yeni kurulan akvaryumda bulanık su
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3 günde 1 %20 su değiştirin denmişti. Değiştirdim ve her değiştirdiğimde su netleşti. 3. 4. değiştirdiğimde tamamen netleşmişti. Ve filtreye elyaf koymayı unutmuştum, onuda koydum.
Beğenenler: [T]205500,Eren Uğur[/T]
Teşekkür Edenler: [T]200453,mertakin37[/T]
Sonuç; bulanıklık yine geçti.
Tüm bunları Mersin ilinde yaptım bilen bilir mersinde sular ara sıra çok klorlu zaman zamansa birden bire kireç patlaması yaşamış şekilde gelir şebekeden. 3 hafta kadar önce ikinci bir akvaryum kurdum ve çok acil olarak balık ekleyeceğim için şebeke suyu yerine dinlendirilmiş su kullandım. Kum büyük akvaryumda kullanıp fazla gördüğüm için çıkarttığım kumlardı ve tabii ki suyu bulandıran taşlardan kurtulmuştum. iki damacana suyu direk dan dun sesleri eşliğinde akvaryuma boşalttım.
Sonuç; 0 bulanıklık.
Özetlememi isteyen olursa; kum eğer gerçekten iyi yıkanıp temizlendiyse ve akvaryuma toz bırakacak taş - dekor yoksa ve son olarak şebeke suyu gerçekten sağlıksız ve de pis değilse bulanıklık geçmek zorunda.
Not: Büyük akvaryumda sadece kapak filtre mevcut, küçük akvaryumda ise sadece iç filtre. Dış filtreleme yapmadan su bulanmıyor, saygılarımla keyifli hobiler dilerim.
Bakın filtremeniz yeterliyse ve doğru malzemelerle doğru kullanılıyorsa, akvaryum içerisindeki malzemeler suyu bulandıracak salınımlar yapmıyorsa herhangi bir akvaryumun öyle 3-5 ay bulanık kalacağına inanmıyorum. Hatta malzemeleriniz tolere edilebilir oranda salınım yapıyorsa o durumda bile bu kadar süre bulanık kalmaz. Kumu hiç yıkamasanız bile doğru filtrelemeyle 3-5 ay bulanık kalmaz. Kendi akvaryumumda iç ve dış filtre kullanıyorum. Denemesi kolay. İçinden balıkları çıkaralım bir blender ile tüm akvaryumu karıştıralım üzerine 3-5 avuç bataklık çamuru atalım akvarumada bakteri oluşmaması için sürekli anti bakteriyel kullanalım akvaryumun 5 ay bulanık kalacağına inanmıyorum(beki dış filtreyi iki kez temizlemek gerekir). Belli ki başlık altındaki akvaryumda filtreleme ya yetersiz ya yanlış malzemeler ya yanlış kullanım ya da tolere edilemez oranda malzeme salınımı. Doğru kullanım şartlarında önce suyu koyup sonra kumu boca etse bile üzerine 3-5 ay bulanık kalmaz. Yok yani kum havalandı da su durulmaz 5 ay diye.
Beğenenler: [T]138648,mustafaboshan[/T]
Bakın filtremeniz yeterliyse ve doğru malzemelerle doğru kullanılıyorsa, akvaryum içerisindeki malzemeler suyu bulandıracak salınımlar yapmıyorsa herhangi bir akvaryumun öyle 3-5 ay bulanık kalacağına inanmıyorum. Hatta malzemeleriniz tolere edilebilir oranda salınım yapıyorsa o durumda bile bu kadar süre bulanık kalmaz. Kumu hiç yıkamasanız bile doğru filtrelemeyle 3-5 ay bulanık kalmaz. Kendi akvaryumumda iç ve dış filtre kullanıyorum. Denemesi kolay. İçinden balıkları çıkaralım bir blender ile tüm akvaryumu karıştıralım üzerine 3-5 avuç bataklık çamuru atalım akvarumada bakteri oluşmaması için sürekli anti bakteriyel kullanalım akvaryumun 5 ay bulanık kalacağına inanmıyorum(beki dış filtreyi iki kez temizlemek gerekir). Belli ki başlık altındaki akvaryumda filtreleme ya yetersiz ya yanlış malzemeler ya yanlış kullanım ya da tolere edilemez oranda malzeme salınımı. Doğru kullanım şartlarında önce suyu koyup sonra kumu boca etse bile üzerine 3-5 ay bulanık kalmaz. Yok yani kum havalandı da su durulmaz 5 ay diye.