Geri Bildirimlerin silinmesi Hakkında Anket Sayfa 2


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 19:04
Merhaba,

Bildiğiniz gibi geri bildirim sistemi oldukça faydalı oldu. Geri bildirim sayesinde bilinen güvenilen kişileri seçip, mağdur olma riskini düşürüyoruz.

Geri bildirimler eğer alışveriş yapıldığını belirtmiyor ve hamili kart yakınımdır benzeri "çok iyi bir abimizdir" şeklinde bilgi veriyorsa veya hakaret içeriyorsa silinmektedir. Bunun dışındaki olumsuz geri bildirimler iki taraf silinmesini istese bile silinmemektedir. 

Geri bildirimin silinmeyecek olması hobicilerin başta çok dikkatli olmasına ve telafi edilemeyecek bir hata yapmamaya özen göstermesine neden olmaktadır. Bu yüzden oldukça avantajlıdır.

Bunun yanında ileride hatalar telafi edilse anlaşma sağlansa dahi geri dönüşü olmayacak, insanların kafasında soru işareti yaratacak bir not kalmaktadır. Bu not bir yandan iyi bir yandan da kötüdür.

Bu durum yönetimi bağlayan bir durum değil, biz alım satım işlerine müdahil olmuyoruz. O yüzden bunun tartışmasını ve seçimini de hobicilere bırakalım dedik. Bu konuda gerekli tartışmalar yapıldıktan ve 2 ihtimal ile ilgili yazılacak artı ve eksileri gördükten sonra, konunun devamında açılacak olan ve oyun kimin verdiği belli olacağı açık ankete oy vererek, bu durum ile ilgili bir karara varılacaktır.

Düşüncelerinizi paylaşmanız dileğiyle.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 19:38
Sistemin en büyük dezevantajı ortada alışveriş olmamasına rağmen kötü bir yorum yapılırsa sorun oluşturabilir. Sonuç olarak kişi fişlenmiş olur ve ortada böyle bir şey olmamasına rağmen mağdur duruma düşecektir. Bir kere fişlendikten sonra ağzıyla kuş tutsa bile nafile. Kişilerin aklında hep soru işareti kalacaktır.

Fakat mutlaka sistemin faydası oldukça büyük. Ara sıra ilanlara baktığımda mutlaka geri bildirimleri varsa onlarada göz atıyorum. Atıyorum aynı bitkiden iki kişi aynı fiyata satıyor. Fakat birisinin 10 geri bildirimi var ve hepsi olumlu, diğerinin geri bildirimi yok. Bu durumda tercihim geri bildirimi olandan yana oluyor. Hatta 3-5 liralık farkta olsa geri bildirimi olandan yana tercih yaptığım çok oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpgeminiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 400
alpgeminiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 19:59
Kesinlikle geri bildirimin çok büyük faydası olduğu kesin. Fakat art niyetli bir kişinin de oraya yazacağı kötü bir yorumun silinmeyecek olması, bildirim sahibi kişiyi zora sokacaktır. 

Belkide kişileri şöyle yorumlayabiliriz. Diyelimki kişi 10 geri bildirim almış. Bunların 9'u olumlu biri olumsuz ise o kişinin geri bildirim oranı %90 olumlu olabilir. Yine atıyorum, %80 ve üzeri olumlu geri bildirim almış kişileri güvenilir sayabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 20:20
Refetcim, kuralları koyup sonra müdahil olamayacağız demek adilane değil. Sistem elinizin altında, ne olup bittiğini a dan, z ye kadar biliyorsunuz. Yani her şeyden bire bir haberdarsınız.
 
Akvaryum.com üzerinden alışverişin olduğunu mutlaka bilmelisiniz, görmelisiniz. Daha alışveriş olmadan kişi Ahmete söz vermiş ama Mehmete satmış. Bu da sistemden değil de, telefondan olmuş. Siz eğer geri bildirim olursa nasıl müsade edeceksiniz? Kimin doğru ya da haklı olduğunu nereden bileceksiniz veya bilecez. Köksal Gürkan beye geri bildirimler atılmış bakınız, kim haklı kim haksız. Bana göre o bildirimler de yanlış.
 
Alımsatımlar da fırıldak çevirmeye çalışanlar belli duruyor.
 
