Yeni Doğan Kribensisler İçin Yem?
Selamlar,saygılar...
Tatilden döndükten sonra kribensislerim bana çok güzel bir sürpriz yapmışlar.Ve yumurtlamışlar,hatta yumurtalar larva bile olmuş.Ben şimdi bu balıklara ne tür yemler verim?Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yumurta sarısının kullanışını biraz açıklarmısınız?Nasıl yapacağım konusunda bir bilgim yok.
Hulusi Abi;
Artemia'yı ben verdiğim zaman diğer balıklar yemeden yavrular nasıl yakalayacak Artemia'ları?Yavrular ana tankta...Ben Artemia'ları akvaryuma salsam yada yuvanın yakınlarına bıraksam anne yada baba yiyecek nasıl bir yöntem uygulamalıyım?Çok soru soruyorum ama kusura bakmayın,çok heyecanlıyım...
Saygılar,
Hulusi Abi;
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Tahminimce benim yavrular 3-4 günlük.Kaç gün sonra artemia vermeye başlamalıyım?
Yumurta sarısı vermek istiyorsan yumurtayı haşlayıp sarısını içinde ılık su olan bir kapta eziyorsun.Ne dipteki kalan parçalardan nede suyun üstündeki parçalardan alıyorsun.Orta kısımdaki suyla karışık yumurta sarısını şırıngaya çekiyorsun ve yavrulara doğru püskürtüyorsun.Bu arada yavruların hayırlı olsun.
Sağlıklı balıklar.
Artemia artık bulunması ve kullanımı çok basit bir yavru yemleme canlısı..Bence yumurta sarısı vermeden önce artemia düşünülmeli..Hatta kaliteli toz yemlerde yavru büyütmede işe yarar sonuçlar vermektedir..
Saygılar..
Saygılar,
Hakan Abi;
Çok güzel bir olay.İnan kelimeler yetmiyor bunu anlatmaya.Allah herkese nasip etsin.Ben Artemia'ları aldım.Çıkmalarını bekliyorum.İnşallah yavruları forumdaki arkadaşlara hediye edecek kadar büyütebilirim.