Lepistes Üretimi Ve Bakımı


BilgiOkyanusuÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2020
İl: Ankara
Mesaj: 3
BilgiOkyanusuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2020 01:26
Merhaba BilgiOkyanusu olarak lepistes ve canlı doğuran türleri olarak yavaştan akvaryum kurmaya başladık ve zaman zaman yazılar ve videolar ile size bilgiler vereceğiz ilk konumuz Lepistes balığı bakımı ve üretimi. Lepistes balığı üretimi yapacak Akvarist dostlarımız için çok güzel bilgiler gelecektir.
Lepistes balığı ticari olarakta en çok üretilen balıklardan biridir. Ev ortamındada çok fazla sayıda yavru vermesi ve bakımı kolay olması her ortama rahatça adapte olmasından dolayı tercih edilir



Damızlık olarak seçim yaparken , erkekler çiftleşme döneminde dişiyi kovalar ve taciz ettikleri için dişiler çok çabuk yorgun düşer ve hastalanabilir Eğer üretim tankınızda bir erkek lepistes başına 2-3 adet dişi balık varsa, erkeğin ilgisi dağılacağı için dişiler daha rahat eder ve stressiz yavru sağlayabilir.

Erkek Lepistes balıkları dişi Lepistes balıklarına oranla daha küçüktür. Ayrıca kuyruk ve sırt yüzgeç kısımları daha süslüdür. Dişi lepistes balıklarının renkleri ise daha donuk, daha mattır.

Suyun sıcaklığı oldukça önemli olduğu için , 28-29 derece sıcaklıkta yaşayan lepistesler yaklaşık 1,5 yıl yaşarken, 24-25 derecede yaşayan balıkların ömrünün 2,5 yıl olduğu gözlemlenmiştir. Ek olarak suyun oldukça temiz ve berrak olması lazımdır.

Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Özellikle sıcaklık hamileliği doğrudan etkiler. Hamileliğin daha ilk günlerinden itibaren suyun sıcaklığın uygun derecede olmalıdır ve doğum yaklaştıkca suyun derecesi 1-2 derece arttırılmalıdır.

25-50 lt arası tanklar lepisteslerinizi çiftleştirmek ve doğurtmak için yeterli olacaktır. Elbette ki üretim hanenizde üretimin farklı aşamalarında kullanılacak 2-3 tanka daha sahip olmalısınız. Ana tankta beslemeyi düşünüyorsanız christmas moss, java fern, elodea ve anubias gibi bitkiler besleyebilirsiniz. Ayrıca moss, saklanma alanı yaratmasının yanında üzerinde barındırdığı mikro organizmalar ile de yavrular için bir besin kaynağıdır.

Üretim tankında gerekli ısı değerleri ayarlanıp gerekli koşullar sağlandıktan sonra , Doğumdan hemen sonra dişi balık 3-4 günlüğüne doğumun stresini atması ve fiziksel olarak kendini toparlaması için tek başına ayrı bir tanka alınmalıdır.

Doğumdan sonra yavruları aldıktan sonraki dönemde ise lepisteslerinizi z yemlerle besleyebilirsiniz. Ayrıca yavruları barındırdığınız tankta haftalık dip çekimleri ve su değişimlerini yapmalısınız. Yavrularınız günde 3-4 defa yemleyip fazla aşırıya kaçmamak şartıyla balıklarınızın daha çabuk büyümesine yardımcı olur doğumdan 1.5 2 ay sonra yavrularınızın cinsiyetleri belli olduktan hemen sonra dişileri erkekleri ayırmanızı öneliriz daha sağlıklı üretim yapabilmek için. Ayrılan dişiler ve erkekler yetişkin boyutlara eriştiğinde üretim sürecini tamamlanmış olmuştur.

[URL]http://www.bilgiokyanusu.com/lepistes-baligi-bakimi-ve-uretimi/[/URL]

BilgiOkyanusu Lepistes ve Kılıç Kuyruk Tankımız :
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=1wIulkF03TE[/VID]

Beğenenler: [T]204690,sarı2604[/T][T]221771,pofdzm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 5000
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2020 15:24
Bilgi iletmeye çalıştığınız konularda Forum ansiklopedisi, makaleleri ve açılmış konu başlıklarında çok detaylı bilgiler zaten var. Forum dışında da internette ve basılı kaynaklarda sürüyle bilgi mevcut.

Yaşadığı sıcaklık, yaşam süresi, doğum aralığı, yavruların cinsiyet ayrım zamanı gibi konularda farklı tecrübelere dayalı çok farklı öneriler halihazırda mevcut. Dolayısıyla öznel bilgilerinizi sağlam kaynaklara dayandırmanız da gerekiyor.

Linkini verdiğiniz internet sayfanızda birbiriyle alakasız haberler bulunuyor. Dolayısıyla ben sayfanızın reklamı için burada böyle konular açtığınız düşüncesine kapıldım.

+1: [T]222305,Nötr10[/T][T]221771,pofdzm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir