Yer problemi...
Arkadaşlar balıklarımızdan yavru almak çok güzel. Hele hele onların büyümelerini seyretme zevki asla tartışılmaz. Fakat bu konuda küçük bir problem yaşıyorum. İmzamdaki kribensis ve sarı prensesler düzenli olarak ve fazla miktarda yavru veriyorlar. Doğal olarak yer problemi yaşamaya başladım. Son olarak 10 lt lik birkaç su şişesini yavrular için hava motoruyla destekleyerek hazırlamayı düşündüm. Mevsim dolayısıyla ısıtıcıya ihtiyacım olmayacak. Filtrede koymayacağım. Onun yerine günlük az miktarda su değişimleri düşünüyorum. Yeni bir tank almamı tavsiye etmeyin zira o zaman eşim beni akvaryumlarla beraber kapının önüne koyar. Yavruları vermek için bir akvaryumcu ile anlaştım fakat belli bir boya gelmeleri gerekiyor. Herneyse... Sizce yapacağım bu pet şişe uygulaması uygun olurmu? Ayrıca aynı boydaki kribensis ve sarı prenses yavrularını aynı yerde besleyebilirmiyim?
Mutlu ve bol yavrulu balıklar dilerim...
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özden Bey,
Büyük plastik çöp kovalarından alabilirsiniz 70 litrelik olanlar var su kirlenme problemini de minimuma indirmiş olursunuz. Tabiiki su değişimleri yine yapmanız gerekir. Daha sonra da su dinlendirmek için kullanırsınız. Yine de Adana'da olduğunuzdan dolayı su sıcaklığına dikkat etmenizi öneririm. Direk güneş almayan bir yere koyarsanız(örneğin banyo olabilir bizim banyo evin en serin yeri olduğu için böyle yazdım) su sıcaklığını da kontrol altına almış olursunuz.
Yavrularınızı sağlıkla büyütmeniz dileklerimle...