Zebra nerite
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 16:04
Türkiye'de imkansız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2013 12:30
Akvaryumda ürütimi olmayan bir canlı türü bi çok salyangoz gibi tatlı su da yumurtlar ve tuzlu suda oluşumunu tamamladıktan sonra tekrar tatlı suya dönerler...
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2013 22:30
Şansa su değerleri tutup üreten biri vardı. Ben de bir yavru aldım, ama yaşatamadım.(Helena saldırmış.) Su değerlerini tam bilmiyoruz ama denk gelebiliyor.
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 19:56
Ben de şans eseri 1 adet ürettim. 6-7 ay yaşadı ama katil salyangoz sağolsun affetmedi.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 00:15
[QUOTE=eskserkan]
Ben de şans eseri 1 adet ürettim. 6-7 ay yaşadı ama katil salyangoz sağolsun affetmedi.[/QUOTE]
Serkan Bey, şans eseri derken tamamen şans eseri mi üredi yoksa su değerlerini değiştirerek vs. bi çabanız oldu mu. Zebra neritler hayran kaldığım salyangozlar ancak üretilemedikleri ve doğadan toplandıkları için akvaryuma koyduğumda da vicdanım çok rahat olmuyor. Keşke akvaryumda üretmeyi başarabilsek.
Serkan Bey, şans eseri derken tamamen şans eseri mi üredi yoksa su değerlerini değiştirerek vs. bi çabanız oldu mu. Zebra neritler hayran kaldığım salyangozlar ancak üretilemedikleri ve doğadan toplandıkları için akvaryuma koyduğumda da vicdanım çok rahat olmuyor. Keşke akvaryumda üretmeyi başarabilsek.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 13:21
[QUOTE=MD.mehmet]
[QUOTE=eskserkan]
Ben de şans eseri 1 adet ürettim. 6-7 ay yaşadı ama katil salyangoz sağolsun affetmedi.[/QUOTE]
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Şans eseri derken hiçbir çaba harcamadım.Bitkili akvaryumumda su değerlerim
Ph: 6,5-6,8
Fosfat: 0,5 ppm
Nitrat: 8 ppm
Gh-Kh-İletkenlik hiç ölçmedim.Mangrov kökleri asma dalları ile bol bitkili bir akvaryumdu. Su değerleri hafif asitik sayılır.
Hatta başka salyangoz mu girdi akvaryuma diye 4-5 kişiye daha gösterdim ve hepside nerite yavrusu demişti.Resimlerini bulabilirsem eklerim.