"Bu durum yönetimi bağlayan bir durum değil, biz alım satım işlerine müdahil olmuyoruz. O yüzden bunun tartışmasını ve seçimini de hobicilere bırakalım dedik. Bu konuda gerekli tartışmalar yapıldıktan ve 2 ihtimal ile ilgili yazılacak artı ve eksileri gördükten sonra, konunun devamında açılacak olan ve oyun kimin verdiği belli olacağı açık ankete oy vererek, bu durum ile ilgili bir karara varılacaktır"
 
Bunun uygulanması konuya farklı ve müsbet bir bakış açısı getirir.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2011 20:27

Bir de geri bildirim sisteminde dikkatimi çeken bir husus var. Yıldız seçimlerinde direk 3 yıldız seçili. Geri bildirim yapanlar da o yıldıza dikkat etmeden direk 3 yıldız şeklinde bırakıyorlar. Sonra geribildirimlerde okuyoruz. " Kendisinden alış veriş yaptım, üzerine bir de hediyeler göndermiş. Çok memnun kaldım. " fakat yanında 3 yıldız var. Bu yıldızda, en üstte memnuniyet oranını düşürüyor ve geribildirimleri okumadan sadece o yıldızlara bakanlar için yanıltıcı olabiliyor. Bence yıldız seçiminden 3 yıldız seçili sekilde olması çıkartılmalıdır. Zorunlu bir buton gibi geri bildirimi yazanın yıldızı seçmesi zorunlu olursa daha da verimli olur diye düşünmekteyim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 09:48
Anladığım kadarı ile bu hususta kimsenin artı veya eksi görüşü yok. Mevcut sistemden herkes memnun sanırım. Kimseden ses seda çıkmıyor..:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 10:31
[QUOTE=E_C_N]Refetcim, kuralları koyup sonra müdahil olamayacağız demek adilane değil. Sistem elinizin altında, ne olup bittiğini a dan, z ye kadar biliyorsunuz. Yani her şeyden bire bir haberdarsınız.
 
Akvaryum.com üzerinden alışverişin olduğunu mutlaka bilmelisiniz, görmelisiniz. Daha alışveriş olmadan kişi Ahmete söz vermiş ama Mehmete satmış. Bu da sistemden değil de, telefondan olmuş. Siz eğer geri bildirim olursa nasıl müsade edeceksiniz? Kimin doğru ya da haklı olduğunu nereden bileceksiniz veya bilecez. Köksal Gürkan beye geri bildirimler atılmış bakınız, kim haklı kim haksız. Bana göre o bildirimler de yanlış.[/QUOTE]
Ercan Bey,
Alım satımlarda neler olabildiğini çok iyi bilirsiniz. Kimlerin neler yaptığına dair çok konu açıldı. Discusun sırtındaki mukoza emen yavruyu 10 liradan satanları da gördük.
Tezgahın üstüne A ürününü koyarken tezgah altından B ürününü satmaya çalışan da çok var. Aynı durum balıklar için de geçerli. 3 cm altı yasak diye büyük balık ilanı koyup gerçekte ufak balıklar satanlar sık denk geliyor.
Bunları kim bilebilir ya da gerçekten takip edebilir? Yönetim tek tek mi takip edecek? Alım yaparken biz önceden tahminde mi bulunacağız? Yönetimin müdahil olabilmesi için birebir ne satıldığına, ne zaman, kime ve kaç satıldığına bakması, onay vermesi gerekir. Bunu yapabilecek bir durum da bence yok.
Yorumlara gelince "sadece alışveriş yapıldığında olabilir" diyoruz. Yani fiziksel anlamda para veya mal takası olduğu zaman yorum geçerli olacak gibi bir noktaya geliyor. Diyelim ki bir mağazaya, beğendiğimiz ve kesin almaya kararlı olduğumuz bir kıyafeti almaya, gittik. Gittiğimizde bize o kıyafeti vermese, verse bile etiketindeki fiyatı değil daha yüksek bir fiyat söylese, yardımcı olmadığı gibi bir de laf söylese, ya da o saate kadar her şey yoluda olup siz ölçü aldırdıktan sonra terzide dikilmesini beklerken dışarıda gezseniz ve döndüğünüzde o kıyafet satıldı denilse, vs vs... o zaman alışveriş hakkında yorum yapma hakkına sahip olur musunuz? Yoksa olmaz mısınız?

Benimle ilgili örneğe gelirsem, kimin haklı kimin haksız olduğunu ispat için kimi zaman özelden yazılan mesajlar, ekran görüntüleri, mesaj logları, kişilerin kaydettiği konuşma kayıtları gibi bir çok detay ispat için referans olabilir. Tabi bunları kim ne kadar saklar veya yapar tartışılır. Kendi adıma, sıkıntı yaşadığım aktif konular için her zaman yazışmaları gerektiği kadar saklarım. Birisi kalkıp br laf söylediği zaman elimde gerçekten referans bulunur. Arkası boş şekilde konuşmam, yazmam.

