Yeni kurmuş olduğum akvaryum ve bilgi edi
Merhabalar aranıza yeni katıldım daha önce hiç merakım yoktu 2 gün önce akvaryum almaya karar verdim deneme amaçlı 40cmlik akvaryum aldım ve içine
2 lepistes
2black molly
2köpek balığı
2platy ( Hamile oldugunu söyledi satıcı fakat hangisi dişi anlamış bile değilim )
1 vatos
2Limon tetra
akvaryumu neredeyse 1 yıl dinlenmiş damacana su ile doldurdum şimdi soracağım Blackmolly erkek ve dişi bugun üst üste falan duruyordu çiftleştiler sanırım tam olarak bilmiyorum ama o dakikadan itibaren dişi olduğu yerden kımıldamıyor sürekli taşlara uzanmış şekilde bekliyor erkek arasıra cıkıyor yüzüyor yine oda dişinin yanına gidiyor hareketsiz şekilde duruyorlar balıkların ölceğini mi gösteriyor bu? Şuanda hava taşım yok akvaryumda ve pek bilgimde olmadığı için sizden yardım almak istiyorum lepistesinde dişisi sürekli suyun üstünde yüzüyor ve hızlı hızlı solungaçları oynuyor.Yardımcı olursanız bu konularda çok sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumcuların dediklerine inanmayın(en azından birçoğuna)
Sitede bolca vakit geçirmeden öneri tavsiye almadan akvaryumunuzla ilgili kararlar almayın alışveriş yapmayın.
Bu türleri besleyecekseniz akvaryumunuzu mutlaka bitkilendirin(aksi halde büyük ihtimal birer ikişer hepsi aralıklarla ölecektir)
İlk zamanlar balık sayısını az tutun.Bu hem yeni olduğunuz bu hobide balık kayıplarını azaltır hem de siz bilgilenirsiz.Bu geçen zaman zarfında zaten tavsiyelere uyarsanız yavru almaya başlarsınız ve balık sayınız artar kendiliğinden.
Saygılar....
Eğer kristal köpekbalığıysa sorun olmaz, ama zamanla çok büyüyeceklerdir. .
Eğer kristal köpekbalığıysa sorun olmaz, ama zamanla çok büyüyeceklerdir. .
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir