Yeni ev yeni akvaryum
Yeni evime geçerken büyük akvaryumu forumda satıp hem göze hitap edecek hem hobimi devam ettirebilecek mini bir bitkili akvaryum kurmak istedim. Bu konuda yardım istiyorum sizlerden. Aşağıdaki akvaryumu kullanmak istiyorum;
Bitkili akvaryum olacağından ve mini olmasından dolayı yer kaplamasın / estetiği bozmasın diyerek alttan ısıtmalı bir ısıtıcı koymak istedim. Aşağıda eklediğim resimdeki ısıtıcı sizce uygun olurmu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Filtre olrak şelale filtre öneririm. Lambanın yeterli olacağını sanmıyorum. Balık sayısı hacimle alakalı olacağından hacmin bilinmesi gerekir?
Isıtıcı uygundur. Bitkili güzel bir nano tank yapmanız ve 1 erkek 2 dişi Betta tavsiye ederim. Sürü balıkları için yeterli kapasiteli bir tank değildir. Bitki besini olarak Azoo nun küçük tanklar için tablet şeklinde CO2 formülünü deneyebilirsiniz.
Bilgiler için teşekkür ederim. Co2 olarak mayalı sistemim var hazırda onu kullancam, kum olarak tam olarak ne önerirsiniz? Ben özellikle lambaya takıldım çünkü sonradan değiştirmem söz konusu olmaz sanırsam en azından görsellik açısından.
Dediklerinize katılıyorum. Işık ve co2 olduktan sonra mini bir akvaryumda kum fazla rol oynamaz. Ama estetik olarak ben Aqualclay beğenmiyorum. Bu konuda biraz ince eleyip sık dokumak istiyorum Ümit bey.
Silis Kumu |
Doğada bulunan en sert madenlerden biridir.Bu nedenle sanayi tesislerinde is makinesi çalışan zeminlerde,yüksek aşınma dayanımının gerektiği yerlerde,ayrıca asitlerden etkilenmeyen yapısı nedeniyle inşaatlarda ve yapı kimya malzemeleri üretiminde güvenle kullanılır.Silis kum ocaklarından çıkarılan silis kumları,yıkama tesislerinde kil ve topraktan tamamen arındırılır,kurutma tesislerinde kurutulmasının ardından,eleklerde gradasyonlarına ayrılır. |