Bir kişi ile balık veya malzeme almak üzere anlaştığım takdirde, bana ok verdikten sonra, hatta ben gerekli ayarlamaları bir yandan yaparken, aniden ve şans eseri vazgeçtiğini öğrenirsem, hatta başkasına sattığını söylerse, o zaman "alışveriş sırasında ortada kalan bir kişi olarak" bana yorum hakkı doğar. Başkalarına da aynısını yapabileceği için, o satışa bel bağlayan kişilerin aynı şekilde ortada kalmaması ve davranışın tekrarlı olabileceğini paylaşmak üzere, geri bildirim yazılabilir.
Köksal Gürkan2011-02-09 10:31:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 10:42
Mevcut sistem gayet güzel fakat eklemeler yapılabilir. Haksız karalamaların önüne geçilmeli. Örnek geri bildirimde bulunan kişi ve bulunulan kişi ile geri bildirim yapıldıktan sonra mesaj yoluyla alışverişin doğruluğunu onaylatabilirsiniz. Bunun haksız yapılan karalamaların önüne geçeceğini düşünüyorum.
Ben bu şekilde bir karalamaya şahit olmadım ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca cevap kısmındaki cevap modülünde karakter sayısı çok yetersiz.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 10:42
[QUOTE=alpgemini]Kesinlikle geri bildirimin çok büyük faydası olduğu kesin. Fakat art niyetli bir kişinin de oraya yazacağı kötü bir yorumun silinmeyecek olması, bildirim sahibi kişiyi zora sokacaktır. 

Belkide kişileri şöyle yorumlayabiliriz. Diyelimki kişi 10 geri bildirim almış. Bunların 9'u olumlu biri olumsuz ise o kişinin geri bildirim oranı %90 olumlu olabilir. Yine atıyorum, %80 ve üzeri olumlu geri bildirim almış kişileri güvenilir sayabiliriz. [/QUOTE]
Yüzde oranı geçerli gibi görünebilir ancak önemli olan son gelen geri bildirimlerdir. Belki büyük bir iş çevirmeden önce yem niteliğinde ufak işler yapıp güzel yorum almış ve sonradan hakkında şikayet gelmiş birisi ise, ilk 7-8 yorum olumlu ama son 2-3 yorum kötüyse, bu durumda %70 veya %80 olumlu biri gibi düşünmek doğru olmaz. Buna karşılık ilk zamanlarında bilmeden yanlışlık yapmış bir kişi sonradan durumu düzeltmiş ve giderek daha da olumlu yorumlar almışsa, baştaki 2-3 geri bildirim kötü olmasına rağmen son 7-8 geri bildirim olumlu ise kendini düzeltmiş biri olarak ele almak gerekmez mi? Toplamda bakarsak verdiğim iki örnekte de oranlar ve sayılar aynı ama bildirimlerin yapısı farklıdır. Bu iki kişiyi aynı kefede değerlendirmek yanlış olur.

Art niyetli kişilerin yorumları için dayanak gerekir. Ben de bir sürü kişiye negatif yazı yazabilirim. Hatta alışveriş yapmadan yapmış gibi gösterebilirim. Ama bunu bir şekilde ispatlamam da gerekir. Örneğin benim yazdığım bir bildirim vardı. Alışveriş de yapamadım. Çünkü sürecin içinde ortada bırakıldım. Tepki gelince o sırada elimde olan kayıtları ilgili kişilerle paylaştım.
Aynı şekilde benim hakkımda yalan beyanda bulunan bir kişi de oldu. Yazışmaları elimde olduğu için yönetime ibraz ettim. Durumu ispatladım. Haksız bir durum olduğunu kanıtlarla göstererek silinmesi talebinde bulundum ve silindi. "Silinmez" diye bir durum yok. Eğer kanıtlarla durumu belgeleyebilirseniz yönetim de gereken müdahaleyi mutlaka yapar. Ben uygulamasını yaşadım. Ama itiraz ederken elimde durumu belgeleyecek kanıt olmasaydı ne yaparsam yapayım yönetim kesinlikle inanmaz veya silmezdi. Bu anlamda Refet'in dediği doğrudur. Kötü de olsa kayıtlar keyfi olarak talep üzerine silinmez ve silinmemelidir. Yoksa benim kötü kaydım olmasın diyen herkes talepte bulunup sildirebilir.


