Yeni Tasarım Sump Sistemi + Kum Filtresi Video S:2
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan Bey merhaba, Daha yeni izleme firsatim oldu videoyu. Valla bir an NFL, NHL ya da NBA spikerleri filtre tanitiyor sandim. :)
20 dk hand-held kamera goruntusu biraz basdonmesi yaratti :D sistem gayer guzel isliyor gibi. Uzun vadede kullanimini da aktarirsiniz tabi. bir fikir geldi aklima, hava motoru kullanmadiginizi belirtmissiniz, (zaten sistem sifonlamadan dolayi hava alip suyu yeterince havalandiriyor) yalniz kumun hareketsiz kisminin da hareketlenmesi icin kumun en dibine bir hava tasi, hatta daha iyisi hava perdesi diye tabir edilen malzeme konulabilir mi acaba? bu cikan hava kabarciklari tum tabanin hareketlenmesini saglar diye dusunuyorum.
Volkan Bey merhaba, Daha yeni izleme firsatim oldu videoyu. Valla bir an NFL, NHL ya da NBA spikerleri filtre tanitiyor sandim. :)
20 dk hand-held kamera goruntusu biraz basdonmesi yaratti :D sistem gayer guzel isliyor gibi. Uzun vadede kullanimini da aktarirsiniz tabi. bir fikir geldi aklima, hava motoru kullanmadiginizi belirtmissiniz, (zaten sistem sifonlamadan dolayi hava alip suyu yeterince havalandiriyor) yalniz kumun hareketsiz kisminin da hareketlenmesi icin kumun en dibine bir hava tasi, hatta daha iyisi hava perdesi diye tabir edilen malzeme konulabilir mi acaba? bu cikan hava kabarciklari tum tabanin hareketlenmesini saglar diye dusunuyorum.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]
Details: Package to: Bandirma / Balikesir Turkey TR Current Status: Received at i-Parcel | |||||||||||||||
Tracking Events
|
Teşekkür ederim ama sade olsaydı hem yaparken keyif almazdım hem de bütün sumplardan farkı olmazdı. Müdahale etmek o kadar zor değil. Zaten sump sistemleri uzun zaman müdahale etmeden filtre işini görüyor.
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Bu tip kum filtreleri biyolojik filtrasyon amacı ile aerobik bakterilerin kumun içinde oluşması ve su buradan geçerken denitrifikasyon sağlanması amacı ile kullanılmaktadır, aklıma gelen ise, bu sistemler dış filtrelere eklenebilmekte vs. netice itibari ile acaba 1 adet dış filtreyi su giriş ve çıkış sepetleri hariç kum filtresi olarak kullanmamız mümkün olamaz mı?[/QUOTE]
Cüneyt abi tabiki dış filtrede bu iş için kullanılabilir. Ben bunu da düşünmüştüm. Fakat sump çalışıyorken ayrıyetten bir de dış filtre çalıştırmam gerekecek diye sumpa eklemek istedim. Gerçi şuan dış filtremde çalışıyor ama yakında onu kapatırım.
Dış filtrede şu şekilde düşünmüştüm. Dış filtrenin bütün sepetlerini çıkartıp, su iniş kısmına dış filtrenin tabanına kadar pvc boru takacaktım. Kum filtresi hazır olacaktı.
Hatta hiç yeni sump yapamadan ben su arıtma sistemlerinin kartujlarından yapıp, dış filtrenin çıkışına bağlayacaktım kakat kartujların tanesi 90 tl olduğu için yeni sump yapmak daha tasarruflu olacaktı. Bu yüzden sumpda kullanmayı tercih ettim.
Videoda da kum yerine purigen kullanılmış. Purugen ucuz olsa bende purugen denerdim. Çok daha berrak su kalitemiz olurdu.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=fLYLd3Bldkw[/VID] [VID]http://www.youtube.com/watch?v=II1YDZyH3y8[/VID]
Olmaz Cüneyt abi. Sepetleri çıkartınca dış filtre aldığı suyu direk en üst kısma bırakır. Orada pervane var zaten direk aldığı suyu geri akvaryuma verir. Zaten akıntıyı dipten verececksin ki kum dalgalansın. Yoksa bir anlamı olmaz. Ex700ün kovası şeffaf da değil bildiğim kadarı ile. Kum hareket ediyor mu , az mı fazla mı göremeyeceksin . Gerçi kovayı doldurursun fazlalığı akvaryuma atar zaten.
Kumun seviyesini sen ayarlamıyorsun abi. Kumu doldurdum ben mesela fazlalık kumu sumpun diğer bölmesine attı. Sen dış filtreye kumu doldurursun oda fazlalık kumu zaten akvaryuma atacaktır. Suyun akış hızı da etkiler tabi. Ben güçlü kafa motoru kullandığım için benim sump şelale gibi maşallah. Su hızlı olunca da kumu fazla çalkalıyor, su sirkilasyonu fazla oluyor ve kumu tahliye ediyor.
Benim izlediğim bütün videolarda kum ince tanecikliydi. Kalın tanecikli olsa tabi kum tahliye olmaz ama bastığımız su o zaman kumu dalgalandırmaya bilir. Tam emin değilim. Denemek lazım. Ama ben kalın taneli kum kullanan görmedim. Şuan bilgisayarımı formatlıyorum abi. Akşama konuya değişik örnekler eklerim. Farklı kum filtreleri var. Yapımı daha basit. Onları incelersin. Dış filtreni bozmak zorunda kalmazsın.