Loachlar neden malawilerle bir arada bakı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 04:06
Onur Bey'e katılıyorum aşağıda ki macrakantaların 14 cm'den büyük oldukları çok aşikar, ph seviyesi ve hacim uygun olduğunda makrakantalar oldukça büyük boyutlara ulaşabiliyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2008 20:43
Daha çok kişiye ulaşması adına malawi cichlidleri forumuna bir süreliğine iğneliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 11:20
Bende frontosalarla besliyorum bir sorun yok daha öncede malavilerle bir yıl besledim birşey olmadı.
selçukaydoğar 2008-09-23 11:21:04
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 18:23
Arkadaşlar daha önce bu formdan bilgi alarak birçoğumuzun akvaryumunda malavilerle yaşadığına ve gayet rahat oldukları cevapları üzerine aldım makrakantayı ama şimdi onur bey'in çevirisi üzerine çok pişman oldum uygun olanı yapacağım makrakantaların huzur bulacakları bir akvaryum için elimden geleni yapacağım. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2008 09:40
Merhabalar,
Tüm balıkların habitatlarına uygun beslnemesi gerektiğini sonuna kadar savunuyorum.Fakat hiç bir balığın tam anlamıyla habitatına uygun beslenebileceğine inanmıyorum.Herşeyi talit etsek dahi onların ortamlarındaki hacimi taklit edemeyiz.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 11:28
Gerekli ve gerçek bir bilgi olmuş ama 18 aydır 1 makranta ve en az 15 malawi sorunsuz yaşıyolar(malawi sayısı 15 in altına hiç inmedi) :D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2008 04:32
Merhaba,öncelikle emeğinize teşekkür ederim...
Ben tecrübeli bir akvaristim.Çocukluğumlumdan beri bu hobiyle uğraşıyorum.Fakat yeterince bilgili değilim.Akvayum.com sayesinde bilgi birikimim artıyor.
Konumuza dönersek,ben güney amerika tetralarından kurulu bir akvaryuma 2 adet makrakanta almıştım.Aynı zamanda bilgisizlikten solayı bu akvaryum, asidik yumuşak değildi. Hatta kayalıklar dolu bir akvaryumdu. Dediğiniz gibi hiç alışık olmadıkları halde Tetra cinsi balıklar bu ortama ayak uydurup yaşamlarını sürdürdüler.(tek tük kayıp oldu tabii ki).Esas gelmek istediğim konu,makrakantalar akvaryumun en sağlıklı balıkları oldular. Makrakantalardan biri 18 cm civarı,bir diğeri 10 cm civarıydı. Daha sonra yanlış işler yaptığımı anlayınca,tetra cinsi balıklarımı akvaryumcuya verip,Malawi çiklitleri aldım. İstedikleri dekor,ph ve ortamı vardı. Makrakantalarıda akvaryumcuya vermek istedim. Fakat hangi poşete koysam bir kuyruk darbesiyle poşeti patlattılar. Bende bunca sene sorunsuz bir şekilde ,dekora ve ph'a alışmış balıkları malawilerle beslemeye devam ettim. Şu an biraz yemlemede sıkıntı yaşasamda dip yemi ile işi çözüyorum ve gerçekten çok sağlıklılar. Eğer iyi bakabileceğine inandığım birileri çıkarsa,(bayağı büyükler),uygun bir fiyata satmayı düşünebilirim.
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2008 22:49
Konu için çok teşekkürler;
Tüm mesajları tek tek ve merakla okudum, çünkü 200 lt.'lik tankımda Malawi'lerle birlikte 2 adet magrakanta'm var.
Bu konuyu ilk defa duydum, evet bana da akvaryumcu bu türlerin yanında besleyebileceğimi söyledi. Ancak bu bilimsel makalenin çevirisi gösteriyor ki bu yanlış.
Sevgili akvaristler; mutlak gerçek budur. İster besler ister beslemezsiniz. Sanırım konunun odağındaki tartışma; "Ben besliyorum oluyor." ve "Evet oluyor ama bu türlerin yaşam süreleri göz önüne alındığında daha birşey görmediniz..."!
Diyeceğim şudur ki; bilimsellikten ayrılmadan, aklı selim davranıp, sırf göz zevkimiz ve estetik kaygılar nedeniyle bu gerçeği inkar etmeyelim, elbette paylaşalım ancak bu hayvanlara da hak ettiklerini verelim ha ne dersiniz?
Ben Magrakanta' larımı Malawi' lerin yanından çıkartıyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
Sağlıklı balıklar dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 08:48
Beraber beslenmemesi gerektiğini yeni öğrendim.Genelde ayrı bölgelerin balıklarını beraber beslemem zaten ama çok yararlı bilgi oldu Onur.Eline sağlık.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 12:18
Bizim akvaryumumuzda da makrakaranta var malawi tankımda hiç durmuyor ordan oraya ordan oraya geziniyor ama demekki bakılması yanlış artık yapıcaz birşeyler fakat biz bunu akvaryumcuya götürdüğümüzde oda önüne gelene verecek ve yine malawi tankına gidecek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 16:29
Ne yazikki bende besliyorum.
4 cm iken aldığım makrakantalarım şuan 9-10-12 cm
9 ayda bu boylara ulaştılar.
İlk aldığım hali 4cm
Şimdili hali
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2009 15:21
Çeviri için çok teşekkürler.
Doğasında 40cm i bulan bir balığın 10cm ini sağlıklı bir şekilde besliyorum demek için sanırım çok erken. Şöyle düşünelim: Sarı Prenses 15-20cm kadar büyüyebilir. Ve oranlarsak 5cm yavrunun o güne kadar ki beslenme şekli en doğru biçim olmayabilir. Yanlışta olsa balık 10cm e ulaşabilir, ama gerçekten metabolizmasının pekte mutlu olmadığı gerçek bir akvarist gözüyle bakıldığında anlaşılabilir. Bu hobi ülkemiz için daha çok yeni sayılabilir. Çin'de Aileden aileye miras olarak geçen Arowanalar ve Koiler mevcut. Ne kadar yaşadığını siz düşünün. Ama tabi ki doğal ortamlartını taklid ederek ve düzenli bakım koşullerı sağlanarak 30-40 yıl yaşatılan balıklar mevcut. Şu an için bizim ülkemizde en uzun yaşatılabilmiş balık konusuna hiç girmeye cesaretimiz olmaması lazım. Frontosaların, imparatorların bile 10-15 yıl yaşayabilme olanağı varken, 6 aylık yada 1 yıllık mevzularda iddalı olmak için henüz çok erken. Bu balığı 6 ay değil 6 senede yaşatmış olsanız, bu bilimsel gerçekleri haksız kılmaz. Farklı sulardan F0 olarak getirlmiş balıklar bile aynı sularda yaşar. Ama problem 1 yıl yaşaması değil, gerçekten doğal olarak yaşatılabilmeleridir. Bir Melek balığını mercanlarla dekore edilmiş sert su değerlerine sahip bir akvaryumda da besleyebilirsiniz. Ama kütüklerle dekore edilmiş yumuşak su değerlerine sahip hafif kahverengimsi sularda hem çok doğal görünüyorlar, hemde daha mutlu olduklarını bariz bir şekilde anlıyorsunuz.
Yıllarca araştırılmış ve ıspatlanmış bilimsel gerçekler ışığında profesyonel akvaristliğin sürmesini diliyorum.
Bu canlılar bizim tutsaklarımız ise onları geldikleri ortamı en iyi şekilde sağlamak onlara borcumuzdur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir