Yeni Nano Tavsiyeleriniz.
Sump imkanım ve yerim yok çünki evde 2 adet talı su akvaryumum var.,
1 adet resimde görülen protein skimmer kullanmayı düşünüyorum.
İlave gerekli malzemeleride mümkünse marka ve modeliyle ekleyebilirseniz çok sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hareketli bitki gibi olan canlı dediğiniz sanırım anemon.
Aynı zamanda bu akvaryum tüm öneride bulunanların katkılarıyla yapılacak bir anonim olacak, kurulum tamamlandığında da hepimizin kurduğu akvaryum olarak takdim edilecek.
Şimdi ilk tavsiyem bu forumda ve internet ortamında yazılmış, paylaşılmış, anlatılmış bir çok kaynaktan bolca okumanız ve kafanızda "Ben bunu yapmak istiyorum" kısmını belirlemeniz bu işe başlarken sizin için çok faydalı ve kısa zamanda hüsranla sonuçlanmayacak bir adım olacaktır. Bu aşamadan sonra daha net bir karar verip kuruluma başlayın.
Keşke tuzu suya atıp 2 palyaço birde anemonu koyup kısa sürede ve sorunsuz istediğimiz akvaryumu yapabilseydik :) Ancak sizin söylediğiniz bir akvaryum ortamı ve o canlıları uzun süre sağlıklı yaşatmak ne yazıkki belli bir aşamaya gelmeden mümkün değil.
Şimdi size şu marka model dalga motoru alın, şu ışıklandırmayı kullanın, bu ps i kullanın diye öneride bulunmak büyük ihtimalle sizi yolun başında ikinci bir masrafa sokacaktır. Hep beraber kuralım ancak önce biraz araştırma yapın acele etmeyin çok daha güzel ve istediğiniz tarzda bir akvaryum olsun.
65-80 cm arası en fazla 80-90 litrelik bir akvaryuma aşağıya çıkardığım malzemeler.
Resun SK-300 Protein Skimmer
Kapasite: Saatte 300 L. 95 L kadar olan akvaryumlar için.Fiyatı: 40$ : 60 Tl.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Red Sea Deniz Tuzu 4 Kg. 120 Litre İçin Fiyatı : 35 Tl.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sylvanıa T5 28W 10.000 Kelvin 1 Adet. 30 Tl.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6W 3000L/H wave maker Fiyatı: 25$: 38 TL
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Red Sea Reef BaseNaturel Argonit Kum 10 Kg. Fiyatı: 50 TL.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3 Kg Canlı Kaya + 10 Kg Normal gözenekli yada kürlenmiş kaya Fiyatı : 70 Tl.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve son olarak sera nitrivitec bakteri kültürü ilave edip 1 hafta boş çalışan akvaryum.