135 Litre GoldFish Tankı ( Yeni Video sayfa 13)
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2014 09:43
Şu resimleri normal forumun resim butonuyla yüklesende bizde öğleni bekelmeden görsek, edit.. telefondan baktımda maşallah her zamanki gibi gayet güzeller ama turuncu başka.
şu forumdan istediğin balığı seç deseler alacağım tek balık başkada yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 20:26
Bu bölüm akvaryum tanıtımı olarak var ama bir çok üye ve misafir üye hobiye başlamak için burada araştırmalar yapıyor. Japon balıkları ile ilgili de Türkçe kaynak fazla değil. Her ne kadar yeni bir tank sahibi akvarist olsam da dikkat ettiğim şeyleri paylaşmak isterim. Tecrübeli arkadaşlar da katkıda bulunurlarsa ve fikirlerini beyan ederlerse çok sevinirim. Bu arada paylaştıklarım ve uyguladıklarım bana göre doğru olanlardır. Aksi fikirde olanlarda olacaktır mutlaka.
Goldfish59 2014-07-24 20:29:08
- Japon balıklarının zor şartlar altında hayatta kalabildiği doğrudur ama bu onlara haketmedikleri ortamda yaşamaya zorlamamızı gerektirmez.
- 100 litreden küçük tanklarda japon bakılmasına karşıyım. 9-10 cm'lik japon balığı başına da en az 35 litre su olmalı. Balık büyüdükçe gerekli olan hacim de büyüyecektir.
- Tankın yüksekliği 40 cm'i geçmemeli. Mümkün olduğunca uzun olmalı.
- Geniş yüzme alanı bulduklarında mutlu olurlar. O yüzden fazla dekorasyona gerek yok. Birkaç kök anubias, irili ufaklı 9-10 taş koymak yeterli. Yeteri kadar renkli ve gösterişli balıklar zaten, dekorasyon olmadan da tank harika görünüyor.
- Kumu tükürmeyi çok severler. O yüzden kesinlikle biraz iri taneli kum kullanılmalı, ince kum japon balıkları için çok uygun değil. Genelde hagen kum tercih edilmeli.
- Tankın kurulacağı oda mümkün olduğu kadar; az kişinin girip çıktığı, ışıkların sürekli açılıp kapanmadığı, fazla gürültü yapılmayan, loş ve ısısı fazla değişken olmayan bir yer olmalı.
- Dış filtre kullanıyorsanız, içindeki malzemeleri iyi markalardan seçin. Yazın 2 ayda bir, kışın 3 ayda bir temizleyin. Filtre malzemelerinin zamanı gelince de vakit kaybetmeden değiştirin.
- Yemleme balık kalitesini sağlamaktaki en önemli faktörlerden biri. Kurutulmuş yem, jel yem, dondurulmuş yem, sebzeler ve kaliteli markaların kendini ispatlamış yemlerini kullanın. Alacağınız yemler mümkün olan en küçük boyutlarda olsun. Kapak açıldıktan sonra son kullanma tarihinden önce bozulmasa da besin değeri azalmaya başlayacaktır. Ben 15-30 grlık kutula alıyorum. En az 5-6 çeşit yemin olmasını öneririm. Günde 2 kez yemleme yeterli olacaktır. Yavru balıklarınız varsa 4-5 aylık olana kadar günde 4-6 kez azar azar yemleyiniz. Ayrıca yemlerinizi tanka atmadan önce suda bekletin ve vitamin damlatın.
- Japonlar oksijeni bol suyu severler. Tankınızda mutlaka hava taşı bulundurun.
- Su değişimini sık sık yapmak balıkların kalitesini arttıracaktır. 2 günde 1 %25 su değişimi yapın. Suyu aldığınız kaynağa güvenmiyorsanız kesinlikle sudaki zararlı maddeleri dezenfekte eden su düzenleyicileri kullanın.
- Kaliteli lambalar kullanın. Günde 7-8 saatten fazla ışıkların açık tutulması gereksiz. Onların da geceleri dinlenmeye ihtiyacı var. Göz kapakları da olmadığına göre geceleri karanlıkta olmaları faydalı olacaktır.
- Kışın ısıtıcı kullanılması taraftarıyım. Japon balıkları 15-16 derecelerde bile yaşayabilir. Ama onları etkileyen ısı farkları. O yüzden kışın ısıtıcınızı 21 derece civarına sabitlerseniz faydalı olacaktır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma geldikçe eklemeyi düşünüyorum. Diğer arkadaşların da katkıları mutlaka olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 21:44
İnce silis kum en ideali. Sonrasında ince dere kumu olabilir
Yosunlu akvaryumlar, yeşil su uygulamaları da güzel balıklar için ideal sistemlerdir...
Yosunlu akvaryumlar, yeşil su uygulamaları da güzel balıklar için ideal sistemlerdir...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2014 01:21
Maşallah maşallah çok güzel bakıyorsan tosuncuklarına. Balıkların sanki biraz büyümüş gibi geldi bana abi. Bu arada 1.sayfada okudum çok klorluymuş senin su. Bende çorluda yaşadığım için bizim mahallenin nedense suyu klorlu değil, hiç kokmuyor abi. Sizin ev başka muhit olduğu için herhalde daha fazla klor var suyunuzda. Klora dikkat et abim sağlıcakla kal. Bir şey lazım olursa mesaj veya arayabilirsin. İyi günler. Ebubekir ATAR 2014-08-05 16:33:49
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 14:32
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=N4Kn3rD0HRM[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 12:28
Oktay,
Senin tankta bu kadar fazla kaya olduğu yeni dikkatimi çekti.
Yemleme yaparken (özellikle haşlanmış bezelye verirken) artıkların kayaların arasına girip girmediğine dikkat ediyor musun?
Beyaz maskeli turuncu orandan harika kardeşim.
Allah bana da nasip etsin benzerinden :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 19:16
Yeni yaydım onları. Bezelyeleri soldaki anubiasın hemen yanındaki taş olmayan bölgeye atıyorum, sorun olmuyor. Çoğu taşım kuma gömülmüştü onları çıkarmıştım, ondan çoğalmış gibi duruyor. 3-4 hafta sonra yine en az yarısı kuma gömülmüş olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 19:41
Maaşallah nazar değmesin keyfleri yeride sağlıklıda gözüküyorlar etrafa sana ilgileride iyi, sağlıklı günlerde besle oldukça sevimli gözüküyorlar, taşlarda metilen mavisindenmi mavi oldular Akvaryuma başka balık sokma bunlarla yola devam et 5-10 sene yaşarlar inşaallah. Alırsın bir balık parazit getirir uğraş dur bence japonlar bile kendi içlerinde kendi türüyle bir beslemek en güzeli, ryukinse sadece ryukin, orandaysa sadece oranda, gibi. Ama bunu çoğumuz yapamıyoruz bilsekte.mesutok 2014-08-04 19:44:53
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 15:31
Oktay bey maşallah çok güzeller.Güle güle büyütün. Mesut bey size katılıyorum ama sanırım biraz açgözlülük var çoğumuzda hepsinden olsun diyoruz sanırım ondan kaynaklanıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 17:17
Herhangi bir hareket yok, yakinda olabilir. :) Bu arada 1 aylik yeni bir beslenme programi uygulayacagim. Bakalim sonuçları ne olacak :))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 10:13
Benim 1 ay önceki partimden kendime ayırdığım 6cm lik redcapta yeni yem düzenimden sonra bir gelişme varki inanamadım.. Kafa yapısı hızla arttı ve şişkince bir göbeği oldu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir