Yunus mu Lepistesmi ?
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 21:45
Merhaba bu foruma yeni üye oldum. Balık olarak yunus ve lepistes beslemek istiyorum. Siz hangisini tavsiye edersiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 21:46
Akvaryum hacmi hangisine uygunsa onu besleyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 21:47
Öncelikle elinde var olan malzemeleri yazmalısın.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 21:48
Akvaryumunuz bitkili ve küçükse ya da bitkili ve büyükse lepistes, bitkisiz ve büyükse yunus beslemenizi öneririm. Büyükten kastım 250l ve üstüdür.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 22:03
80lt.de güzel bir bitkili canlı doğuran (Lepistes,Velifera,Kılıçkuyruk) olur..
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 23:56
Yunus ve lepistes seçeneklerinden, lepistes besleyebilirsiniz. Yunus için hacim çok küçük...
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2011 11:31
Hacminiz yunus icin az ama herşey bir yana 1 yıl kadar lepistes veya canlı doğuran bakarsanız hem tecrübe kazanırsı hemde yavrularını büyütermek hoşunuza gidicektir boylece hobiye daha sıkı bağlanırsınız.İlerde büyük akvaryum alınca yunus beslersiniz.Bu isin sonu yok şimdi bırakırsınız ama 5 yıl sonra bir gun aklınıza gelır ve kendinize hakım olamayıp tekrar başlarsınız.
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 18:54
Bence akvaryum hacminiz için canlı doğuran daha uygun olur ..Görsellikde olsun diyorsanız ..Bitkili bir canlı doğuran akvaryumu kurabilirsiniz ..Saygılar ..
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 20:45
O hacimde Y unus beslenmez ve lepistes rahatlıkla yaşar hem kolay yavru lırsınız hem acimiler canlı doğuranlar la başlarsa daha iyi öğrenirler bence 1 yada 2 sene sonra ( akvaryum hacmini artırırsanız) beleyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2011 21:03
Akvaryum hacminiz lepistes için daha uygun,yunus biraz daha büyük hacimlerde bakılabilir, bitkili bir canlı doğuran akvaryumunun güzel olacağını düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 19:05
Lepistes.KaPTaN 2011-03-02 02:47:38
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 19:23
arkadaşlarımında dediği gibi yunus için küçük ama lepistes için yeterli bi akvaryum kardeşim al içine cins lepiteslerden biraz sonra geç karşısına zevkle izle :)
lepistesciyim bende yeni başladım senin gibi.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2011 20:35
Yıllardır cichlid beslerim ama hep şöyle geniş hacimli bol bitkili bir canlı doğuran tankı kurma özlemim olmuştur.Sizde yeni başladığınız için bence önce bir lepistes besleyin derim.Daha sonra isterseniz cichlid e geçersiniz. Hem akvaryumunuzun hacmide canlı doğuranlar için uygun yunus için uygun değil.akinizm 2011-02-19 20:35:58