Yeniden Kurulum(Yeni Video Eklendi Sayfa 5)
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 01:21
Bence başarılı vesık bir kurulumolmuş taban çimlerini bende çok seviyorum ama koymaya kalksam benim vampirler 10 dakika içinde hepsini tertemiz yaparlar :) Çimden eser kalmaz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2014 01:24
Teşekkürler Parvula yemeyen türlere yönelebilirsin. Canlılardan çok bitkiler benim için daha önemli şuanda :)
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 21:27
Akvaryumunuz harika !
Ama size önerim Rotala'ları çıkarmanızdır. Bence kahverengi ve yeşil iyi oraya bir kırmızı katmaya sebep yok.
Birde o filtre ters mi ?
İyi fikirmiş.Fartherplaynon 2014-12-10 21:28:59
Ama size önerim Rotala'ları çıkarmanızdır. Bence kahverengi ve yeşil iyi oraya bir kırmızı katmaya sebep yok.
Birde o filtre ters mi ?
İyi fikirmiş.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 22:47
[QUOTE=pekozgur]Fatih bey, sizin sistemde şu anda ekipmanlar, taban, ışık, co2, filtre vs tam olarak ne şekilde?[/QUOTE]
[QUOTE=Fartherplaynon]Akvaryumunuz harika !
Birde o filtre ters mi ?
İyi fikirmiş.[/QUOTE]
Ekipmanlar: |
Filtre Sistemi -Eheim 2213 Dış Filtre -SunSun Hw-603B Dış Filtre -Sunsun Dış filtreye bağlı Jebo uv-h5 5w U.V. Filtre Aydınlatma -2x24w Aquastar T5 Florasan-2x24w Grolux T5 Florasan-3x85cm 3 çipli çerçeveli led. -CO2 5lt tüplü sistem. 24 saat saniyede 1,5 kabarcık/damla |
Bakım: |
Bitkiler Zemin 4-5 kök staurogyne repens 6-7 kök pogostemon helferi ??? kök eleocharisparvula Diğer Bitkiler lysimachia nummularia aurea ludwigia_peruensis ludwigia_palustris limnophila_aromatica rotala_macrandra_'green_narrow_leaf' Ağaç formu verilmiş moss Bakım Haftalık %30 su değişimi, 2 Ayda bir filtre temizliği yapıyorum. NPK+Demir ile sıvı gübre takviyesi sağlıyorum. |
[QUOTE=Fartherplaynon]Akvaryumunuz harika !
Birde o filtre ters mi ?
İyi fikirmiş.[/QUOTE]
Bitki hastası biri olduğum için rengi ve formu hoşuma giden bütün bitkileri eklemek istedim. Önde duran kırmızı bitki rotala değil bu arada. Filtrem ters değil çıkışını o tarafa koydum.
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 23:35
Ne olursa olsun ,temiz, güzel, düzenli bir akvaryumunuz var. Elinize sağlık.
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 10:46
Fatih bey,
Maaşallah akvaryumunuz çok güzel görünüyor. Benim akvaryumum şuan sizin ilk kurulumum diye paylaştığınız resimdeki gibi :) İnşallah ilerde bende böyle güzel işler çıkartabilirim. Örnek aldığım akvaryumların başında geliyor :)
Tebrikler
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 11:15
[QUOTE=FatihYildiz][QUOTE=pekozgur]Fatih bey, sizin sistemde şu anda ekipmanlar, taban, ışık, co2, filtre vs tam olarak ne şekilde?[/QUOTE]
[/QUOTE]
pekozgur 2014-12-19 11:16:00
Filtre Sistemi -Eheim 2213 Dış Filtre -SunSun Hw-603B Dış Filtre -Sunsun Dış filtreye bağlı Jebo uv-h5 5w U.V. Filtre Aydınlatma -2x24w Aquastar T5 Florasan-2x24w Grolux T5 Florasan-3x85cm 3 çipli çerçeveli led. -CO2 5lt tüplü sistem. 24 saat saniyede 1,5 kabarcık/damla |
Bitkiler Zemin 4-5 kök staurogyne repens 6-7 kök pogostemon helferi ??? kök eleocharisparvula Diğer Bitkiler lysimachia nummularia aurea ludwigia_peruensis ludwigia_palustris limnophila_aromatica rotala_macrandra_'green_narrow_leaf' Ağaç formu verilmiş moss Bakım Haftalık %30 su değişimi, 2 Ayda bir filtre temizliği yapıyorum. NPK+Demir ile sıvı gübre takviyesi sağlıyorum. |
[/QUOTE]
Bilgiler için teşekkürler. Taban olarak ne var şu anda? Hagen, Dasz Soil, torf, misket gübre vs vs?
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 23:13
Bir de o taşları nerden buldunuz ? Ben hergün arıyorum ama yok. Şansımı Bauhaus'ta deniyeceğim. Umarım bulurum.
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 23:05
[QUOTE=pekozgur][QUOTE=FatihYildiz][QUOTE=pekozgur]Fatih bey, sizin sistemde şu anda ekipmanlar, taban, ışık, co2, filtre vs tam olarak ne şekilde?[/QUOTE]
[/QUOTE]
[QUOTE=Fartherplaynon]Bir de o taşları nerden buldunuz ? Ben hergün arıyorum ama yok. Şansımı Bauhaus'ta deniyeceğim. Umarım bulurum.[/QUOTE]
[/QUOTE]
Bilgiler için teşekkürler. Taban olarak ne var şu anda? Hagen, Dasz Soil, torf, misket gübre vs vs?
[/QUOTE]
Cevap geç oldu biraz kusura bakmayın ne zamandır giremiyorum iş yoğunluğundan. Tabanda 1cm Hagen, üstüne JBL Manado 5lt, bununda üstüne yaklaşık 6-7cm hagen serdim. Misket gübre düşündüm ama bitki aldığım yerdeki abi misket gübrenin bitkileri çürütüp karartacağını söylediği için kullanmadım.
[QUOTE=Fartherplaynon]Bir de o taşları nerden buldunuz ? Ben hergün arıyorum ama yok. Şansımı Bauhaus'ta deniyeceğim. Umarım bulurum.[/QUOTE]
Taşlar fosil ağaç diye geçiyor. İstanbul Maltepe de aqua-botanic diye bir yer var orada mevcut. Hatta geçen hafta gittim orada vardı. İsterseniz bu konuda yardımcı olabilirim.
Birde güncel resim atayım. Saygılar.
Beğenenler: [T]6005,Echoe[/T]
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 13:29
Maaşallah çok hoş özellikle tabanına bayıldım.ylmzydn 2014-12-28 13:30:04
Suyunuz çok berrak geldi gözüme dış filtrenin içinde ne kullanıyorsunuz ve genel anlamda memnun musunuz dış filtrenizden?
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 15:59
[QUOTE=ylmzydn]Maaşallah çok hoş özellikle tabanına bayıldım.
FatihYildiz 2014-12-28 15:59:40
Suyunuz çok berrak geldi gözüme dış filtrenin içinde ne kullanıyorsunuz ve genel anlamda memnun musunuz dış filtrenizden?
[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Eheim bio mech, elyaf, 2 ad eheim sünger, eheim substrat, Seachem purigen. Genel anlamda memnunum filtremden. Şuana kadar bir sorun çıkartmadı.
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2015 12:05
Beğenenler: [T]6005,Echoe[/T]