yerli deniz akvaryumu kurulumu (mecburen tropik)
Hayırlı olsun, güzel olmuş. Tabak şeklinde düz bir kayayı da köprü olacak biçimde koyarsanız daha da güzel olur düşüncesindeyim. Balıkların saklanacağı gölgelik bölgeniz olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Malesef bu sabaha karşı 2.30 da ofisten haber geldi akvaryum su kaçırıyordiye gittiğimde taban camı bodan boya çatlamış ve 750 lt su heryere yayılmıştı 06.00 itibariyle temizlik bitti akvaryumcumu arayıp iyi dileklerimi iletmeyi sabırsızlıkla bekliyorum 15 günlük emek boşa gitti bakalım akvaryumcu nasıl bir çözüm bulacak sizlerden özürdiliyorum geçikmeli olsada yerli deniz akvaryumunu inşaallah kuracağım
Malesef bu sabaha karşı 2.30 da ofisten haber geldi akvaryum su kaçırıyordiye gittiğimde taban camı bodan boya çatlamış ve 750 lt su heryere yayılmıştı 06.00 itibariyle temizlik bitti akvaryumcumu arayıp iyi dileklerimi iletmeyi sabırsızlıkla bekliyorum 15 günlük emek boşa gitti bakalım akvaryumcu nasıl bir çözüm bulacak sizlerden özürdiliyorum geçikmeli olsada yerli deniz akvaryumunu inşaallah kuracağım
Çok teşekkür ederim erman bey vallahi zaman en büyük kayıp gerisi teferruat en az bu olay 1 ay geri attı beni hadi bakalım hayırlısı ilginizden dolayı tekrar sağ olun
Akvaryumun temizliği ve kurutulması işlemi bitti allahnasip ederse cuma günü tamir başlayacak yapı marketten 20 mm deniz suntası ve 20mm strafor aldım vira bismillah
Akvaryumun temizliği ve kurutulması işlemi bitti allahnasip ederse cuma günü tamir başlayacak yapı marketten 20 mm deniz suntası ve 20mm strafor aldım vira bismillah
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Her zaman beklerim, inşaallah bitecek
Mustafa bey çok geçmiş olsun.Yerli deniz akvaryumu çok keyifli keyifli olduğu kadarda zahmetlidir .Volkan bey olayın püf noktasını söylemiş , ısı .Isı enbüyük problemdir.Su sıcaklığı genelde egeden bahsediyorum yazın 24 derece civarındadır soğutucu kullanmadığınız akvaryum çok kısa bir sürede 30 dereceyi görür buda balıklar ve diğer canlıların sonu olur.Işık yerli denizde enson düşünülecek birşey.Canlı kayanın önemini anlatmaya gerek yok,tavsiyem kesinlikle kendiniz çıkarmayın ,hazır alın .Balıklara gelince yakaladığınız balık kesinlikle zedelenmemiş olsun ,ağ,sepet,olta gibi malzemeler balığı çok hırpalar.Balığı getirdiniz akvaryuma koyarken ısının kovadaki su ile akvaryum suyunun aynı olaması veya nerdeyse damla damla akvaryumundan su çekerek eşitlenmesi.Canlı getireceğini deniz tuzluluk oranına bakıp akvaryumunuzada aynı değerleri sağlamak.Gelen balığı hazır yeme alıştırmak, ben genelde 3 gün sonra vermeye başlıyorum.Denizden su çekmeyin denenmiş bir olay ,çok kısa sürede kendini bozuyor ,hazır tuz ile yapmanızı öneriyorum.Umarım harika bir akvaryum ve canlılara sahip olursunuz .Saygılar.