıkardığı düşünüyordum ilk başta. Sorduğumda yağmur suyundan olduğunu öğrendim. Pekte zararlı olacağını düşünmüyorum ama yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Fazla büyük olmalarını tercih sebebim, balıklarını kendilerini güvende hissetmeleridir. Daha güzel olabilirdi fakat imkanlar dahilinde herşey...
Güzel bir şekilde sıcak su ile, en az 20'şer dakika olarak detaylıca dezenfekte işlemi yaptım her bir dekor için. 3 parça var zaten pekte zor olmadı.
Asıl sorum siz değerli forum üyelerine, taşların üzerindeki fazla olmasada az miktardaki yosunları, ikola grubu yer mi acaba ? Yemeseler bile herhangi bir zararı olur mu ? 
200-250 gr civarı ( göz kararı ) kaya tuzunu kaynar suda eritip sisteme takviye ettim. Başka herhangi bir kimyasal, ilaç, katkı maddesi, düzenleyici vs. dahil etmeyi planlamıyorum. Sadece kaya tuzu kullanacapım herhangi bir hastalık durumu olmazsa inşallah.


DİP NOT: Su bulanıklığı kum ve dekorları yeni ilave ettiğim içindir. 1 güne eski berraklığına kavuşur inşallah. Çok fazla uzun oldu, vakit ayırıp okuyanlara tekrar tekrar teşekkür ederim, foruma konu açmayalı uzun zaman oldu. İnsan özlüyor bu samimi ortamı. Herkese hayırlı hobiler. 
SAYGILARIMLA, ROHAT BULUT...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 06:26
Rohat Bey öncelikle yeni tankınız hayırlı olsun. 
Kayaların doğrudan cama dayanması beni korkuttu açıkçası. 
Çünkü gördüğüm kadarıyla gayet büyük ve ağır kayalar kullanıyorsunuz ve bu şekilde durursa size tatsız bir sürpriz yaşatabilirler. 
Böyle bir ihtimali ortadan kaldırmak için kayalarla camın birleştiği noktalara strafor ve benzeri koruyucu bir malzeme koyabilirsiniz.
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 17:09
Rohat kardeşim, Ümit bey haklı. Birde o kayalar yuvarlatılmış olmadığı için kenarları balıklara zarar verir. Onları çıkartıp yerine tanburlanmış taşlardan koymalısın. Ayrıca kumunda mercan değil.
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir