Yosunu yiyen balık veya başka bir şey varmı?
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 20:28
Selam arkadaşlar ben yeni 30 l bitkili akvaryum kurdum icinde 4 lepistes var 1 erkek 3 dişi bitkilerin adını bilmiyorum aydınlatmam günde 8-9 saat ve kücük yeşil yosunları gördüm 1 hafta sonra bunu yiyen balık varmı dır veya başka bir şey
Cevaplar icin teşekkürler
Cevaplar icin teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 22:31
30 litre icin hangisi olur bide lepistes karidesle yaşarmı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2014 23:09
vatoz bitkiyi yemezmi
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 00:18
Öyle bir durumla karşılaşmadım tam tersi bitki üzerindeki yosunlaşmaları da yiyebiliyorlar ama direkt bitki akvaryumumda bulunan çınar, cobamba, gül ve cüce saz bitkilerine herhangi bir zararları olmadı
matikler 2014-04-26 00:18:59
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 00:25
Cüce vatozlar bitkiyi yemez. Sadece çürüyen yaprakları vs. yer. Karides lepistes ile birlikte yaşar yalnız karides yavruları lepistesler için birer canlı yem olurlar. O yüzden çoğaltmanız biraz sıkıntılı olabilir. Otocinclus affinis denilen bir tür var. Bu balığı da deneyebilirsiniz. Cüce vatozlara göre daha hareketlidir. Üremesi vatozlara göre daha zordur. Vatozlar gibi küp veya dar alanlara değil yaprak altlarına filan yumurtlarlar.
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 14:50
Ben cüce vatoz veya elma salyongoz alsam fiyatları ne kadar
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 18:55
Ben moli alırımda cok cabuk hasta oluyor ve kararım elma salyangozdan Birde Bitki li akvaryuma taş koyabilirmiyim cikletlere koyulan taşlardan suyu sertleştiren lepistes var akvaryumda yavrular saklansın diye olurmu
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2014 19:29
Bütün taşlar suyu sertleştirmez.Sertleştirmeyen bir taş olur.Gerçi sertleştirenin de ne kadar sertleştireceği tartışılır.Yalnız elma salyangozu bitkileri yiyebilir gibime geliyor.