Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"
SiO2 |
71,0% |
CaO |
3,4% |
Fe2O3 |
1,7% |
Al2O3 |
11,8% |
K2O |
2,4% |
MgO |
1,4% |
Na2O |
0,4% |
TiO2 |
0,10% |
Kimyasal yapısı!
Zeolitler akvaryumdaki amonyak ve hidrojen sülfid seviyelerini azaltır, bu sayede balık büyüme oranlarında ve popülasyon yoğunluğunda artış sağlanır. Ayrıca çevresel gerekliliklere uyum sağlamak amacıyla atık sulardaki amonyak seviyesini de azaltır.
Zeolitin yüksek bir amonyak seçiciligi vardır. İyon değişim filtresi olarak kullanıldığında, zeolit su kültürü sistemlerindeki döner taze su içeriğindeki amonyağı %97 oranında azaltır. Zeolitlerin kimyasal olarak amonyağı azaltma yetenekleri doğal zeolitteki amonyağın emilmesi ve bu sayede sulu solüsyondaki NH4-NH3 dengesinin değişmesi ve NH3 toksiklik potansiyelinin azalması sayesinde oluşmaktadır. 3 mikrona kadar filitrasyon sağlar. Sert suyu seven balıklardaki dez avantajı ise suyu yumşatmasıdır.
Zeolitlerin nitrojen çekme özelliği, bu madenin su sistem havalandırmasında oksijen yönünden zengin hava üretmesini sağlar. Filtre olmadan da akvaryum yüzeyine yayılan zeolit amonyağın azaltılmasında etkili olur. Zeolit, canlı balıkların nakliyesi sırasında oluşan amonyağı azaltarak litre başına daha fazla balık taşınabilmesini sağlar.
Gereken doğal zeolit miktari su PH’ına, su ısısına, su hacmine, balık türüne, balık popülasyon yoğunluğuna, su kalitesine ve zeolit yatağından akan su oranına bağlıdır.
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu güzel konuyu bize en ince detayları ile anlattıkları için Ramazan ve Ercan abiye teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Asıl önemli meselemiz bu balığı sağlıklı olarak nasıl temin ederiz, nerden ve nasıl buluruz?
Bu sorunlarımızı Mutlu hocam üstlenirse, bize yardımcı olursa seviniriz.
Biz şu balığı hele bir elimize alalım, dünyayla alakayı keser elimden geleni yaparım inanın :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
2.Çiftimin yumurtaları bugün 5. günde.
Dün sabaha karşı 5'de annelerinin yanından aldım hepsini hava hortumu ile çekerek ve 50 45 30 ölçülerindeki akvaryuma koydum... Sanırım 100-150 belki bir ihtimal 200 yavru var.Şimdilik bir sıkıntı yok gibi hala birbirlerine hatta ufak pislik parçalarına yapışıklar hortumla çekerken ne kadar uğraştıysamda ayıramadım onları o pisliklerden ama heralde yeterince güçlendiler ki onalara rağmen kuyruk sallamaya devam ediyorlar. ;)
45 cm olan su yukseklıgını 25-30 cm arasına çektim. Bugün bir 10-12 tane gördüm yükselip suyun içinde dönen su yüzeyine çıkan.Sanırım hava doldurma işlemleri başlıyor ama hala hepsinde sarı kese duruyor.1-2 güne yok olur keseleri herhalde. Ondan sonra Ramazan abinin dediği üzere yumurta sarısı vermeye başlayacağım.
Ve Günün Sürprizi ;)
Dün sabaha karşı 5'de yavruları taşıma işlemi yaparken 9 gün önce yumurtlayan ve ilk denememde 767'de 0 çektiğim çiftim boru ile v.s. çok uğraşıyorlardı dişinin çüpçük aşırı çıkmıştı.Kardeşime; ''bunlar da hazır dip çekimi yapıp o boruyu bir temizleyim hemen yumurtlayacaklar yarın işlemi yapayım bak göreceksin'' dedim. Ama sabah 5'e kadar oturunca bugün biraz geç kalktım sonra da direk dükkana gittim.Geldiğimde o pisliğe rağmen yumurtlamışlardı.Sanırım 910 yumurta var.
Yaklaşık 1 saat önce yumurta borusunu boş olan bir akvaryumuma aldım.Camları sildim akvaryum cam silgisi ile, yeri de sildim, Sonra hortumla %30-35 dip çekim yaptım gözle görebileceğim tüm pislikleri yok ettim sadece minik zerrecikler kaldı.Hazır suyum var idi boşdaki bir akvaryumumda ondan da su ekledim.Ardından yavru borusunu tekrar anne-babanın yanına koydum.Bir sıkıntı da olmadı hemen yaklaşıp bir koklayıp ardından havalandırmaya devam ettiler şuan halen de havalandırıyorlar.Ve şuan 8. saat sadece 1 mantarlaşan var.
Aslında belki yumurtalar varken bu işlemi yapmam tehlikeli idi fakat zemin epey pisti yem artığı, balık pisliği toz v.s. 2. günde yavrular yere indiğinde acaip pisliğe batacaklardı onu önlemek için yaptım.
Bu da resimleri:
Şimdilik durum bu herhangi bir öneriniz var ise dinlemeye hazırım :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ercan abi sen bana 5 tane mavi 5 tane zebra 6 tane de silver yolamışın gerci balıklar büyüdükce
sayıları değişiyo :))
Renkleri yani allahın izni ile süper damızlık olacaklar .
Bunlar da benim cüce vatoz ciftim istanbulda cengelköy hıyarı kalmadı akşama kadar salatalık kemiriyorlar :))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir