Yeni tür
Yeni 50*50*50 üst üste 2 akvaryum yaptırmaya karar verdim.Alttaki akvaryum karantina veya dinlendirme üsttekide tek tür cichlid beslemeyi düşünüyorum.Aklımda 3 fikir var.
1-)6-7 tane brichardi eş tuttuktan sonra sadece 1 çift bırakacağım
2-)3 tane siyah calvus 1 e 3d
3-)3 yunus 2 d 1 e
Ben en çok yunnus istiyorum çünkü daha öncede cichlid beslerken en sevdiğim balıklarım yunuslarımdı.Sizin fikirlerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sadece yunus değil tüm malawiler için hacmi büyük tanklar daha sağlıklı olur.Tankı büyütme şansınız varsa bu şansı kullanın derim ben ama diğer tür balıklar içinde tank ne kadar büyürse verimlilik ve sağlıkta o kadar iyi olur. Saygılar
Tankı büyütme şansım yok.Çünkü yerim kısıtlı.Daha önceden malawi beslediğim akvaryumum var fakat ondda discuslarım var.Yapabileceğim tek şey var oda 4 discusumu 50*50*50 lik yanka alıp yunusları 80*40*50 lik akvaryuma alabilirim.Zaten 50*50*50 lik akvaryuma 3 yunus almayı düşünüyorum yunus başına 41,666666... gibi bir hacim düşüyor 80 cm lik akvryumdada 46,66666....Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Calvuslarda fazla dişi her zaman daha iyidir. Dişinin kendisini toparlaması erkeğe göre daha uzun sürer. Tek eşli olduğu zaman erkek çiftleşme isteği yüzünden dişiyi hırpalayabilir. Dişi sayısı fazla olduğu zaman, hazır olan dişiyle ilgilenecektir. Bu arada diğer dişi kendini toparlayacaktır. Zaten calvus yumurtladığı zaman yumurtaları ayırmak gerekiyor. Öyle veya böyle yumurtayı veya yavruları ilk yemeye çalışan erkek olacaktır.
Saygılarımla...