[QUOTE=Burak Bulut]Mevcut sistem gayet güzel fakat eklemeler yapılabilir. Haksız karalamaların önüne geçilmeli. Örnek geri bildirimde bulunan kişi ve bulunulan kişi ile geri bildirim yapıldıktan sonra mesaj yoluyla alışverişin doğruluğunu onaylatabilirsiniz. Bunun haksız yapılan karalamaların önüne geçeceğini düşünüyorum.
Ben bu şekilde bir karalamaya şahit olmadım ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca cevap kısmındaki cevap modülünde karakter sayısı çok yetersiz.

Saygılar...
[/QUOTE]
Kişilere onaylatılması çok mantıklı değil. Çünkü hakkında bildirim yapılan kişi çıkıp "Ben o yazanı kazıkladım" demez. Bildirim yapan kişi de "Ben bu adamı sevmiyorum. O yüzden hakkında yalan bildirim yazdım" demeyecektir. O yüzden her zaman konu havada kalır. Çok gerekiyorsa karşılıklı ispat durumuna gidilebilir. Ama bu da kanıtlarla ve belgelerle (ÖM, sohbet mesajlarının kişilerce kaydedilmesi, vb) olmalıdır. Ben kendim için olan durumlarda bunları yaparım ve saklarım. Gerektiğinde ibraz ederim. Bu sayede hiçbir zaman yazılarım havada kalmaz.


[QUOTE=karideskisehir]Bir de geri bildirim sisteminde dikkatimi çeken bir husus var. Yıldız seçimlerinde direk 3 yıldız seçili. Geri bildirim yapanlar da o yıldıza dikkat etmeden direk 3 yıldız şeklinde bırakıyorlar. Sonra geribildirimlerde okuyoruz. " Kendisinden alış veriş yaptım, üzerine bir de hediyeler göndermiş. Çok memnun kaldım. " fakat yanında 3 yıldız var. Bu yıldızda, en üstte memnuniyet oranını düşürüyor ve geribildirimleri okumadan sadece o yıldızlara bakanlar için yanıltıcı olabiliyor. Bence yıldız seçiminden 3 yıldız seçili sekilde olması çıkartılmalıdır. Zorunlu bir buton gibi geri bildirimi yazanın yıldızı seçmesi zorunlu olursa daha da verimli olur diye düşünmekteyim.[/QUOTE]
Yıldız seçimi konusunun otomatik olmaktan çıkması gerekir. Ancak her bir yıldızın hangi anlama geldiği de kelimelerle ifade edilmelidir. Yoksa kişilerin kafasına göre, anlamını, nereye gideceğini bilmeden bir yıldıza tıklaması ile otomatik seçimle gelmesinin bir farkı olmaz.
Zaman zaman geri bildirimlerin incelenmesi ve yıldız ile içeriğin tutarsız olduğu durumların revizyonunun yapılması da yerinde olur. Gerekirse hatalı yıldız seçimini, yorumla eşleşecek şekilde ve yönetim tarafından, değiştirilmelidir. Bu değişiklik genel tutarlılığı sağlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 11:04
Kişilere onaylatılması çok mantıklı değil. Çünkü hakkında bildirim yapılan kişi çıkıp "Ben o yazanı kazıkladım" demez. Bildirim yapan kişi de "Ben bu adamı sevmiyorum. O yüzden hakkında yalan bildirim yazdım" demeyecektir. O yüzden her zaman konu havada kalır. Çok gerekiyorsa karşılıklı ispat durumuna gidilebilir. Ama bu da kanıtlarla ve belgelerle (ÖM, sohbet mesajlarının kişilerce kaydedilmesi, vb) olmalıdır. Ben kendim için olan durumlarda bunları yaparım ve saklarım. Gerektiğinde ibraz ederim. Bu sayede hiçbir zaman yazılarım havada kalmaz.


Tabiki bu şekilde yaklaşılırsa ben kazıkladım demez kişi, diğeride yalan söyledim demez zaten önemli olan yorum içriğini bildirimde bulunulan kişi bilmeyecek yönetim irtibata geçip sadece bu şekilde alış veriş olduğunu kanıtlayacak. Bu düşünce bene mantıklı belki biraz değişiklik yapılabilir ama çözülmesi gereken bir sorun ortada ki.

Bu soruna çözüm bulmamız lazım akıl akıldan üstündür ben aklımda ki çözümü dile getirdim bunu geliştirebiliriz.

