Yeni Kurulum Bulanıklık ve Ağır Koku
Arkadaşlar Merhaba;
Yeni Kurulum ve Sıkıntım hakkında yardım ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Filtre : Eheım 2228-02 pro serisi 3 sepetli : en altta meç üstteki iki sepette de subrast var. Meç in üzerinde bir mavi kalın gözenekli sünger ve en üstte de elyaf var.
Aydınlatma : 3 adet : 1 gün ışıgı , 1 beyz, 1 mavi
İç Filtre : yok
Hava Motoru : eheım 2 çıkışlı son ayarda çalışıyor.
Hava Taşı : elastik 90 cm akvaryumun arka camına yakın
Kum : 40-50 Kilo arası 1-3 mm kalınlıkta silis kum bej renk ağırlıklı karışık renklilerde var.
Kaya : 10 adet volkanik denilen kayalardan yaklaşık 20 kilo ağırlığında
Isıtıcı : 1 adet 500 watt
Sıcaklı : 26 derece
Su Yüksekliği : 50 Cm civarında
Balık Yükü : Şu anda 3 adet 9-11 Cm arası Yunus (Aldığım diğer balıklarıda koymaktan vazgeçip geri iade ettim kaybetme korkusu ile)
Kurulum Zamanı : 16 Ocakta kuruldu
Balıkların Konulma Zamanı : 22 Ocak 3 Adet yunus konuldu
Bitki Durumu : Şu anda Bitki Yok
Balıkların Şu anki Durumu : Sağlıklı gözüküyorlar. Filtreden gelen suya doğru akıntıya karşı oynuyorlar. Taşların üzerinde oluşan çok küçük yosunları yemeye çalışıyorlar. Kumları kazıp taşların altını oyuyorlar.Aniden hızlı hızlı yüzüp sonra bir anda 10- ila 15 dakika arası 10 cm karede oldukça hareketsiz yada yavaş hareketler ile duruyorlar.
Yem : Sera nın otcul ve etcil yemlerinden sabah akşam veriyordum. Yarım Çay kaşığı kadar.
Dipte Atık yem kalmıyor. Zaten hepsini havada kapıyorlar ama kırmızı yemi çok iştahlı yemiyorlar.
Su üzerinden yem almıyorlar genelde batan yemleri kuma düşmeden kapıyorlar.
Dip Çekimi : Henüz 2 kere yaptım balıkları attıktan 2 gün sonra ve dün akşam.
Su Değişimi : Henüz 2 kere yaptım balıkları attıktan sonra ilk seferki yaklaşık %35 civarıydı ikinci seferki %25 civarı.
Sıkıntımlarım İse Bunlar:
1-Suyumda Balıkları attıktan bir gün sonra fazla su katılmış rakı gibi yada bol sulu ayran gibi bir renk hakim oldu. Bir tuhaf bulanıklık.
2-Daha sonra suyun içerisinde beyaz beyaz parçacıklar tül gibi yada tüy gibi parçacıklar oldukça yogun bir şekilde çogaldı.Suda yüzüp duruyorlar
3-Ve en büyük derdim ev halkını ve beni en çok endişelendiren ve sıkıntıya düşüren çok ağır bir koku, kokuyu nasıl tarif edebilirim bilmiyorum ama böyle çürük yumurta yada dışkıya benzer ağır ve keskin bir koku ilk gün akvaryumun yanından hissediliyordu. İkinci gün eve odaya yayıldı. Şimdi daireye girince ben hissediyorum yada ben kokuya hassalaştım ondan çabuk alıyorum kokuyu.
Dün bu konu ile ilgili bütün yazıları okudum. Ama tam birebir sıkıntıma cevap olacak şeylere ulaşamadığımı düşündüğüm için sıkıntılarımı yazdım ve bana acil olarak sizden alacağım çözüm önerileri lazım yoksa ev halkı ile kötü olacağız ve başlamadan bir rüya bitecek.
Dün yine bir akvaryumcuya giderek aynen bu yazdıklarımı söyledim bana takta yeni kurulumlarda sık rastlanan bir şey olduğunu, amonyak ve nitrat patlaması olduğunu, sık su değişimi dip çekimi yapmam gerektiğini söyledi ve bir ilaç verdi. AMMONIA REMOVER. Dün akşam dip çekimi yaptım baya bir. Taze su koydum bir o kadar ama dinlenmiş su verme olasılığım sıfır evim çok dar olduğu için suyu ancak bir kova dinlendirebilirim oda en fazla 1 gün süre ile kovanın hacmi de en fazla 10 Litre olur. O yüzden yine direk çeşme suyu kullandım ve kullanmak zorunda kalıyorum. Daha sonra ilacı üzerinde yazdığı gibi 38 Litreye bir çay kaşığı ölçülerinde okudum. Akvaryumcu biraz fazla koymamı söylemişti ama ben arkasındaki talimata göre ilacı uyguladım.
Şu anki durum :
1-Su içinde dolaşan parçacıklar şu anda yok. Galiba oturmuşlar biraz.
2- Bulanıklık baya bir azaldı.
3- Kokuda azalma yok ama artmada yok.
Şimdi benim sıkıntımın adı tam olarak nedir ve ben en kısa sürede bunu nasıl çözebilirim.
Hatalarım nelerdir. Eksik yaptıklarım yada gereksiz olarak yaptıklarım nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
SaygılarımlaÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=tanjuozkurt]Kaya tuzunu deneyin koku için. [/QUOTE]
Arkadaşlar mesajım hala güncel dir.