Betta üretimlerim 1. çalışma yavru resiml
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 19:52
İlk ikisinde başarılı olduğum üretim çalışmalarımı farklı başlıklar açıp sırayla görüşlerinize sunmaya çalışacağım.
1. üretim:
Su: Musluk suyunu 1 gün bekleterek kullandım. Ph ölçümü gibi teknik detaylara girmedim
Isı: Isıtıcı kullanmadım.Ortam sıcaklığına bağlı olarak 24-29 derece arasında değişti.
Yem: Günlük olarak ürettiğim artemiaları verdim. Sadece 1 kere tubifex ile besledim.
Akvaryum: Kesinlikle çakıl kum vs olmayan 3 hazneli ve her biri 30 x 30 x 25y cm boyunda akvaryum.
Aşağıdaki resimde görünen kullandığım akvaryumda 1er tane erkeği sağ ve sol hazneye, 4 adet dişiyi orta hazneye koydum. Dişiler genelde birlikte yaşıyorlar fakat arada didişenleri yavruluğa ayırdım. Bu sayfada sağdaki üretimi anlatacağım.
Camdan birbirlerini gören balıklar kur yaparak yavaş yavaş üretim için hazırlıklara başladı.
Erkek bettanın yuva üretebilmesi için su yüzeyine rafya koydum.
Erkek 1 gecede yuvayı yaptı. İlk gün yuva yanlışlıkla bozuldu ama ertesi gün balık tekrar yuvayı oluşturmuştu
Köpüğü hazır görünce dişiyi erkeğin yanına koydum. Erkek sürekli dişinin etrafında dönmeye başladı. İlk 2 gün dişi sürekli kaçtı ve yüzgeçleri bir miktar hırpalandı.
Bu arada dişiyi seçerken üst resimde olduğu gibi alt kısmının şişkin yani yumurtayla dolu olmasına dikkat etmiştim. 3. gün dişi de çiftleşmeye hazırdı. Erkek dişiyi yuvanın altına çekti. Dişiyi yüzgeçleriyle sarıp sıkarak yumurtaların dökülmesini sağadı. Yumurtalar aşağıdaki resimdeki gibi yere dökülünce Erkek teker teker yumurtaları toplayıp yuvaya yerleştirdi.
Özellikle kum vs kullanmadım ki erkek yumurtaları rahat bulabilsin. Aşağıdaki resimde yerleştirilmiş yumurtaları görebilirsiniz.
Dişiyi yumurtlama sonrası ayırdım ve başka bir akvaryumda yavruluğa koydum. Resimde görüldüğü gibi (sağdaki) dişinin yüzgeçleri kur yapma sırasında yıpranmıştı.
Yavrular yumurtadan 2 günde sağlam bir şekilde çıktılar. 1 gün şehir dışındaydım, geldiğimde yumurtaları mantar kaplamıştı. Size tavsiyem yumurtlama yapılacak akvaryuma metilen mavisi katmanız.
Aşağıda yavruların resimlerini görebilirsiniz. Balıklar büyüdükçe resimlerini eklemeye çalışacağım. Yarın da 2. üretimimi yayınlayacağım. 3. ve 4. üretimlere bugün başladım. Daha kaliteli resimler çekebilirim umarım. Hepinize bol balıklı günler dilerim.
Aşağıda yavrunun üstten çekilmiş resmi
yavrular inanılmaz derecede küçük. Resimlerde görünen camın kalınlığı 4 mm, balığın boyunu siz hesaplayın artık. Solda termometrenin üst kısmı görünmekte
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2009 22:21
Gerçekten çok güzel bir şekilde anlatmışsınız. En çok istediğim ve beslemek istediğim balıklardan ama uygun şartları sağlam için tecrube lazım ileride işalah bende besleyip üretebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 01:12
Tebrikler çok güzel bir resimli anlatım olmuş.Ama daha nadir betta türleri bulamıyormusunuz?CT -DT- HM gibi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 01:15
Tebrik ederim sizi bakalım bende double tail ve crown tail üreticem inşallah sizin kadar şanslı olurum...Birde konunuzu labirentliler kısmına açsaydınız daha iyi olurdu.
Saygılar..
tanganyikacı 2009-07-17 01:17:06
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 16:10
Tebrik ederim güzel çalışma olmuş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 22:58
Hayırlı olsun dişilerinisi bana gönderin kargoyla çiftleşince ben size tekrar gönderirim.Hayırlı olsun çok şirinler şimdi masumlar ama ilerde abovvv güle gle kullanın pardon büyütün.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2009 23:34
Beta yavrusu almak eskiden beri içimde ukte kalmıştı. Bikaç başarısız denemem olmuştu . İçimdeki beta canavarını yeniden canlandrdınız . Teşekkürler mi desem teessüfler mi desem En iyisi sizi tebrik etsem. Saygılarımla. Başarılarınızın devamını dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2009 01:43
Üretim videosu elinizde varsa bana yollarsanız ve ileriki zamanlarda kendi betta sitemize yapacağımız video bölümüne adınız ve soyadınızla birlikte eklemek isteriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2009 01:49
Tebrik ederim. Başarılı bir çalışma olmuş elinize emeğinize sağlık. İnşallah bende bir doubletail dişisi bulurum da üretime başlarım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2009 18:55
İlginiz ve yorumarınız için hepinize teker teker teşekkür ederim. Sevgili Eray, eğer Ankara'dan alma imkanın varsa bir süreliğine dişilerimden birini seve seve ödünç verebilirim :)
ademircan 2009-07-18 18:57:25
Sayın RedCapOranda, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Birkaç gün içinde özel türlerden birinin üretimi için çalışacağım.
Yavru balıklarımın resimlerini ve ilk fırsatta resimlerini yayınlayacağım artemiaları çok detaylı şekilde çekebilen sevgili dostum Toygar'a teşekkür ediyorum.
Teşekkür kısmını uzattım. Son teşekkürüm Türkçemizin doğru kullanımı konusunda hassasiyetinden dolayı Şansal arkadaşımızadır. Genel olarak yazım hatalarım vardır. Fakat "resim çekmek" deyimini doğru kulanmışım. Linkten kontrol edebilirsiniz. İlginiz için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla...
[QUOTE=şansal]Arkadaşım, çok güzel bir çalışma olmuş ama dikkatimi çeken bir kelime yanlışı var.Fotoğraf çekilir resim çizilir.Saygılar...[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2009 19:12
Merhaba,
Her ne kadar yavru alınmış olsa bile aslında güzel bir yöntem değil.Öncelikle çift erkek kullanılması ve birden çok dişi kullanılması yanlış.Erkekler birbirlerini görüyorsa eğer, dişilerle çok ilgilenmezler ve motüvasyon eksikliğine neden olur.Hadi bunu atlatmışsınız ama üretim tankı sadece cama cam olmuş.Ne bitki ne de bir kütük vs. var.Belki su düzenleyicisi kullanmış olabilirsiniz ancak doğal düzenleyicilerin(kütükler,bitkiler vs) yavruların gelişiminde etkisi çok daha büyüktür.Şimdilik yavrular iyi görünüyor ancak bitkilendirmenizde yarar var.Su üstü bitkileri vs.Son halinin bir fotoğrafı var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir