Albino Cüce vatoz türleri


AksaçlıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 950
AksaçlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 23:52
Merhaba,benim öğrenmek istediğim longfin vatoz doğada var dediniz bende sizden hangi sitede olduğunu sordum eğer varsa bende işin doğrusunu öğrenmek isterim.Sizin seçici üretim dediğiniz şeyde insan oğlunun kafasında tasarladığı tipteki balığı çaprazlama ve genlerine müdahale etme yolu ile elde etmesidir.Bu şekilde üretilen bir balıkta hiç bir zaman saf ırk değildir selam ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6979
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 09:15
[QUOTE=Aksaçlı]Merhaba,benim öğrenmek istediğim longfin vatoz doğada var dediniz bende sizden hangi sitede olduğunu sordum eğer varsa bende işin doğrusunu öğrenmek isterim.Sizin seçici üretim dediğiniz şeyde insan oğlunun kafasında tasarladığı tipteki balığı çaprazlama ve genlerine müdahale etme yolu ile elde etmesidir.Bu şekilde üretilen bir balıkta hiç bir zaman saf ırk değildir selam ve saygılarımla.[/QUOTE]
Bir referans verme çabam ya da niyetim yok. Doğada olan bir tür "doğal" ya da sizin tabirinizle "saf" bir türdür. Ancak doğada ortama uyum sağlayamama nedeniyle çoğu zaman kaybolup giderler. Balık toplayıcıları kimi zaman bu tip türleri yakaladıklarında aradan ayıklanıp özel üretim süreçlerine tabi tutulurlar. Düzenli ve seçici üretimle, şans eseri yakalanan, doğada kalsa yokolup gidecek "saf" özellikler akvaryum ortamında "kalıcı" hale getirilir.
Doğada hiç olmayan, tamamen yapay dölleme sonucu, normalde doğada hiç karşılaşmayacak, karşılaşsa bile çapraz üremesi gerçekleşmeyecek türlerin yumurta ve spermlerinin birleştirilmesi ile üretilen balıkar saf olmayan, doğal olmayan türlerdir. Doğada bile kimi zaman alakasız türlerin kendi aralarından eşleştiklerini görmek mümkündür.
Papağan tamamen "gerçekten laboratuarda yapay dölleme yoluyla üretilmiş" bir türdür. Buna karşılık Flowerhorn daha çok çaprazlamalar yoluyla farklı türlerin bir araya getirilmesiyle elde edilmiş bir türdür. Sonuçta ikisi de hibrit türler olsa da Flowerhorn doğada Trimac gibi bir atadan gelir. Papağanın ise hiçbir doğal geçmişi yoktur.
Umarım örnekler açıklayıcı olmuştur. Olmamışsa da bahsettiğim adı geçen türlerin üretim süreçlerini incelerseniz demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AksaçlıÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 950
AksaçlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 18:48
Merhaba,konu tam bir kısır döngü oldu gayet basit ben longfin diye bir balığın doğal ortamda bulunmadığını söylüyorum siz var diyorsunuz konu kişisel tartışmaya dönecek gibi duruyor.Konuyu başlatan arkadaşı aydınlatmak için verdiğim bilgi tartışma ortamına dönüştü ben şahsen hibrit balıkların beslenmesine karşı değilim sadece yanlış bilgi var ve onu düzeltmek istedim ayrıca şu an albino ve L 144 Longfin besliyor ve üretiyorum zamanında papağan da besledim,ama bu balıklar insan üretimi ve ben onları çok seviyorum bu tartışma içinde bir daha mesaj yazmaya niyetim yok merak eden arkadaşlar araştırıp doğrusunu öğrenebilirler selam ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cujo®©Çevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 292
Cujo®©Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2015 21:32
Mavi göz olan cüce orijinaldır. Tüllerinde desen yoktur
Diğeri ise albinodur. Albino bir hastalıktır. Genetik bir hastalık ve ömrü kısa olur. Siyahlardaki tül desenleri; albinoda da vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir