Yeni Lepistes Tankım Hakkında
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 13:30
Önümüzdeki 2 hafta içerisinde 50 litrelik tankımda lepistes beslemeyi planlıyorum.
Lepisteslerle ilgili hiçbir deneyimim yok, forumdaki makalelere ve konulara göz atmama rağmen hala birkaç soru işareti mevcut kafamda...
- Kaç dişi, kaç erkek almalıyım/beslemeliyim ?
- Hangi bitkiden, kaç tane almalıyım ? Bitkiler hakkında hiçbir tecrubem yok, zorlanır mıyım ?
- Filtre olarak şunu düşünüyorum... Sizce yeterli mi ?
- Hangi çeşit bitki kumundan kaç kilo kullanmalıyım ?
- Pul yem mi granül yem mi önerirsiniz ?
BeaTs 2011-02-17 13:31:36
Lepisteslerle ilgili hiçbir deneyimim yok, forumdaki makalelere ve konulara göz atmama rağmen hala birkaç soru işareti mevcut kafamda...
- Kaç dişi, kaç erkek almalıyım/beslemeliyim ?
- Hangi bitkiden, kaç tane almalıyım ? Bitkiler hakkında hiçbir tecrubem yok, zorlanır mıyım ?
- Filtre olarak şunu düşünüyorum... Sizce yeterli mi ?
- Hangi çeşit bitki kumundan kaç kilo kullanmalıyım ?
- Pul yem mi granül yem mi önerirsiniz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 13:56
Hayırlı olsun 1 erkek 3 dişi şeklinde lepistes besleyebilirsin. Hagen bitki kumu alabilirsin. Yem olarak pul yem kullanmanı öneririm. Şelale fitre de büyük ihtimalle yeter.
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 14:40
Bitki bakımı göründüğü kadar kolay deildir. Işık ihtiyacı co2 ihtiyacı gübre ihtiyacı vs. Yinede en kolay bakılak tür olarak anubşasları görüyorum. Bunun dışında sazlar olabilir. 2 erkek 6 dişi şeklinde bir koloni oluşturabilirsin. Bu hacimdeki bir akvaryuma bitkileride göz önüne koyarsak 5 cm lik taban oluşturacak kadar bitki kumu koyman gerekir.
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 16:08
Sadece lepistes besleyecekseniz tavsiyem ;
3e 9d lepistes ,
Java moss , elodea bakımı kolaydır ayrıca yavrular için saklanma alanı oluşturur bol miktarda bitki olmalı ,
filtre oldukca iyi , şelale aparatıyla kullanınız ,
hagen kum iyi olur .
Yem olarak sera flora , sera vipan ,sera vipagran , tetra min iyi olur ...
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 16:45
Bir kaç kök almalısın , 3 ya da 4 elodea , biraz da java moss . bitkileri kıyı köşelere yerleştirirsen balıklara gezcek alan oluşturmuş olursun . Hem de yavrular daha rahat saklanırlar...