Saygılar...
Burak Bulut2011-02-09 11:09:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 11:06
[QUOTE=Köksal Gürkan] 
Yıldız seçimi konusunun otomatik olmaktan çıkması gerekir. Ancak her bir yıldızın hangi anlama geldiği de kelimelerle ifade edilmelidir. Yoksa kişilerin kafasına göre, anlamını, nereye gideceğini bilmeden bir yıldıza tıklaması ile otomatik seçimle gelmesinin bir farkı olmaz.
Zaman zaman geri bildirimlerin incelenmesi ve yıldız ile içeriğin tutarsız olduğu durumların revizyonunun yapılması da yerinde olur. Gerekirse hatalı yıldız seçimini, yorumla eşleşecek şekilde ve yönetim tarafından, değiştirilmelidir. Bu değişiklik genel tutarlılığı sağlar.
[/QUOTE]

Bu kısma ben pek katılmıyorum. Yöneticilerin bu kısımlara müdahele etmesi bu sefer forum kullanıcıları tarafından bazı kişiler forum yöneticileri tarafından kollanıyor tartışmasına yol açabilir düşüncesindeyim. Malum geçmiş bazı tartışmalarda bu tür söylemler gündeme geldi.

Fakat sizinde dediğiniz hangi yıldızın ne anlama geldiği yazılırsa ve geri bildirim yapanlar bunlara dikkat ederek işaretleme yaparsa çok daha sağlıklı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 11:07
Köksal bey, elinizde kanıt tutma titizliğini göstermişsiniz. Ben böyle şeye hiç dikkat etmem. Diyorum ki bu sürecin tamamından yönetimin bilgisi var mı var. Adam bana art niyetle geri bildirim atmış. ben bunun silinmesi için yönetime başvursam ama elimde kanıtım yok ne olacak şimdi?
Herhangi bir ilana bakıp karşıya telefon açsam anlaşsak, sonra da karşı taraf bana kazık atsa ben ona geri bildirim atacam o da bana iftira dolu geri bildirim atacak bunlarda hiç silinmeyecek. Bu işin keyfiyeti olabilir mi? 
 
Ben diyorum ki bırakın kanıt tutmayı, olmuşsa sahtekarlık yönetim her türlü bilgiyi sahip bu noktada müdahil olmalı, olmak zorunda. Olmadı sen ona yaz o da sana yazsın.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 11:11
Aslında geri bildirimlerle alakalı ilanlar kısmında aldım sattım gibi onay butonları konabilir. Yani bir kişi bir balık yada ürün aldı diyelim. O zaman alan kişi o ilanda ki aldım butonuna tıklar. Satan kişide eğer gerçekten satmışsa sattım diyerek onaylar ve geri bildirim seçeneği aktif olmuş olur. Böylece alan kişi geri bildirimini yapabilir. 

Fakat burada yine bir sorun çıkabilir. Alan kişi aldım der fakat ürün yada canlı sorunludur ama satan kişi sattım demez. Başkasına sattım der yine sorun olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6973
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2011 11:26
[QUOTE=akiF] [QUOTE=Köksal Gürkan] 
Yıldız seçimi konusunun otomatik olmaktan çıkması gerekir. Ancak her bir yıldızın hangi anlama geldiği de kelimelerle ifade edilmelidir. Yoksa kişilerin kafasına göre, anlamını, nereye gideceğini bilmeden bir yıldıza tıklaması ile otomatik seçimle gelmesinin bir farkı olmaz.
Zaman zaman geri bildirimlerin incelenmesi ve yıldız ile içeriğin tutarsız olduğu durumların revizyonunun yapılması da yerinde olur. Gerekirse hatalı yıldız seçimini, yorumla eşleşecek şekilde ve yönetim tarafından, değiştirilmelidir. Bu değişiklik genel tutarlılığı sağlar.
[/QUOTE]

Bu kısma ben pek katılmıyorum. Yöneticilerin bu kısımlara müdahele etmesi bu sefer forum kullanıcıları tarafından bazı kişiler forum yöneticileri tarafından kollanıyor tartışmasına yol açabilir düşüncesindeyim. Malum geçmiş bazı tartışmalarda bu tür söylemler gündeme geldi.

Fakat sizinde dediğiniz hangi yıldızın ne anlama geldiği yazılırsa ve geri bildirim yapanlar bunlara dikkat ederek işaretleme yaparsa çok daha sağlıklı olur.
[/QUOTE]
Düzeltmeler sadece geçmişten gelen ve tutarsız olanlar için yapılmalıdır. Yoksa "onunkini düzelt benimkini düzeltme durumu" elbette olur ve yanlış algılanır. Bir de düzeltme yapıldığında iki tarafa da düzeltme içeriği bilgisi giderse anlaşmazlık ortadan kalkar. Bir aşamadan sonra zaten kişilerin yanlış seçimi ortadan kalkacağı için müdahaleye de gerek kalmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir