Japon Balığımız Kötü Durumda


ardakadirÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 14/04/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 53
ardakadirÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2021 10:42
Şuanki durumu nedir düzelme varmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BalikaskiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 13
BalikaskiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2021 10:56
Balıkların yemine ezilmiş sarımsagı bulayıp ver. Küçükte olsa flitre almaya çalış. Oksijen de gerekli. Haftada 2 yğzde 40 su degişimi yap.balık iyilşesiye kadar:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sahin06Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2021
İl: Mugla
Mesaj: 7
Sahin06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2021 16:52
Merhaba ;

Ne Yazık ki diğer japon balığımızda kaybettik :( Şu an Akvaryum Boş Durumda.

Akvaryumumuz 50 CM X 60 CM Ebatında 8 Litre Su Alan Minik bir akvaryum. 1 Adet Dış filtreli hava motorumuz var. Ben Bu Akvaryumda hangi tür balık beslemeliyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4999
GhostKoiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2021 19:44
ALLAH RAHMET EYLESİN. Ölçülerde hesaplama hatası yapıyorsunuz. Uzunluk x genişlik x yükseklik /1000 şeklinde hesaplayın. Eğer gerçekten 8 litre ise balık falan beslemeyin içine şeker doldurup bayramda misafirlere dağıtın. 8 LİTRE olduğunu bilseydik o kadar şey söylemezdik. [QUOTE=lemur]

Bu balıklar evcil hayvan olarak dünyada en fazla istismara(kötü muameleye) maruz bırakılan canlılardan biridir. Milyonlarca japon balığı kötü şartlar yüzünden hayatını kaybediyor. Bir tek balık tek seferde 4-5 bin yumurta döktüğü için soyları tükenmiyor. Fazla üzülmeyin, siz hiç değilse duyarlı davranmışsınız, sorunun özüyle ilgili bilgi edinmeye çalışıyorsunuz.

Şu an için aşırı su değişiminden kaçının. %30'u geçmesin, suyun dengesi bozulur. Asla damacana suyu kullanmayın. Dinlenmiş çeşme suyu kullanın. Hazır sular genelde yumuşaktırlar. Bu balıklar biraz sert sulardan hoşlanırlar. Bunu da en iyi çeşme suyuyla sağlayabilirsiniz. Hele Muğla gibi bir yerde siz de çeşme suyu içseniz olur. [:)] Hacminizin uygun olması gerekir. Tek balık için bile en az 70 litre iyidir. Eklenecek her balık için 20-30 litre uygun olur. Akvaryum hacminiz hakkında hiç bir bilgimiz yok fakat 20 litrelik bir akvaryum yanında 50 litre bile büyük fark yaratır. Filtrenizin sürekli çalışması ve rahatsız edici aşırı akıntı yaratmaması gerekir. Aşırı yemlemeden kaçınmak da önemlidir.

Diğer balık yaşıyor mu hala bu arada?[8)][/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sahin06Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2021
İl: Mugla
Mesaj: 7
Sahin06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2021 16:50
[QUOTE=lemur]ALLAH RAHMET EYLESİN. Ölçülerde hesaplama hatası yapıyorsunuz. Uzunluk x genişlik x yükseklik /1000 şeklinde hesaplayın. Eğer gerçekten 8 litre ise balık falan beslemeyin içine şeker doldurup bayramda misafirlere dağıtın. 8 LİTRE olduğunu bilseydik o kadar şey söylemezdik. [/QUOTE]

Araştırmadan Hobi edinmeye kalktığımız için böyle oldu maalesef. Bizde Bu ölçülerdeki bir akvaryumda japon balığı beslenemeyeceğini bilseydik öleceğini bile bile evimize alıp getirmezdik.

Ben nasıl bir akvaryum almalıyım bana bir tavsiye örnek link vs verebilir misiniz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnilKclÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 112
AnilKclÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2021 17:56
Genel geçer, doğru kabul edilen ancak ufak tefek esnemeler olabilecek şeylerden bahsedelim o halde.

Öncelikle, hangi türden kaç tane bakmak istediğinize karar vermeniz lazım. Bundan sonraki adımlarınızı bu belirleyecek. Boyut buna göre, dekor buna göre şekillenecek.

Mesela 4 tane japon baligi besleyeceginizi kabul edelim. Bunun için yaklaşık 160-170 litre bir akvaryuma ihtiyacınız olur. Bu elzem değil ama en azından 120 litrenin altına (balık başı 30 litre) inmemek lazım.
Elbette bu, net su hacmi. Dekor ve kumu gibi hacimden çalacak her şeyi hesaba katmak lazım.

Akvaryumu aldiniz. Sıcak suyla, hiç bir kimyasal kullanmadan, ovalayarak temizlediniz. Kumu ve diğer dekor ürünlerini yıkayıp kirinden iyice arindirdiniz. Akvaryuma koydunuz. Ekipmanları (filtre, isitici, hava motoru vs.) Kurdunuz.
Suyu koydunuz.

EN KRITIK KONU: Herşeyi hazırlayıp sistemi çalıştırdıktan sonra hemen balık koymuyoruz. Asla. Asla. Asla.

En az iki hafta kadar (ne kadar çok, o kadar iyi) sistemi boş calistiriyoruz. Bos derken hicbir sey yapmadan duruyoruz sanilmasin. Bakteri kulturu ekleme vs olaylari var. Hatta 3.gun gibi birkac elma salyangozu gibi cok dayanikli bir canli koyabiliriz. Yararlı bakterilerin sisteme yerleşmesine izin vermek lazım. Bunun için forumdaki "yeni tank sendromu ve azot döngüsü" konusunu iyice okuyup anlamak ve orada bahsedilen direktifleri uygulamak gerek.

Test ettiğiniz su değerlerinde amonyak ve nitrit sıfır olduktan sonra balık ekleyebiliriz demektir.

Petshop'a gidiyoruz. Amiyane tabiriyle oradaki satıcının gazına gelmiyoruz. En başta karar verdiğimiz tür ve adette baligi alıyoruz. Basından beri tüm seçimlerimizi bu doğrultuda yaptık çünkü.

Eve gelince balıkları paldır küldür akvaryuma bosaltmiyoruz. Getirdiğimiz poşetteki suyu akvaryuma dokmuyoruz. Akvaryuma yeni balık, aşılama metoduyla nasıl eklenir buna uygun ilerliyoruz.

Bundan sonrası keyif. Aşırı yemleme yapmıyoruz, su değişimlerini kesinlikle aksatmıyoruz. Önerilen aralıklarla genel temizligimizi de yapıyoruz.

Afiyet olsun [:)][EDIT]AnilKcl,2021-04-16 17:58:53[/EDIT]

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T]
+1: [T]229290,RyukinLoveTr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4999
GhostKoiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2021 21:30
Her şeyi unutalım, temiz bir sayfa açalım. Size link falan vermeye gerek yok. Bu site sizin için en basit, temel, anlaşılır ve doğru bilgi kaynağı olacaktır. Karı-koca oturun ansiklopedideki ilginizi çeken türleri okuyun bunlar hakkında fikir sahibi olun. Bir yandan da temel akvaryum kurulumu ve bakımıyla ilgili makaleleri okuyun. Bu iş sizin üç gününüzü bilemedin 1 haftanızı almaz. Ondan sonra artık kafanızda bir şeyler şekillenir, aklınıza gelen soruları da buradan yine sorarsınız. Acele etmeyin. Acele etmek bu hobideki en büyük hatadır. Hap bilgilerle yine aynı hataları tekrarlarsınız.

+1: [T]208569,Beta_balik[/T][T]229290,RyukinLoveTr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir